Бойко Борисов ще влезе в президентската битка, ако има служебно правителство. Това стана ясно от негово изявление при изписването му от болница "Софиямед", където той се появи подпрян на рамото на лекуващия си лекар. На въпрос дали ще участва в президентския вот наесен той отговори еднозначно: "Естествено", пише агенция „Cross“.

Малко по-късно Борисов се отрече в пост във фейсбук и написа следното: 

"Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!

Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх.

Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорно към държавата."

ГЕРБ ще изпрати официално писмо до Демократична България, за да се чуе окончателното мнение на коалицията дали ще подкрепи кабинета на ГЕРБ. 

"Защото много ми е странно как тази уж дясна партия, те  (ДБ) са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", коментира пред журналисти Борисов.

Ако не получи подкрепа от „Демократична България“ и от „Има такъв народ“, ГЕРБ ще върне мандата най-късно в петък сутринта. "Ако не поемат управлението със 165 депутати, това са страхливци, бъзльовци и безотговорници", обобщи Борисов.

За дружбата си с шоумена той разказа, че двамата с лидера на "Има такъв народ" отивали на кино, когато срещнали Иван Костов със съпругата му. Костов поел ръката на Борисов, но отказал да се здрависа със Слави Трифонов. 

"Иван Костов е твърд човек, аз много го уважавам. Той не обича хората. Колкото и протести да имаше, той нямаше да им обърне внимание", коментира Борисов.

"Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска призната партия от всички - партията на ГЕРБ. До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно, да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята и както видяха, блъфират с "Росенец", но ние ги подкрепяме за "Росенец", не само подкрепяме, а и внасяме", допълни Борисов.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/4/21 14:07

    Този вече не знае какво говори, кандидат ще бъде, ама за южното крило

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/4/21 20:29

      Дорде не влезе в затвора няма да миряса мутрата!

      Изтриване
  2. Анонимен21/4/21 14:13

    Да си припомним думи от старо интервю на г-н Данаил Митов, номиниран за премиер от ГЕРБ (От времето, когато той бе в Демократи за силна България):

    - Какви са според вас разликите между ДСБ и ГЕРБ?

    - Аз не съм милиционер и никога няма да бъда. Не съм мутра и никога няма да бъда. Не съм масажирал ушите на Тодор Живков и никога няма да бъда приятел с Георги Първанов. Необходимо ли е да изброявам повече разлики?

    Прочетете ги пак. Не може такъв човек да няма скрито зайче в ръкава си за разговорите с "Демократична България". Не може просто да е пратен само за да изхаби една седмица.

    Едва, когато стане ясно, че наистина е било отбиване на номер, тогава Митов ще заслужи да бъде атакуван с допълнителни въпроси за прословутото му интервю, коeто плаче за продължение:

    1) Е, след като той (ББ) те номинира за министър-председател, как прие номинация от въпросния милиционер?

    2) Сега, след номинацията - мутра ли си?

    3) След като те номинира онзи, който е масажирал ушите на Живков, дали ще ти се наложи да масажираш ушите на масажиста? (Или вече си минал през масажния му салон?).

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/4/21 14:23

    Ето мнението на Тома Биков - депутат от ГЕРБ за Бойко:
    "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и откъде идва. По-лошото е, че сякаш и ние забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/4/21 15:43

    Питайте анестезиолога от Софиямед дали не е давал интервю под влиянието на наркозата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/21 16:02

    ТЕЖКО Е ДА ЗАГУБИШ КЮЛЧЕТА ЗЛАТО,ЕВРА И ВЛАСТ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/4/21 17:14

    Както винаги ,сутрин едно каже, на обяд друго

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/4/21 17:20

    Типично в негов стил, сега едно, след малко съвсем друго.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/4/21 18:02

    Oti go pusnaha ot bolnitsata bre, na tretata minuta pochva cirka boykovski

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/4/21 18:28

    ДО16:02 ТИ ТОТАЛНО СИ ИЗПЕРКАЛ..

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/4/21 19:18

    Тва е чисто лудо за връзване.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/4/21 09:54

    bravo borisov, otlichno! neka da vidat i da chuiat kolko sa inteligentni bg izbirateli kato otivat na pazar da kupuvat stoki kak izbirat kakvo da si slojat v koshnicata da iadat u doma s decata si... kupiha si muzika i pravo...sega da chuvstvat i da slushat muzika i da igraiat pravo horo...;-))) i da ne mislat hich za cocheka na bg ikonomika i za sambata na bg zaplati...poneje si ima casino royal...pozdravi i celuvki i na patriotichnite patriotcheta v brazil!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.