„Връхлетялата ни пандемия вече една година ни изпълва с тревога и болка пред тежките и непредвидими предизвикателства. Загубихме много наши пациенти, загубихме и наши колеги. В лабиринта на страданието всички доказахме, че сме достойни за нашата професия и за уважението на хората, които ни се доверяват“, обяви директорът на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов.

Той награди множество отличили се медици и техните колективи по повод Световния ден на здравето.

Сред отличените лекари бе д-р Диана Вълчева, завеждащ Пневмофтизиатрично отделение в кърджалийската болница.

„Искам да благодаря на моя невероятен екип, на моите невероятни лекари и сестри, които са зад мен. Благодарение на тях съм това, което съм в момента. Искам да благодаря на д-р Диана Димитрова за това, че много ни помага и споделя своя опит“, благодари от своя страна д-р Вълчева.

Неслучайно благодарствена грамота получи и д-р Диана Димитрова, начело на най-тежкото отделение ОАИЛ.

„Тази пандемия даде възможност на нас, лекарите, да развием човешкото в себе си. Станахме по-съпричастни, по-комуникативни. Искам да благодаря на младите колеги, които с цялата си душа и сърце влезнаха в тази пандемия“, сподели д-р Димитрова.

Грамоти получиха още медиците д-р Магдалена Маринова, д-р Росица Бурдева, д-р Стоян Петков, д-р Александър Черешев. Отличени бяха и лекари специализанти, професионалисти по здравни грижи, сред тях медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори. Грамоти получиха и колективи на отделения, полагащи неимоверни усилия в борбата с пандемията. 

За трети пореден път директорът на болницата в Кърджали връчи и ежегодния приз за принос в хуманитарната професия „Златни ръце“. Тази година той бе за двама доказали се професионалисти в своето направление-кардиологът д-р Киро Камарев, и д-р Мария Димитрова, нефролог и специалист вътрешни болести. Както повелява традицията, и двамата оставиха отпечатък от двете си ръце върху гипсови плочи. Същите ще бъдат изложени на видно място в лечебното заведение. 

Почетният плакет на болницата пък получи педиатърът д-р Виолета Параскова, за дългогодишната си дейност в услуга на най-малките пациенти.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/21 21:55

    Браво на всички медици. Почит. Бъдете здрави.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/21 22:39

    Поклон и респект пред героизма на тези смели хора ! Специално искам да благодаря на един ГОЛЯМ ЧОВЕК И ЛЕКАР - д-р ДИАНА ВЪЛЧЕВА ! Здраве за всички медици и техните семейства , НО и съответни материални стимули ! Тези хора трябва да са с ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД ! Нека повече деца бъдат приети медицина , обществото явно се нуждае от такива специалисти !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/21 12:00

    Браво! Бъдете живи и здрави! Поклон!

    ОтговорИзтриване
  4. Mariana Kubi8/8/21 19:14

    Златни ръце и най-вече - Златно сърце !! Доктор Димитрова !!Респект и гордост че Ви има!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.