„Цяла нощ при нечовешки условия в училището! Затворени. В очакване да ни повикат в Районната избирателна комисия. Студ, глад, умора. 6,48 часа сутринта е вече, но уви ние пак сме тук. Отвън пази полицай, никой не може да си тръгне, въпреки отчаянието и желанието час по-скоро да се осводим от чувалите и пакетите“
, това заявиха пред 24
rodopi.com членове на секционни избирателни комисии, които са в така нар. „буферна зона“ в Механото в Кърджали. Тук са комисиите от община Джебел, които били докарани снощи в 21,30 часа.

В 2.55 минути те алармираха, че „бедстват“ и, че някои „не издържат и са говори да захвърлят чувалите с изборни книжа и да си тръгнат“.


„Поне да бяха пуснали парното. Не стига, че цял ден студувахме, а и през цялата нощ. В стаите са се събрали по 20 души, за да им е топло. Като бедстващи туристи в планина сме. Помислихме, че е пандемия, че ще има по-стройна организация, че няма да се чака, а тук е нетърпимо“,
споделя член на комисия.

Призори само членове на 10 СИК тръгнали към РИК.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/4/21 07:25

    Shte vi dadat parichkiiiiii,potrayre oshte malko hihihihi.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/4/21 07:33

    Никой на сила не вие карал да сте в СИК .
    Така че няма да ревете сега защо така защо онова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/4/21 10:02

      Стига с герберски оправдания, хората са отишли защото им трябват пари. Герб имаха остатъчно време да променят изборния закон и да организират гласуването. Оправдаха се, че ще се проточи във времето, но не осигуриха храна и напитки на хората. Затвориха ги на студено, струпани на едно място по време на пандемия. Следващия път ще е същото, само дето други ще им пуснат яка чалга да слушат и да не се оплакват.

      Изтриване
  3. Анонимен5/4/21 08:28

    Никаква организация от страна на РИК и общините. Пълна некомпетентност

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/4/21 09:00

    Е нали за това взимате пари

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/4/21 09:26

    Минахме без проблем. Обстановката е тежка, но спокойна от страна на проверяващите. Бавно става, но се работи отговорно.

    ОтговорИзтриване
  6. Женами беше в комисията в Джебел. Аз тази сутрин в 6:00 часа трябваше дасъм на работа. Малкия ми син беше останал при мен в изборния ден, днес е 5 април часа е 09:50 в момента женами още я няма и аз неможах да отида на работа!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/4/21 11:34

    na bg askeri v afganistan da ne e leko?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.