Бездомни кучета в района на парк „Арпезос-Север“ нападат минувачи, алармират кърджалийци. 

„Докато се разхождах в парка, минавайки по дървеното мостче, изведнъж от лявата страна скочиха три големи кучета, които нито видях, нито очаквах. Тръгнаха да ме нападат, да тичат буквално срещу мен. Аз започнах да викам за помощ. Върнах се назад, да бягам инстинктивно. Имаше наблизо двама мъже, които ме спасиха и прогониха кучетата, но много се уплаших“, разказа пред екип на 24rodopi.com една от жертвите на агресията на четириногите Фатме Юмер. Жената като по чудо се е разминала без ухапвания, а само с уплаха.

Сигнализирала за инцидента в 112 и Община Кърджали.

„Обадих се и в приюта. Казаха ми, че от февруари той е затворен. В такъв случай, какво правим ние, хората? Тези паркове не са ли за нас?“, пита недоумяващо жената и заявява категорично, че повече през парка няма да мине.

“О, не. От там повече няма да мина. Или поне докато вървя сама. Ето, в момента още треперя“, допълва жената и съобщава за случай на ухапано дете, отново тук, в парка.

“Доколкото разбрах, преди една седмица едно момченце също е било нападнато тук. Ухапано е, дори се е наложило да бъде откарано до Спешна помощ“, посочи жената.

Пострадалото дете е на 14-години. Било нападнато докато отивало на тренировки. Ухапано е на три места, казват негови близки. 

От Община Кърджали отговориха, че тъй като кастрационният център и приютът към него бяха затворени след остра реакция на природозащитници и доброволци, на този етап работят в посока набиране на оферти от квалифицирани ветеринари.

“В момента се подготвя договора дори. Имаме една-единствена оферта. Ще бъде сключен договор с него“, уточни Веселина Танчева от отдел „Екология“.

Що се отнася до така необходимия приют…

“Искам да уверя гражданите, че община Кърджали повече от две години е в процедура за прехвърляне на един държавен имот в землището на село Седловина, където трябва да се изгради нов модерен приют. Към настоящия момент преписката е в Министерски съвет и чакаме решение от тях“, съобщиха от Общинската администрация.

За съжаление вече две години няма решение на МС, откъдето трябва да се издаде разрешението за прехвърлянето на имота. В същото време, нищо неподозиращи граждани биват нападани. За съжаление потърпевши от тази ситуация са хората.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/4/21 20:29

    А защо нов мн по лесно е да се оправи съществуващия ноо там няма далавера

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/4/21 21:39

    Всички хора много ги е страх от бездомните кучета,защото са много агресивни! До кога ще чакаме решение по въпроса??? Да умрат хора ли,да не можем спокойно да се разхождаме!? Всяка вечер цял Възрожденци се оглася от страшния им лай и все се моля дано да няма някой пострадал! До кога ще се оправдавате и ще си прехвърляте топката,до кога??????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/4/21 21:47

    Така е! А дори да не нападнат разнасят болести, опасни за хората и домашните кучета. Все едно сме държава от третия свят. В цяла Европа няма такова чудо като тук в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/4/21 23:39

    До: Анонимен29/4/21 21:47 . Ква Европа Кърджали те гони това у Кърджали напрао е цигания

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/21 00:22

    Природозащитниците да си вземат по едно куче в тях и ще се свърши с проблема. Явно са много щом заради тях са затворили приюта. Хаки Маки, Кан ли е Хан ли е да вземе да се хвана на работа не да ми снима по цял ден кучета. Не го е хапало куче за задницата, че да му дойде акъла.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/4/21 00:31

    Да бяха проблем само бездомните кучета. Кучетата, които си имат стопани са голям проблем също. Например един мъж с шапка с козирка всеки ден след 16:30ч. си разкарва кучето (питбул) пуснато без каишка и наморник в парка зад културния дом. Не е само той. Наоколо е пълно с пуснати кучета. На метри играят деца. Някой ден ще стане белята. Преди да стане нека да се вземат мерки и срещу такива стопани!!! Нека един път поне предотвратим белята, което може да стане с задействане на институциите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/21 07:02

      На този безотговорен човек няколко пъти му правя забележка за този питбул.

      Изтриване
    2. Анонимен1/5/21 16:19

      Този човек всички му правят забележка и все тая няма институции

      Изтриване
  7. Анонимен30/4/21 06:35

    Прродозащитниците и псевдокучкарите да си ги вземат у тях да ги гледат иначе които е агресивно животно трепеш и заминаваш иначе няма оправия извинявайте КУЧЕЛЮБЦИ но човешкия живот ми се струва по стойностен и скъп да всеки има място под слънцето но ако трябва да избирам предпочитам хората който иска куче да си го взема да го гледа у тях стига с тая криворазбрана добрина към разни агресивни песове

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/4/21 07:38

    От десет години място за приют не можаха да намерят. Далавера, далавери, далавери се въртят. Никой не мисли за народа. И в парламента е така. Виждаме какво става. Като кучета и котки са. Трябва кучетата да ухапят някой от общината. Кметове, заместници и т. н. Тогава ще има приют. Иначе не..Малко ли общински земи има в близките до града селски райони. Малко ли.....?????

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/4/21 11:08

    Кучкарите и кучкарките защитнищи на кучета да приберат във тях по едно куче и проблема ще бъде решен.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/4/21 12:34

    ПО ВЕРОЯТНО Е ДА ОЦЕЛЕЕШ В САВАНАТА ОТ СРЕЩА С ЛЪВОВЕ ОТКОЛКОТО ДА СЕ ДВИЖИШ БЕЗ СТРАХ ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДА ЗАРАДИ ГЛУТНИЦИ КУЧЕТА, ДОКОГА И ЗАЩО ТРЯБВЯ ДА ЗАГИНЕ НВЯКОЙ, КУЧКИТЕ КУЧКАРКИ ПО ВАЖНИ ЛИ СА ОТ ОСТАНАЛИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/4/21 23:30

    Поне оградете парковете с ограда да не могат да влизат кучета и това ли не можете колко милиона струва една мрежа.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.