Остават 8 стъпки до отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея“ за туристи, става ясно от изявление на гръцкия депутат Еврипид Стилианидис.

Поставените от правителството в Атина задачи, сред които разширяване на пространството около паркинга, трябва да бъдат изпълнени в най-кратки срокове, посочва депутатът след разговор с регионалния министър Христос Метиос. Разширяването е необходимо, за да не пречат медицинските екипи за бързи антигенни тестове на полицейските и митнически служители. Оборудван ще бъде и фургон за екип на митническите власти и данъчната полиция, който ще проверява за нелегален внос на акцизни стоки. Екипите ще работят между пункта и първия тунел на гръцка територия.

Ще бъдат поставени и нови химически тоалетни.

Както вече 24rodopi.com писа, според кмета на Комотини близките до „Маказа“ курорти ще бъдат готови да посрещнат туристи в края на месец май.

В момента през „Маказа“ гърците допускат само лекотоварни автомобили до 3,5 това, а коридори за леки автомобили има на „Кулата-Промахон“ и „Капитан Петко войвода-Орменион“.

Между Фанари и Керамоти вече работят бийч барове, но вчера и днес не се забелязва българско присъствие на плажа.

„Ние сме в перфектна координация, за да не пропуснем възможността за нашия регион да се възползва от туристическия поток от Балканите и Източните Родопи“, коментира още депутатът.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/21 18:11

    Да има да чакат. За плаж да правя ПСР тест, който дори не е достоверен! Мне!!! Нема да стане! Да умират от глад!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/21 18:12

    А в морето с маски ли трябва да плуваме? Хи, хи! Гръцки хумор малко! Демек - тъп!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/5/21 21:38

    Когато отворят Маказа за туристи без никакви условия , тогава бих отишъл.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/5/21 15:00

    Каква координация бе, майтап е това. А уж откриха сезона.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.