„Тя бе учител. Тя караше всички да се усмихват. Тя зарязаваше със своя хумор. Проблемът й бе, че навърши 87 години и деменцията погуби мозъка й“.

Думи на един син, който обича. И който помоли за помощ…


***

Писахме за този случай. Една достойна дама, болна и нуждаеща се от подкрепа трябваше да бъде настанена в институция, в която да получи грижи. Защото в обществото - тя наводнява жилището си, пали го, съседите отнасят щетите. Синът й има две малки деца и няма как да гледа човек, който хвърля камъни по хората, съблича се гол и ляга пред автомобилите. 

Той помоли за помощ.

След пубикацията всички се разпъргавиха.

Обещаха помощ. Жената да бъде в специализирано учреждение. 


***

След медийното торнадо започва поредната мъка. Този документ бил такъв, онзи-друг, не става. 

София вече не гледа.

Същата работа. Не можело.

„Тази държава изстисква здравия до дупка, но пострадаш ли, Бог да ти е на помощ. Вече си никой. Тунеядци чиновници ще те размажат“, казва синът на дамата. 


***

„Беше страшно“, казва екипът от Спешна помощ, посетил адреса, за да отнесе дамата.


***

Синът вече няма нужда от помощ. Майка му е мъртва. Зарязана с обещанието за помощ.

Мъртва в мъртвата държава.


***

Някаква мърла хленчи за заплата от 38 бона, щото я уволнили. Нищо не била свършила за чуждестранни инвестиции, но мрънка. 

50% от шибаните чиновници в тази окаяна калинкаджийска държава са за уволнение. Няма нужда от тях.

Както и от „медийната им загриженост“. 

Мама умря, да живеят чиновниците!

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/21 11:35

    Мъртва, в мъртва държава! Много точно! Но няма да го прочетат политиците и калинките! Защото нямат морал! Поискайте коментара на областния управител! Нали държавата била до хората, а те много работели! Работа, работа! Само за да се нагушкат!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/21 11:57

    Господи, в каква държава живеем!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/5/21 13:11

    Егати тъпата мръсна държава,корумпирани чиновници,мръсна сган! Изцеждат те докъто си здрав и те хвърлят да умреш като куче! Мръсна сган,завежда дело,не ги оставяй тия гадове!!! Отвратени сме до край мръсници...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/5/21 13:26

    Съболезнования Иво!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/5/21 15:02

    Ето я нашата тъпа държава.Работи цял живот и накрая да няма кой да те погледне.Мойте съболезнования

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/5/21 15:11

    Х*й за тая държава

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/5/21 18:18

    Гербаджиите и пейтриътите ни докараха до това положение! Далавери,далавери и пак далавери!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/5/21 09:48

    вярно много много псевдолекари са едни долни и мръсни рексеьори.КЪРДЖАЛИ БОЛНИЦАТА Е ПЪЛНО С ТАКИВА.ОТДЕЛНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ СА ФЕОТАЛНИ ВЛАДЕНИЯ НА ЗАВЕДОЩИТЕ И ЛЕКАРИТЕ ТАМ. НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ. ПОСЛЕ ГИ БИЕЛИ .ДАГИ ПРЕБИЯЯТ.НЯМА НИТО ЕДИН ЛЕКАР ВИНОВЕН ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА.ЛИЧНО ПРЕЖИВЯХ КОШМЕР С ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ.АКО НЕ СИ НЯКОЙ ГОЛЯМ ЧОВЕК ИЛИ НЕ ПЛАЩАШ СИ ЖИВ УМРЯЛ АКО СТИГНЕШ ДО ТЯХ. ПУБЛИКУВАЙ ЧОВЕЧЕ СТИГА СЕ СЪОБРАЗЯВАЙ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/5/21 11:12

    Тази държава сме ние. Ние си я направихме такава, ние можем да я променим. Нека всеки погледне в себе си - не е ли той този лекар, този социален работник, този журналист, този син, тази майка..... Утре сме ние на ред. Не очаквайте милост от себе си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.