Очаквано националното ръководство на БСП реши да върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев.

Припомняме, че за днес в централата на „Позитано“ 20 в столицата бе свикано съвместно заседание на Националния съвет на партията и парламентарната група на партията.

Предложението е било подкрепено със 108 гласа "за" и 5 "въздържали се".

Връщане на мандата бе и становището на областния съвет на БСП в Кърджали, за което 24rodopi.com писа.

На 5 май мандатът ще бъде приет от председателя на партията Корнелия Нинова в качеството й на шеф на парламентарната група.

По време на дискусията имало предложение да се изчака 7-дневният срок и едва тогава да се върне мандатът. Корнелия Нинова обяснила, че за 5 дни няма да може да се прокарат политиките, които БСП предлага, и нямало логика да се бави мандата.

„Какво можем да правим, ако вземем мандата и тупаме топката? За какво да стоим в този парламент и да тупаме топката? Докато БСП държи мандата и си играе на пиар и преговори, продължава да държи Борисов на власт и той ще да управлява, както си знае. Готови ли сте да отговорите на критиката, че тупаме топката, за да дадем още 10 дни живот на правителството на Борисов?“, тези въпроси е задала Нинова по време на пленума, а думите, които били посрещнати с одобрение от всички са: „Или връщаме мандата и даваме на Румен Радев да управлява държавата със служебно правителство“.

При очерталата си ситуация най-вероятното дата за провеждането на предсрочните парламентарни избори се очертава 4 юли.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/21 19:31

    Решение в интерес на България,в интерес на народа и демокрацията!Отличен на Корнелия Нинова и членовете на НС за историческата смелост и отговорност!БСП първа на предстоящите извънредни парламентарни избори!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/21 20:26

    Респект, браво госпожо Нинова.Сега на калинките ще им пречернее живота.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/21 21:32

    Ехаааа гладните за власт комуняги да направят такова нещо? Сега да си взимат тъпия президент който им играе по свирката и да отиват на Марс

    ОтговорИзтриване
  4. Държавен пенсионер2/5/21 09:27

    Благодаря ти кака кори , че се вслуша в съветите и желанието на кърджалийските социалисти.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/21 10:26

    БОЙКО ПАК ЩЕ ВИ БИЕ НЕ СЕ РАДВАЙТЕ .....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/21 10:31

    Добре,че я има смелата и отговорна Корнелия Нинова!Добре,че НС взе мъдрото решение! БСП е на прав път, България има надежда!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/21 16:51

    Нито Бойко, нито комунягите имат място в управлението.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.