Стотици мюсюлмани изпълниха новата джамия над кърджалийския квартал „Възрожденци“. В утрото на 13 май 2021-ва година там се проведе първата молитва на Рамазан Байрам.

На байрамския намаз присъстваха Корхан Кюнгьорю - консул на Република Турция в Пловдив, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, зам.-главният мюфтия на България Бейхан Мехмед и др.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/5/21 10:28

    Честит празник на мюсулманите .Хауса пред джамията беше невъобразем.Никаква организация на автомобилното движение.Липса на полиция,анархия.Ако така ще я караме и за напред просто............!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/5/21 10:30

    Allah kabul etsin inşallah. Hayırlı Bayramlar.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/5/21 12:25

    Уважавам всички религии но мисля,че не е правилно молитвите да се чуват извън храмовете трябва да се чуват само вътре

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/5/21 18:23

      Добре, ще кажем на Пророка Мухаммед (слава на името му), да пренапише Исляма и да премахне Езана заради твоето ВЕЛИКО мнение.
      Става ли брат?!

      Изтриване
  4. Анонимен13/5/21 14:21

    Крайно време е да се премахнат високоговорителите.Всеки да се моли в храма,без да пречи на другите.Това се отнася за всички религии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/5/21 17:10

      Много Правилно

      Изтриване
    2. Анонимен13/5/21 18:24

      Да махнат и камбаните, че просто не се понася до СУ Отец Паисий

      Изтриване
  5. Хората вече и в Лондон са на открито Лондон не във Възрожденци

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/5/21 17:35

    Честит Байрам.
    Едната вяра не трябва да пречи на другата - безспорно.
    Що се отнася до чуването от минарето - смисала е да се чува
    Това е покана към хората за молитва.Същото послание дава и камбаната която се чува черквите.Иначе всичко друго е пречупване на вярата според времето,мястото и мераците.Четете хора

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.