Инвеститорите в енергетиката се насочват към области като Пловдив, Хасково и Кърджали, в които могат по-лесно да привлекат работници от други промишлени сектори и навярно от услугите, където заплатите са значително по-ниски, пише „Капитал“.

Губещи от това са области като Стара Загора, която в последните години отчита от най-добрите икономически показатели и често е сочена като успешен модел за регионално развитие.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/21 09:49

    С тази робска психика заплатите няма как да са големи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/21 11:07

    kolko pari struva dneska parcheto presnia topal karjaliiski tok?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/5/21 12:36

    Защо по ниски заплати в Кърджали бе Говеда,заради вашите комисиони ли...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/5/21 19:23

    Добре де защо само ниски заплати? От колко години сме членове на Европейският съюз.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/21 21:15

    Аре сега най-ниски... нали се хвалихте,че средната работна заплата е хиляди левове...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/5/21 10:32

    Стана ми интересно и намерих и прочетох въпросната статия в Капитал. Всъщност инвеститори от енергетиката не се насочват към Кърджали. Към Кърджали, Хасково и Пловдив се насочват предприятия от производствата заради ниските заплати, и отбягват Стара Загора поради доста по-високите заплати, които предлага секторът на енергетиката там, и трудно се конкурират за работната ръка. Или иначе казано, в Кърджали пак не идват свестни инвеститори, а изедници с лоши условия на работа и ниски заплати.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.