Променливото пролетно време не попречи на изпълнената с много вълнуващи моменти церемония по изпращането на абитуриентите от Випуск 2021 в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“. С наричането: „По вода да ни върви!“ абитуриентите с възторг отброяваха изминалите 12 години от своето обучение.

Специални гости на тържеството бяха: Цвета Караянчева – председател на 44-то Народно събрание, Веселина Юрукова – председател на сдружение „Омега“ - Кърджали,  инж. Кремена Славова – ЗДУД на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Даниела Велчева – експерт към Застрахователно дружество „Армеец“ – Кърджали (възпитаничка на ПГИ).

Директорът на гимназията  Мариела Попова поздрави абитуриентите и им пожела като истински алековци да вярват в себе си, да бъдат упорити и да постигат целите си. С топли думи към присъстващите се обърна и Цвета Караянчева, която окуражи младите хора да не спират да преследват мечтите си, защото само така животът е интересен и пълноценен. Областният управител Никола Чанев също не пропусна да им пожелае „На добър час!“ с изпратен поздравителен адрес.

Напълно очаквано „Първенец на випуск 2021“ стана талантливата Анна Пенчева от XIIБ клас, а званието „Изявен алековец“ получиха: Мелике Шабан от XIIА клас, София Димитрова и Таня Конникова от XIIБ клас, Даниел Дочев от XIIВ клас, Айсун Таир от XIIГ клас. Още много грамоти бяха раздадени на ученици, допринесли за издигане авторитета на гимназията.

За страхотното настроение допринесе и музикалният поздрав от Селин Асенова – солистка във вокална група „До-ре- ми“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Кърджали.

Дванадесетокласниците поднесоха цветя пред паметника на своя патрон в знак на преклонение и благодариха на учителите си за тяхната всеотдайност и висок професионализъм. Младите хора обещаха, че ще носят с чест и гордост името АЛЕКОВЕЦ и ще използват пълноценно знанията и уменията, придобити в гимназията.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/5/21 16:46

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/5/21 16:52

    Защо използват абитуриентите за политически PR

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/5/21 17:38

    Журналистически правопис

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/5/21 17:54

    изратиха- сигурно е родопска дума от северна Гърция

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/5/21 19:24

    Предизборната кампания стартира . Утре и в детските градини ще тръгнат!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.