„С изключването на двамата съветници от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Кърджали не се променя нищо. Няма драми, няма нови уравнения, няма да има и промени в харчовете за заплати“, коментира пред 24rodopi.com общински съветник от ДПС.

Припомняме, че Огнян Колев Иванов и Веселин Валентинов Желязков бяха изключени  от групата на ГЕРБ.

„ДПС продължава да е първата политическа сила с 23 съветници, ГЕРБ вече е с 9, но пак е втора, БСП са 5 човека, по един имат ДОСТ и „Демократична България“, и сега двама независими, които ще останат, за да поучават по 700-800 лева месечно. Няма драми, даже е весело. На последното заседание Огнян Иванов се заяде с бившия си шеф Гроздан Колев, за което се посмяхме, но беше грозно като изпълнение“, добави съветникът.

Иванов иронизирал, че Колев започнал да чете и да разбира законите. Конкретно визирал Закона за устройство на територията.

През януари 2020-та Колев стана председател на групата на ГЕРБ, заемайки мястото на Иванов. Промяната тогава бе обяснена с „лични причини“. За отбелязване е, че по същото време съпругата на Огнян Иванов бе уволнена от Регионалната здравна инспекция, след като стана ясно, че участвала в конкурси, свързани с изхранването на учениците в община Кърджали, с което възникнал конфликт на интереси.

„Иванов и Желязков обявиха, че остават независими съветници. И докато Желязков е пасивен и незабележим, и за него хората научиха покрай скандала, то присъствието на Иванов е от полза за Общинския съвет. Той е от активните“, коментира съветник от опозиционна сила.

На 17 април е било проведено заседание на общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Кърджали, на което Огнян Иванов и Веселин Желязков са били призовани да подадат оставки като общински съветници.

„Пълна липса на активност и ангажираност от страна на двама Ви да изпълнявате обещанията, които поехте пред нашите избиратели по време на кампанията за местни избори през 2019 г.", гласят мотивите на ръководството на ГЕРБ.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/21 10:48

    NAIM NERDESIN KARDESIM

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/5/21 14:08

    Направете една група с Ферди и Мимет Ходжа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/5/21 15:07

    Абе ДОСТ въобще я няма никаква на политическата сцена, обаче има общински съветници, ква е тая работа! Даже наскоро се питах умря ли тая партия?Шуробаджанащината е безсмъртна....оттам и ДОСТ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/5/21 08:42

      Тази партия Дост е създадена от Сараите и сидерчо

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.