На Гергьовден България ще осъмне с ново правителство и нов премиер, посочва БСТВ. А както вече 24rodopi.com писа след отказа на БСП да прави опити за кабинет, предсрочните парламентарни избори най-вероятно ще се проведат на 4 юли.

Президентът Румен Радев вече обяви, на 5 май в 11.30 часа той ще покани Корнелия Нинова, за да ѝ връчи проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Лидерът на социалистите, в изпълнение решението на Националния съвет на БСП, ще върне мандата с мотива, че няма необходимата подкрепа в този парламент.

С това конституционната процедура се изчерпва и мандатът на 45-ото Народно събрание приключва. В същия ден държавният глава трябва да издаде два указа. Единият е за разпускане на парламента и за насрочване датата на предсрочните парламентарни избори. Конституцията изрично упоменава, че в този случай изборите не могат да бъдат по-късно от 5 юли. Конституцията казва: "Избори за ново Народно събрание се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното". Така последната възможна дата за предсрочния вот е 4 юли.

Вторият указ на Радев трябва да бъде за назначаване на служебен кабинет. Това пък означава, че преди Гергьовден България ще има служебни премиер и министри, които ще управляват поне два месеца и половина.

БСТВ отбелязва, че Радев би трябвало наистина вече да е готов със служебен кабинет, както многократно го обяви досега.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/21 22:41

    Браво! И никога повече не искаме да виждаме мутрата на Мутрата😅😅😅

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/21 06:43

    Сагата е към края. Вие сте на ход господин Президент, назначете безкомпромисно правителство което да очисти калинките от;вейка,мвр,горското и други които изнудваха хората да гласуват за тях.УСПЕХ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/21 06:43

    Сагата е към края. Вие сте на ход господин Президент, назначете безкомпромисно правителство което да очисти калинките от;вейка,мвр,горското и други които изнудваха хората да гласуват за тях.УСПЕХ

    ОтговорИзтриване
  4. зафер ертюрк3/5/21 08:18

    MOJE DA SE ZAVIJDA NA TEZI DETO STE UPRAVLIAVAT 2 MESTSA, PREDOSTATI4NO VREME ZA PALNENE NA 4EKMEDJETA.
    DO DESETINA DENA TIKVATA STE POSETI APARTAMENT S RESETKI.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/21 09:02

    Първата задача на служебното правителство е да се освободят всички държавни служители от оковите,които са им сложени от некадърните кадровици.Да не обикалят като еничери по селата и да плашат хората,да гласуват за определена партия,че иначе ще бъдът лишени от субсидии,дърва за огрев няма им дават и др.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/5/21 10:43

    Нищо ново под слънцето. Новите гладни ще си организират пълненето на гушките си,а народът да се оправя някак си. Така е било и така ще бъде. Хайдушкото движение в България никога не е спирало.Крадците викат дръжте крадеца. Много е тъжно и жалко за България и обикновените хора.
    Организацията на кърлежите изсмуква жизнените сили на хорицата. Господи освободи ни от всички кръвопийци и търтеи. Вече нямаме вяра, вече нямаме сили, вече нямаме и надежда.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/5/21 11:14

    От къде пък е сигурна,че няма да я подкрепят

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/5/21 11:17

    Не си правете сметките без кръчмаря. Бат ви Бойко ще е извън БГ или ще се върне на следващите избори на Бял Кон.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/5/21 11:29

    А фитката Ахладова се притеснява кой ще съхранява машините за гласуване нали има държава или е била министър на правосъдието на махала. То бива бива фитки и калинки прости ама и свине за курбан не бива.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/5/21 11:58

    Зафер Ертюрк, научете поне един език, на който да пишете правилно.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/5/21 16:16

    До 09:02 За какви окови на държавните служители говориш май и ти си от тях. Всички държавни служители са протежета на герб и сега с вожда им ще си ходят и те толкова е просто и елементарно. А сега ще падне голям сеир тези от държавния сектор които бяха в секционите комисии и по кърджали през юли ще има да се въртят като пумпали и да оплюват вожда и аблата ама и това няма да ги спаси. Тънгър мънгърщина и аут.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/5/21 16:54

    Да видим кой ще спи сега нормално ?
    На някои хора взеха да им треперят гащите !!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/5/21 18:11

    Да обясня на олигофрените, които се радват на служебното правителство на Рундьо Грипена - служебното правителство е със срок само от два месеца и единствената му задача е да проведе нови избори. Други пълномощия то няма! На какво се радвате, тъпоумници нещастни?? След новите избори ГЕРБ и ВМРО, които този път ще влязат, ще направят пак правителство! А вашите адвокатчета на мутрите и ИТН(Излъгахме Тъпия Народ) вече ще са на чертата и няма да са никакъв фактор!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/5/21 20:08

      Това е най - сносният коментар до сега !

      Изтриване
  14. Анонимен3/5/21 20:44

    До поредната посрана калинка. 2месеца са достатъчни на служебното правителство да поочисти паразити като теб. А след това недейте да халюцинирате че ще се върнете на власт. Ах боли ли боли ама свиквайте.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/5/21 14:16

      Много си зле,грам мозък нямаш в тая глава.

      Изтриване
  15. Анонимен4/5/21 15:20

    В очакване сме да уважи турците в България-министър, зам.министри,обл.управители,шефове на РДВР,ДАНС, жандармерия и т. н

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.