„Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже... Свободата на словото не е да си на 112 място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни“. Това каза пред БНР лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в отговор на въпрос защо се дистанцира от медийни изяви.

„Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор“.

Когато, тогава. Това е отговорът на Трифонов на въпроса дали ще бъде премиер, ако ИТН спечели изборите.

„Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“, допълни той в предаването „Политически НЕкоректно“ по „Хоризонт“.

Слави Трифонов е категоричен, че това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде изчегъртано с всички законови средства: 

„Това нещо ще се махне, защото това е логичният нормален път на една нормална държава член на Европейския съюз... Суверенът решава... В парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Не може в Народното събрание един депутат да нарича зам.-председателя „гном“ (бел. ред. - репликата „Ей, гном, не се ядосвай, че пак ще получиш инсулт“ е отправена от Лъчезар Иванов от ГЕРБ към ген. Атанас Атанасов)“.

По думите му БСП е „най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам“.

„Ляво - дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена“. Трифонов подчерта, че конкретните случаи определят насоката на ИТН дали е лява или дясна партия.

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви:

„България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място... Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен“.

Слави Трифонов е категоричен, че трябва да се обграждаш със силни хора с качества, а не с такива, които те слушат безропотно:

„Историята го показва... Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах... Имам щастието да общувам с хора, с които гледаме в една посока. Не взимам самостоятелни решения, търся съвети, мнения“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/21 15:22

    Браво Слави!Умните и некорумпирани хора те подкрепят! Тези с акъл и качества- истински и чисти! Дерзай,трудно,но сигурно ще се измъкнем от тая омерзеност- сегашните "политици ".Човек,за да постигне нещо стойностно в живота трябва да се бори! Силата е в истината!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/5/21 17:59

      Да бе да, Чалгарят ще се "бори", ама само когато стане на неговата, когато му скимне да постне в СуратТефтер, когато има кеф да се покаже и кого да си избере да го интервюира и ще отговоря с "когато му дойде времето", "когато - тогава", "както - така" и подобни нелепости. Без конкретика и бягство от отговорност. Въздухар!

      Изтриване
    2. Анонимен9/5/21 09:18

      Ама разцепи ОПГ-то ГЕРБ+ДПС+БСП!

      Изтриване
    3. Анонимен9/5/21 10:12

      Ама разбихме ОПГ-то, а?

      Изтриване
  2. Анонимен8/5/21 16:06

    Слави едно говори Друго върше. Просто няма кураж да управлява държава.Управлението не като шоу. Той плува във мътни води.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/5/21 22:57

      Кога е говорил едно а вършил друго бе помиьооо??? Най- големите комунисти сте герберастите , най мръсни боклуцииии... Пууу срам

      Изтриване
    2. Анонимен9/5/21 09:17

      Ама разцепи ОПГ-то!

      Изтриване
  3. Анонимен8/5/21 16:27

    Той ще бъде ако стане такъв единственият министър председател в ЕС който ще бъде с обици.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/5/21 16:28

    Слави обеща да не ляга с ГЕРБ, ДПС и БСП. И го изпълни. Дано само да не е патерица на Пеевски и дпС ЗА СЛЕДВАЩИТИ ИЗБОРИ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/5/21 10:13

      Засега върви добре. Ще видим, но старото свърши!

      Изтриване
  5. Анонимен8/5/21 19:31

    Гласувайте за Слави Трифонов ако искате промяна за по добър живот

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/5/21 20:34

    Най-добре ще бъде служебното правителство да просъществува колкото се може повече време!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/5/21 06:23

      -Зайо Байо, стой!
      Гонят ли те? Кой?

      Изтриване
  7. Анонимен8/5/21 21:47

    Браво Слави! Тук пишат КАЛИНКИТЕ на ГРОБ,БОГОПОМАЗАНИТЕ ОЛИГОФРЕНИ....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/5/21 05:50

    И следващите избори няма да са по различни от отминалите вече !!!!!!
    Ерджан ....

    ОтговорИзтриване
  9. zaferiyus9/5/21 08:47

    Чалга Паша ако направиш темане и целунеш ръката на СВ.СВ. ДОГАН може и да може.
    В противен случай няка как да стане в близките 25 години.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/5/21 10:22

    Време е да изхвърлим боклука/гербиджа/!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/5/21 11:12

    Днес руснаците са победили фашистите, а ние победихме българската мафия!

    ОтговорИзтриване
  12. Демокрацията е споделяне. Избирателите Ви заповядва коалиция. Повтарянето на изборите е гаврене с избирателите. Аз като избирател съм чакал четири години с нетърпение изборите. Както моят глас е достоен така и всичките гласаве са достойни. Партиите трябва да се примират и да съставят широко правитество което да взима вот за доверие. Иначе демокрацията ще се нарани. Раната ако се превръща на гангрена Военните ще се принудят да направят операцията. Противен случай трябва да се смени конституцията и избирателната система. Всичките политически партии трябва да уважават противницити си, защото обществото е едно цяло. Нито една партия не успяла да спечели доверието на народа да управлява сама. Тогава примирието и коалицията е неизбежно. Повторението на изборите е говрене с избирателя...С Уважение.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/5/21 14:10

    Този страхливец и за портиер не става! Камо ли за Премиер! Но да не забравяме, че сме в България! Тук всичко е възможно!

    ОтговорИзтриване
  14. Не е важно дали ще става премиер или някой друг от партията му.Той даде криле на хората и на 11.07.2021г новите паргии ще шмат удвоени резултати

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.