В последните дни затворите се пълнят с кърджалийци, които са били или са на ръководни позиции. Щастливци са онези ръководители на учреждения, които се разминават само с позорно уволнение.

Затвор или уволнение!? Това излиза от устата на един бивш депутат, който дори нямаше едномесечно присъствие в 45-ото Народно събрание, ама явно кюфтетата са му били с допинг, защото няма умора. И този тип от Кърджалийско „коли и беси“ сега, с нагласата след 11 юли пак да се върне в парламента. И този път като водач на листа, или поне втори.

 

Уволнява и праща по затворите. На думи, но събира слушатели. Вярва, че по този начин балъците от 3 ще станат 30, после 300, след това 3 000 и така до бройката, която с помощта на системата „Хеър Ниймайер“ ще го направи народен представител от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Беше такъв за 3 седмици, но от друг район, където нито го бяха виждали преди това, нито бяха чували за него, нито му знаеха номерата и лакърдиите.

 

Политиката много оцапа Кърджали. Все си мислехме, че по отношение на петната сме ударили дъното, но уви – копаенето продължава. Такъв бързак в раздаването на тежки присъди, такова уволняване на началници между две пръцкания не се е случвало.

 

Ако майсторът на римуваната класика беше жив, вероятно щеше да симпатизира на новата партия, но със сигурност щеше да вземе думата, за да чуят партийните началници за „този от Кърджалъка": Посмали, Манго, че за 30 абдала, които биха ти повярвали, ще загубим 3 000 гласа на мислещи хора.

 

Всеки може по случайност да попадне в кандидатска листа. Но този филм винаги има и втора серия, в която еднодневката не играе. Няма как да играе повече от един ден.

24rodopi.com

Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/5/21 08:26

    Тази статия е много поучителна за кадровиците от общ.Кирково.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/5/21 09:00

    През 19 и 20 век вестниците често публикуват случайни стихотворения, а мемориални стихове за наводнения, влакови катастрофи, минни бедствия и други подобни често се пишат като текстове в баладни строфи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/5/21 09:26

    Всички стари ръководители трябва да се сменят.Както се сменят пелините.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/5/21 09:27

    Браво на лицето такива смели кадри ни трябват а не мишки,които знаят само да гласуват и да взимат депутатски заплати.Напред бе

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/5/21 09:29

    Имаме много образовани млади кадри,които в момента работят в чужбина.Време е да се сменят старите с млади.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/5/21 09:45

    Kim bu adam ,,дайте име ?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/5/21 09:56

    Подставените лица на Бойко и сие в новата партия, много рано се издадохте

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/5/21 11:10

    Да и аз съм съгласвн с депутата,ударите трябва да са бързи и безмилостни иначе пак ще е както досега

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/5/21 12:09

    Кой или коя е автора на тази статия?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/5/21 12:10

    Май почнаха на се стряскат

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/5/21 14:58

    Този незабавно да го върнат, нека да има осъдени и отстранени от длъжност крадливи и корумпирани калинки.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/5/21 17:44

    Тоя Танер още преди да бъде депутат беше толкова зъл и надут че никой в село неможе да го понася. Какви сме били ние да протистираме срещу отпадъците. Щял да ни навре в миши дупки. Да сме си мълчали, че лошо ни се пишело. А сега като стана депутат направо без да се крие заплашва. Как може такива неща. Срам. Срам направо. И ако това са новите управници наистина жалко.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/5/21 18:00

    Що не кажете кой е и от коя партия да го знаем всички. Ако сте обективни щом има сигнали за това което прави защо да не кажете истината директно

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/5/21 19:53

    Това е Танер Тюркоглу от Джебел.Почти всяка сутрин се налага да слушаме неговите глупави измислени лъжи и се правим ,че му вярваме.!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/5/21 21:53

    СЕГА ИМ Е ЗВЕЗДНИЯ МИГ НА ХВАЛИПРЪЦКОВЦИТЕ...И ПОНЕЖЕ ЗНАЯТ, ЧЕ Е КРАТЪК, КАТО НА ПАДАЩА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАТ ДА ОПОЛЗОВТОРЯТ ВСЯКА СЕКУНДИЧКА

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/5/21 22:06

    Geliyor,gaçan kurtulur

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен15/5/21 20:07

    Пожелавам на новите партии да пометат диктатурата и сатрапите от статуквото ГЕРБ,ДъПъСъ,БъСъПъ и псевдопатриоти...АМИН...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.