Преди изборите за Народно събрание на 4 април джебелчанинът Танер Кадир Тюркоглу бе обещал един депутатски мандат за „Има такъв народ“ в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район и много силно представяне в Турция.

Какво се случи?

Партията на Слави Трифонов постигна слаби резултати в смесените региони, но най-зле беше в Кърджалийско. „Има такъв народ“ (ИТН) бе подкрепена от 5,34% от гласувалите на 4 април в 7-те кърджалийски общини - 3 775 гласа. В Джебелско са малко над 100.

От урните в Турция пък излезе... „катастрофа за ИТН“ - едва 199 гласа за партията на Слави Трифонов, като тя беше изпреварена дори от БСП, спечелила 292 изселнически гласа. Победител в Турция е ДПС с 19 877 гласа, следват ГЕРБ – 995 гласа и „Демократична България“ – 371 гласа.

Анализът за провалите в Кърджали и изселническите градове, който правят в „Има такъв народ", е повърхностен. Но следва да отбележим, че резултатът на ИТН в Кърджали щеше да е плачевен, ако самоубийствено от партията бяха поставили за водач на листата в 9-ти МИР самия Танер Кадир Тюркоглу. Тогава опонентите щяха да повдигнат отново темата за стартиралата от джебелчанина процедура за изграждане на площадки за отпадъци в момчилградското село Груево и Кърджали. Всъщност, така бе представен Тюркоглу от национален вестник, когато се представяше листата на ИТН в Пловдив - област. Друго за него не се знае. Именно от региона на Пловдив джебелчанинът, който дълги години е живял в Турция, стана депутат в периода от 15 април 2021 година до 12 май 2021-ва.

Добрата новина е, че ИТН има резерви в Турция и със сигурност ще постигне по-добър резултат на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Защото… за вота на 4 април Танер Тюркоглу правел всичко възможно от Турция за България да тръгват по-малко автобуси с избиратели на ДПС. За другото, за гласовете в полза на ИТН, нямал толкова време.

Стратегия а ла "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле". Странна. Дано поне е вярно.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/21 18:05

    Çe tozi tapunger e Bılgarski Kontrazuznavaç, bezslavno e izgonen ot Türkiye...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/21 18:06

    Този човек не "пасва" на ИТН. Ама никак. Дано намерят нормален кандидат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/5/21 18:16

    Аз гласувах за Слави,ако го включите в листите - губите мен и близките ми!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/5/21 18:55

    allahin delisi

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/5/21 20:01

    От както на сцената излезнаха хората на Слави,много хора ги хвана страха.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/5/21 20:47

    Zashtoto te ne sleznaha po selata a selqnite osven DPS ne znayat zatova yaka agitacia na izborite ot ITN i DB

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/5/21 20:48

    Как няма да се провали щом в екипа му има корумпирани бивши кметове от Турция Гьорюклю ДЖЕЙЛАН ОЗОГЛУ който лежа в турски задани 7 години за корупция,и кандидата 5 пара етмез ефенди, СЛАВИ моляте махни хърватите, иначе ой йок.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/5/21 20:58

    Как ще успее да събере гласове в Р.Турция и в Р.България тъй като в екипа му е най корумпиранят бивш Кмет на Гьорюклю Бурса който лежа в затвора 7 години

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/5/21 21:03

    Не защитавам господин Тюркоглу който постоянно го оплвате но защо нищо НЕ пишете за плетения цех на добрев. За нек груп и птицекомбината в груево които замърсяват сериозно околната среда.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/5/21 21:04

    Някой в Джебел познава ли господина аджеба?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/5/21 21:18

    Как няма да има провал този господин, този събрал в екипа си най корумпираният бивш кмет на Гьорюклю- Бурса ДЖЕЙЛАН ОЗОГЛУ, който лежа за корупция 7 години в Турски зандани. Слави събуди се ти с китарата те с чували искат да крадат. Батко за тези ой уокккк ни в Кърджалийско ни от към Босфора.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/5/21 21:37

    Браво, 24родопи, адмирации за това, че подкрепяте партия "Има такъв народ" и посочвате какво би станало ако този неизвестен човек оглави листата в Кърджали. Аз също симпатизирам на партията на Слави, но повече ме интересува какво стана с тези два проекта за складирането на отпадъци. Молбата ми е да напишете дали има развитие по тях. Благодаря предварително. Не бива да допуснем екокатастрофа в Кърджали и Груево.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/5/21 21:48

    Хората на Слави трябва да проучват кандидатите, които слагат в листите си. Специално за този, никога няма да гласувам, въпрки,че съм привъжреничка на ИТН. Няма нужда да подменяме едни мошеници с други.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/5/21 23:00

    голям смях в залата
    щом и този е бил депутат
    трагикомедия сме

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/5/21 23:05

    С тези неграмотни и прости народни избраници, няма да стигнем доникъде.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/5/21 08:15

    Спокойно Танер Тюркоглу няма да е кандидата на ИТН в Кърджалийско.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/5/21 08:35

    Камък се хвърля на дърво, което дава плодове.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/5/21 09:27

    Този танер обиколи всички партии но го осетиха че не е добре психически и нему обърнаха внимание дипломиран шизофреник е

    ОтговорИзтриване
  19. Не знам колко е богат,но ми се струва,че този е голям кандидат-гладник.Пластмасовото му сметище нещо забуксува и сега е решил чрез политиката да си оправя далаверите.Такива индивиди не трябва да се допускат в управлението на обществения живот.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен17/5/21 10:12

    По-скоро трябва да е кандидат за пациент на Психиатричната болница в Кърджали, на избираемо място

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен17/5/21 14:09

    Въздух под налягане жаден за власт.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен17/5/21 14:53

    Така и не разбрах дали хора с двойно гражданство(турско и българско) имат право дасе кандидатират за народни представители??

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен17/5/21 15:03

    ало хора внимавайте ако се изгради такова нещо в Кърджали, целия район ще е канцероген номер 1 в България ще задминем и София даже. Всеки който живее и работи в Кърджалийско трябва да каже НЕ на този и да се маха от политиката да си ходи в Турция ако може да си прави далаверите там. България трябва да остане възможно най-непокътната, природата за нас е над всичко! Ние сме част от нея, помнете!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен17/5/21 15:31

    Това което искам да кажа, че този човек е изключително брутален. Когато казахме че не искаме да има склад до селото, той дойде да ни заплашва. Щял да майките ни да разплаче, какви сме били ние за какви сме се помислили че протестираме срещу него. Дали сме си давали сметка на кого е бил човек – демек аз съм човек на „ЛИДЕРА“ и ако протестирате срещу мен значи протестирате срещу него. Как като беше уж човек на ДПС сега иска да е срещу тях не е ясно, но този човек няма място в политиката. Той е същия като тези за които казва че се бори.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/5/21 17:08

      леле леле, трябва да се протестира яко иначе няма да има живот за хорта в този район. Стане ли и това нещо забравете вече вс е изгубено!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.