Кърджали най-сетне ще има голям търговски комплекс,
става ясно от публикация на TrafficNews.

Ритейл парк ще бъде изграден на улица „Първи май“, на изхода на града в посока Момчилград и граничния пункт. Голямата търговска зона се намира на изхода на Кърджали в посока Момчилград и Маказа, пише „Трафик нюз“, позовавайки се на инвеститора. 6 200 000 евро ще бъдат разходвани само в строителството на търговския комплекс, а магазините на известни български и европейски брандове, които ще бъдат позиционирани на атрактивното място по пътя към ГКПП „Маказа-Нимфея“, ще инвестират още около 3 милиона евро.

„Наши равнопоставени партньори са кърджалийска компания, която е извършила сериозно маркетингово проучване. 70 на сто от местното население отчита, че един от големите дефицити на града е липсата на голям търговски обект. Кърджалийци пазаруват в Хасково, Пловдив и дори в Одрин (Edirne), където ги привличат ритейл парк (Марги аутлет - б. р.), молове, „капалъ чаршии“ и други търговски обекти. Отделно от това, че ще сбъднем една дълголетна мечта на местните хора, разчитаме и на огромния трафик към Гърция и в обратна посока“, пояснява инвеститорът.

В инвестиционното намерение до Община Кърджали е посочено, че ще се реализира изграждането на модерен, функционален и екологичен търговски парк, като ще бъдат облагородени и околните площи, за да добие този район на Кърджали модерен облик. Ниското и средно застрояване за търговска, производствена и складова дейност ще бъде върху площ от 15 000 кв. метра.

Посетителите ще могат да ползват достатъчен брой паркоместа. „Проектът ни е готов. Стартирали сме процедурата, необходима за първата копка и реалното строителство. Целта ни е по-скоро да отворим и известни брандове да развият дейност в Кърджали, сред тях са много известни марки, в това число и една много популярна световна, която досега няма обект в България“, допълва инвеститорът.

На въпрос на репортер на TrafficNews „Кога ще заработи ритейл паркът?“, той подчертава: „Ние, като инвеститори, сме много напред в процедурата, очакваме бърза и адекватна реакция и от Община Кърджали, за да не губим време и да изненадаме приятно първо кърджалийци. Нека отбележа, че 150 души от града и региона ще могат да работят тук“.

Медията посочва и други обекти по пътя за „Маказа“, в които има участие на пловдивски капитали – бензиностанция край Кирково и предстоящо изграждане на хотелски комплекс.

В дефиницията на Colliers под ритейл парк се разбират търговски площи с наземни пространства, отдаваеми под наем, с поне три обекта върху 2000 кв. м или повече, с централизирано управление и с достатъчно място за паркиране.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

38 comments so far,Add yours

  1. Отговори
    1. Анонимен3/6/21 18:10

      E да, ама не! Вде още един читав път няма града ни. Нито околомръсно.

      Изтриване
  2. Анонимен3/6/21 16:48

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/6/21 16:49

    Най сетне ,не е е за вярване!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/6/21 18:13

      Да. Молът - мечтата на селянина. Върхът на забавлението!
      Като се приберем в Момчилград ще разправяме на комшиите как сме ходили из магазините, как сме блеяли по витрините.

      Изтриване
  4. Анонимен3/6/21 16:53

    Време беше в областен град, в който се строи повече отвсякъде другаде в страната да има такова място за пазаруване и развлечение. Чакаме с нетърпение, дано и добри марки да предлагат продукцията си.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/6/21 17:20

    Ако държат цени като в Турция да започват иначе ще ударят кепениците

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/6/21 18:14

      Е това няма как да стане. Виж, бензинът тук дори е с 13 стотинки по-скъп от Хасково и Смолян.

      Изтриване
    2. Анонимен3/6/21 20:08

      Правилно

      Изтриване
    3. Анонимен4/6/21 09:32

      Тука сме паралии колега. Обичаме да си трошим колите за да ходим често по сервизите, да висим в задръствания заради неуредени пътни условия и разбира се най-скъпото гориво до горе с годишна винетка. Как иначе ще сме тузари. АМГ на газ в събота и неделя по центъра и задължително пансионите за да могат момите от региона да харесат зет на баща им.

      Изтриване
  6. Анонимен3/6/21 17:25

    Ако продават на цени като сегашните в града, пак нищо няма да се промени и ще се ходи на на евтино пазаруване до Одрин.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/6/21 17:29

    И де ще е туй място на Първи май, защото в градската част вече не останаха?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/6/21 17:47

      То пише къде ще е, ама четете де, не само заглавието. Важното е да стане, градът не е кой знае колко голям, що трябна да е в центъра? Освен това, в този наш град така не разбрахме къде е центъра.

      Изтриване
    2. Анонимен3/6/21 20:04

      Пощата е центъра всеки го знае

      Изтриване
  8. Анонимен3/6/21 17:48

    пътя за момчилград трябва да е топ дестинаця за търговски обекти!! защо ги отварят в центъра !! в европа всичките големи търговски обекти са извън града!! надявам се да продължат така браво!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/6/21 17:50

    Ставането зависи от Общината, да видим дали ще има разрешение? Аре кЪмете, давай, и ние искаме да си имаме хубаво място за пазаруване, стига с тези магазини секънд хенд и китайски молове.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/6/21 18:48

      Само места за харчене производство няма?

      Изтриване
  10. Анонимен3/6/21 18:18

    Кефя се много като гледам как алчни търговци на дрехи в региона, които продаваха години наред боклуци с 500% надценка как фалират. Хората вече имат избор. Добре, че стъпиха големите вериги в Кърджали и свалиха цените. Добре, че процъвтява онлайн търговията. Добре, че откриха евтина дестинация за покупки - Одрин. Всичко това им развали картела на пазара. Няма да забравя никога, как като ученик преди 15г. аз и сестра ми гледахме витрините и не можехме да си позволим нови дрехи, защото собствениците на магазини искаха да карат S-класи с един магазин. Не им стигаше например да карат Клио. И сега нека фалират. Обявих бойкот на кърджалийки търговци преди години. Сега се кефя как фалират, а аз карам лъскава кола!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 14:46

      От местен частник копче не купувам

      Изтриване
    2. Анонимен5/6/21 03:47

      Ti se kefi kolkoto iskash. Te horata kato tebe ne sa mnogo. Ima koi da im pravi oborot. I tozi biznes shte si deistva dori i deset takiva targovski centara da otvoriat. Niama da e kato dobroto staro vreme, no te horata koito zabogatiaha ot tozi biznes kogato mu beshe vremeto sega praviat pari i po drugi nachini

      Изтриване
    3. Анонимен5/6/21 18:29

      НАП някой ден ще им държи смитка. Не е далече, скоро ще е.

      Изтриване
    4. Анонимен15/6/21 22:33

      РЪКОПЛЯСКАМ ТИ!! МОЖЕХМЕ ДА СИ ПОЗВОЛИМ САМО ЕДНО ЯКЕ, ЕДИН ЧИФТ ОБУВКИ НА ГОДИНА, ЗАЩОТО БЕШЕ АДСКИ СКЪПО ДОРИ И В ДИМИТРОВГРАД НЕ БЕШЕ ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА. КАЧЕСТВО НУЛЕВО И АЛЧНИЦИ. А И НЯМАШЕ РАЗНООБРАЗИЕ. ОЩЕ ПОМНЯ УЛИЦИТЕ, КОГАТО ИЗЛЕЗЕ ПЕПЕЛ ОТ РОЗИ НА МОДА....НАКРАТКО - И АЗ МНОГО СЕ РАДВАМ ОООХХХ СУПЕР ДА ЖИВЕЕ КОНКУРЕНЦИЯТА ДОЛУ МОНОПОЛА!

      Изтриване
  11. Анонимен3/6/21 18:47

    Na koy e mestoto?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/6/21 19:00

    Завода за трансформатори какво стана.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/6/21 19:24

    За разрешение зависи от дебелината на рушвете...иначе през крив макарон...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 11:07

      Ясно ми стана защо от общината се туткат и туткат понякога с години и търсят оправдания, нещо като не стане все други са им виновни. Преди години Язаки, почакаха, почакаха и с мръсна газ поеха към Димитровгра.

      Изтриване
  14. Анонимен3/6/21 20:11

    Най сетне. Предполагам, че и дупките ще бъдат запълнени, парковете обгрижени, междублоковите пространства почистени и т.н

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен3/6/21 20:22

    А пезовете из града?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен3/6/21 20:38

    Visokotehnologichniya Kanadski zavod na Veli Shekir kakvo stana nali go reklamirahte cyalo desetiletie?!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен3/6/21 21:50

    Много добре си спомням периода 2005-2006 г. когато имаше масово строителство в града. Тогава всички говореха, че Кърджали ще стане един международен и мултикултурен град с много посетители от страната и чужбина. И точно с тези мотиви се строяха сегашният Пентагон, като един много обещаващ проект за бъдещето развитие на града. Проект, в който ще има търговски обекти, магазини, места за развлечение, кафенета и пр. Успоредно с него ремонтираха и тогавашният кино Орфей като промениха функцията му на МОЛ. И двата проекта отдавна са довършени и понастоящем кърджалийци имат невероятната възможност да им се радват. Понастоящем Пентагонът се извисява със своето величие и обещаващи празни магазини, също така се възхищаваме и на търговския комплекс "Орфей", който стърчи в идеалния център на града със своите магазини призраци, като не изпускаме и приноса, който имат до този момент за развитието на града.
    Ентусиазмът е нещо много хубаво, но все пак няма да е лошо да си припомним някои неща :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 08:15

      Много верни думи. Адмирации! Кърджали ще направи една и съща грешка за трети път.

      Изтриване
    2. Анонимен4/6/21 11:20

      Няма работа и работодаделите плащат минимални заплати. От там по-малкото потребление, купува се само най-основното и належащото, от там по-малко смет но по-високи данъци. Градът е с разнебитени улици и междублокови пространства, тъмен, мръсен и неподдържан, по улиците глутници псета, котки, боклуци и строителство. И на тоя фон местните бягат на запад, останалите чакаме да дойдат платежоспособни туристи и гурбетчии.

      Изтриване
  18. Анонимен4/6/21 08:06

    Място за перални ще има

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/6/21 09:28

    Прав е човека, бившото кино е празно и Пентагона седи кух. Да не се води парк всичко да е на едно място, но в нашия град големите магазини са буквално един до др. В рамките на 500 метра като се започне от Технополис-Лидл, Миндо-Пепко-Техномаркет-Васмар, Била-Караман-Темакс-Кауфланд-Марешки. Друг въпрос е, че са на най-натовареното място, но при липсата на още един мост ще е така. Иначе ще правим околовръсно за милиони. Свържете първите блокове с заводска. И пътя път и парка ще стане по-достъпен и някой богат тарикат може да вземе младежкия дом и да го направи нещо приятно за посещаване. А може и да го направят пак младежки дом, че сега единствените младежи там са младежи наркомани.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 11:59

      MN DOBUR KOMENT

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/22 12:28

      Пентагона не е кух! И даже въобще! Просто е много, много неподдържан! До миналата година имаше някаква тръба, която стърчеше и беше със силна струя вода! Ама иначе общината дължат над 3милиона лева за вода! Относно киното в центъра не разбирам как хората ходят там! С приятели зимата решихме да гледаме филм и умрях от студ въпреки това знаех, че е студено и си носих одеяло и не помогна! Със сестра ми на 4 януари 2022 гледахме "Спайдър-мен'' първо на приятеля ми очилата не му работеха, вледенихме се от студ, екрана е супер малък и от горните седалки не се виждаха субтитрите! Добре, че към края на годината ще правят кино Ареа над New Youker-а, който ще откиват на 14 юли в ритрейлния парк!

      Изтриване
  20. Анонимен5/6/21 02:44

    Цените ще са яко надути както със всичко останало ЗАРАДИ ГЪРЦИТЕ. За тях може да е по евтино но за нас пак ще си остане по евтино в Хасково

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.