Кмeтът нa Кърджали д-р инж.Хасан Азис проведе среща с Корхан Кюнгерю , Гeнeрaлeн кoнcул нa Р Турция в Плoвдив. Това е първа официална визита на турския дипломат след встъпването му в длъжност. На срещата присъстваха и заместник кметовете Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска, секретарят на общината Себахтин Риза, зам.-председателят на ОбС-Кърджали Лятиф Расим.

Д-р инж.Азис запозна госта с чуждестранните инвестиции в града. Сред тях са и капиталовложенията на турски компании, привлечени от общинското ръководство. Кметът посочи като пример инвестицията на „Теклас“, която промени икономическата структура на региона и превърна Кърджали в един от центровете за производство на части за автомобили в страната. Д-р инж.Азис  разказа за проектите с европейско  финансиране, реализирани на територията на общината. Запозна госта с техническия проект на общината за промишлена зона. По време на разговорите бяха коментирани активизирането на сътрудничеството и взаимоотношенията на община Кърджали с  побратимените турски общини, възможностите за общи проекти в областта на културата, образованието,туризма, спорта.

От своя страна Корхан Кюнгерю изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между турския и местен бизнес за привличане на нови инвестиции в Кърджали.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/6/21 13:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. Анонимен16/6/21 17:29

      Тоя филм сме го гледали, няколко пъти. И винаги е бил драма.
      Айде ся пак ще го гледаме, щото помните колкото едно пиле.

      Изтриване
    2. Анонимен16/6/21 17:30

      Служебото правителство ежедневно доказва, че трябва да остане поне още четери години, то е пълен контраст на предишната мутренската власт !

      Изтриване
  3. zaferiyus16/6/21 14:32

    iNSANDA BiRAZ UTANMA DUYGUSU OLACAK, AMA BUNLARDA NERDEEEEEE.
    30 YILDIR SECiM ONCESi AYNI YALANLAR.
    GUNAH GUNAHHHHH SAYIN KONSOLOS.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/21 16:29

      Защо се публикуват коментари на чужд език в българска медия.

      Изтриване
    2. Анонимен16/6/21 19:46

      За да изучиш майчиния език на съседа си.
      Толкова ли е трудно реалността.

      Изтриване
    3. Анонимен16/6/21 19:59

      NE SiDLAJEN DA 4ETES.
      NA PASPORTA Vi ZASTO PISE NA DRUG EZiK.

      Изтриване
  4. Анонимен16/6/21 14:44

    Турция целенасочено инвестира в Източните Родопи с цел да ги завладее и икономически... Иакар че няма вече свободна работна сила - доказателство "Теклас", няма работници...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/6/21 14:56

    Преди изборите инвестиции гьотере, след изборите нанай, народа не вярва вече на празни приказки - тоя цирк се повтаря вече 30 години.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/6/21 16:01

    А пеефски къде е?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/6/21 17:03

    Някой друг консул няма ли да поканите, по света има и други страни освен Турция, гледайте малко по мащабно с малките си очички :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/6/21 17:23

    Абе имаше едни "Шишеджам"... искаха да инвестират в Кърджали фабрика за стъклени шишета, но нещо им дойде много скъпо ТАКСАТА. Сега са в Разградско.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/6/21 17:28

    В съдебната система е заровено сърцето на октопода и промените там ще станат бавно и мъчително.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/6/21 21:06

    Инвестиционни намерения за европейски пари.По точно с турчин и грък да нямаш работа..Български гражданин от турски проозход съм.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.