„Няма проблем, няма скандал, няма процедура за високо строителство! Въпросният терен отдавна е обявен за продан“, това посочва пред 24rodopi.com собственикът на имота в кърджалийския квартал „Байкал“, заради който от ПП ГЕРБ разпространиха декларация.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ възразяват срещу подготвяното от община Кърджали изменение на общия устройствен план на града в частта му за УПИ XVII-253  в кв. 46 по плана на кв. „Байкал“. Целта на въпросната промяна била да се разреши високо етажно застрояване.

„Има съмнения, че стъпката е в услуга на лица, близки до ръководството на общината, които са придобили имоти в квартала и имат инвестиционни намерения“, твърдят от ГЕРБ.

Шумът за имота в „Байкал“ тръгнал от съсед, който настоявал да се предвиди строителство на калкан, за да може и той да гради кооперация, посочва собственикът на имота в правото си на отговор по повод публикацията ни „В „Байкал“: Не искаме високо строителство, пак ли „наши хора“ имат интерес?!“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/6/21 07:35

    Продадохте целият град.Не оставихте незастроено парченце земя.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/6/21 08:54

    редакцията не сте коректни направете репортаж за павираната улица в Байкал към психиатрията или не смеете потрошихме си колите няма кой да ни чуе хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/6/21 20:02

      За улица Родопи в байкал

      Изтриване
  3. Анонимен10/6/21 09:17

    Много хора имат супер стари къщи и искат да ги дадат за изграждане на кооперации, нормално е.....не всеки има пари за безумно скъпи ремонти

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/6/21 10:02

    НАПРОТИВ, ПРОЦЕДУРА ИМА. АКО НЯМАШЕ ЩЕШЕ ЛИ ДА СЕ ВДИГНЕ ТАКЪВ ШУМ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/6/21 10:08

    "СОБСТВЕНИКЪТ ИСКАЛ ДА СТРОИ НА КАЛКАН ЗА ДА МОЖЕЛ И ДРУГИЯ ДА СТРОИ КООПЕРАЦИЯ". ПЪК АКО МОЖЕ ДА ВДИГНЕ И "КИНТА" НА ЗАСТРОЯВАНЕ, НАПРАВО ШЕСТИЦА ОТ ТОТОТО. МАШАЛЛА, НЕ ИСКАЛ ВИСИКО СТРОИТЕЛСТВО.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/6/21 10:24

    Пак поредните ненаказани лъжи и интриги на гербаджиите? До кога ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/6/21 10:46

    Като продават имота, защо не си изтеглят инвестиционното намерение от Общината? Защо са възлажили за изработване Промяна в Общия устройствен план в частта за този имот? Как комшията, за който говорят и който си поддържа имота и няма никакво намерение да го продава или да строи ще иска калкан? Даже те не си вярват като лъжат най-безцеремонно.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/6/21 10:59

    Няма интрига скъпи съграждани и не намесвайте политиката тук. Целия квартал се е вдигнал и няма да разреши да се промени Общия устройствен план, заради лични финансови интереси на няколко инвеститора и администратора от Община Кърджали. Ако е истина това, което е публикувано в отговора защо тогава е внесено инвестиционно предложение за промяна в Общия устройствен план за този имот? Защо собствениците харчат пари за изработване на проект за изменение на ОУП? Ако човек види къщата на горецитирания комшия, който уж искал калкан за да строи ще разбере колко абсурдно е това твърдение. Единстеният с интерес за калкан е собственика на терена, който както разбрахте има инвестиционно намерение, входирано в Община Кърджали и който най-безогледно и нагло е излъгал в тази публикация. Срам! Не се наядохте, но не е луд този, който яде баницата!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/6/21 13:22

    Моля не намесвайте политика в този дебат. Общественият интерес е квартала да запази своя облик. Ако ли не следва гражданско неподчинение.

    ОтговорИзтриване
  10. Написаното в статията е абсолютно невярно и манипулативно. Комшията го познавам и знам много добре каква е истината. Никакво намерение няма да строи на калкан, нито пък да позволи да му построят 5 етажна кооперация в съседство. Заради "инвеститорите" и близки до тях лица в управлението на Кърджали е цялата работа. Искаха да си прокарат изменението без да разбере никой. В момента върви подписка в квартала против промяната, и вярвайте ми, 95% от жителите са я подписали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/6/21 09:09

      Къде е въпросната подписка. Има още хора, които искат да се подпишат.

      Изтриване
  11. Анонимен10/6/21 20:08

    За господина с кучетата и папагалите .ДА ИЗНУДВАШ ХОРАТА Можеш ,да вдигаш квартала можеш ,ама има един горе който гледа ,забавя ,но не забравя.Всеки можеш да излъжеш ,но не и него ,един ден и ти ще паднеш ама няма кой да ти помогне,тогава като се огледаш около тебе няма да остане никой,защото никой не обича доносници и лъжливи жалбари.ВСЕКИ БГ ГРАЖДАНИН има право на мнение и може да го изкаже ,стига да е умствено адекватен .Когато алчността надделее над всичко хората стават различни.В НРБ има Демокрация .НИКОЙ , не може да наложи на сила своето мнение ,има органи които в крайна сметка ако се наложи ,ще решат кой какво може и , не може.А АЛЧНИТЕ КОИТО ИСКАТ ............... ДА ИЗНУДВАТ И ДА ПЕЧЕЛЯТ ДИВИДЕНТИ .............. ЗА СМЕТКА НА ДРУГИ,РАНО ИЛИ КЪСНО СИ НАМИРАТ МАЙСТОРА.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/6/21 14:53

      Значи щом има законови ограничения хората ти пречат и завиждат ! Глупак ! Целия квартал е изграден по определен начин както и електроразпределение и вик и аз искам да имам небостъргач посред нивата ама ток и вода няма от къде да взема както и разрешение затова си отивай от където си изпълзял и не си мисли че в града ядем доматите с колците !

      Изтриване
  12. Анонимен10/6/21 20:28

    Аз съм също жител на Байкал и имам магазин в квартала,имам къща която дадох на обезщетение на строителна фирма ,която ще строи .Защо да не си дам имота като ми дават 5 апартамента и 5 гаража,аз също ще помогна на строителната фирма да ми вдигне застрояването за да мога да взема повече апартаменти.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ БЪРКА В МОЕТО РЕШЕНИЕ И ДА МИ СПИРА договорките.В началото аз имах проблем с комшиите ходели при главния архитект на града и той им обяснил ,че като има инвестиционни намерения и са в рамките на закона той не може да попречи те да се реализиратвзат.Имота си е мой и аз решавам какво да правя снего ,ако на някой в квартала не му харесва ,да си върже магарето другаде.СТИГА С ТЕЗИ ЗАВИСЛИВИ КОМШИИ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/6/21 14:47

      Това, което си написал, е ОГРОООООООМНА ГЛУПОСТ!
      И е много хубаво, че точно такъв като теб го е изсипал. По всичко си личи, че си абсолютно необразован! В главата ти е голяма бъркотия, затова и писането ти отвсякъде е неграмотно.

      Къде с това невежество си тръгнал да изразяваш мнение?!
      Първо се запознай малко със Закона за устройство на територията, виж го колко е голям,случайно може и да стоплиш колко е сложен, пък тогава се изказвай.
      Някакво същество с едва изкаран трети клас тръгнало да ми разсъждава върху материя, която не е само юридическа,а е комплексна.За какво се трудят не само прависти, ами и геолози,геодезисти, еколози, ВиК специалисти и др., ако е толкова просто!

      Никъде в живота не става така, както го мислиш. Може да правиш нещата в собствения си имот, само ако не пречиш на другите. Да, ако се спазва законът, разбира се.

      Само че така,както си го описал, май си използвал Закона на рушвета - или поне така са ти подсказали.

      Проблемите ни идват точно от такива малограмотни и неподготвени като теб, които са отворили голееееееееми хищни усти и си въобразяват, че печалбата е всичко.А още по-големи проблеми създава това, че корупцията се е превърнала в най-често практикувания "закон".

      Ама като си имат работа с добитъци като теб, защо корумпираните шефове да не си въобразяват, че всички сме стадо и лесно ще ги оставим да ни водят на заколение.

      Ходи, давай рушвети, пречи на съседите си, карай нагло, бутай се, където не ти е мястото и където ти личи колко си "гола вода", ама всъщност си глупава хиена. Да те видим дали ще си много щастлив - ти или децата ти.

      "НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ БЪРКА В МОЕТО РЕШЕНИЕ И ДА МИ СПИРА договорките" Ето, заради това мислене няма да прокопсаш. Такива възгледи и съответстващите им действия някой ги "плаща" - ама не с пари, а с онези работи, които и с много пари не се купуват.
      Освен това в случая си употребил неправилно думата. Ама да беше само в този случай.

      Казах ти, че отвсякъде си личи колко си невеж. Скрий се и остави по-умните и образовани от теб хора да се оправят с материя, за която главата ти е прекалено семпла.

      Изтриване
    2. Анонимен12/6/21 14:55

      Защото ако е незаконно може и мн да ти се иска ама не става така или тихичко по втория начин както застроиха цяло село Възрожденци ! Иакто са ти писали всичко можеш да правиш в имота си без да пречиш на останалите !

      Изтриване
  13. Анонимен14/6/21 14:35

    В връзка с строителството .Нали нямаше да се строи високо строителство поне така е изявлението на господин инвеститура . А се оказва че вече са подготвени и други обекти за строителство. А как един инвеститор дава 5 апартамента и пет гаража за ниско и средно строителство че хората по центара неим се дадоха по толкова. Защо ли се знае че е казано този наш комшия да чака и са му дадени няколко хил1ди евро капаро . Защо ли ще ви кажа защото се опитват да прекарат само един парцел за виско етажно строителство и се почва целият квартал парцел по парцел .А сега когато жителите на квартала се обединиха в една кауза май на единични хора които мислят само за собственият си интерес неим хареса . Както на такива комшии като този господин който не му пука за комшиите му които повярвайте ще са ощетени ако им се тупне един небостаркач от пет етажа и мансарден етаж и ако се построи 80 процента от парцела. Сега питам този наш съсед кой му завижда и кой на кого ще пречи.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/6/21 15:26

    Относно изявлението за господина с папагалите и кучетата. Защо господина да е доносн7к защото отваря очите на един цял квартал . И не се получават задколисните игри ваши. Ами че ако има такива добросъвестни доносници нека се множат нека всеки е доностник. А впрочем с изявлението ви господине че рано или късно ще си намери майстора звучи като заплаха и неви съветвам да се изразявате така защото е потсъдимо това че сте анонимен не значи не не се знае кой сте.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.