„По повод политическата позиция на една политическа партия относно провеждането на открит урок по история и в качеството ми на директор на СУ „Петко Рачов Славейков“ заявявам, че откритият урок от цикъла „Операция памет“ на тема „Миналото днес“ е част от програмата по история за 9 клас и няма никаква връзка с внушенията, които се правят в гореспоменатата позиция“.

Това обяви директорът на СУ“П.Р.Славейков“ Милко Багдасаров по повод хейтърски атаки във фейсбук заради открит урок на школата по история в училището, пресъздаващ времената в училище по времето на соца.

„Жалко е, че хората, които са съставили позицията, са от Кърджали и никога не са прекрачвали прага на моето училище, където се учат и работят най-мотивираните ученици и учители в България, а смея да твърдя и не само в България.

В годините такъв открит урок се провежда вече за трети път, но никога не е предизвиквал подобна реакция.

Колегата Димитър Димов – учител на годината на България за 2019 г. – е основател и идеен генератор на Школа „ИстОрика“, организирала 5 национални ученически конференции по история за последните 8 години с по над 100 участници от цялата страна. Пожелавам на всяко българско училище да има поне по един такъв учител. Гордея се, че в моето училище има много такива колеги, които знаят как да запалят учениците и да ги мотивират за успехи и новаторство. Доказателство за това са излезлите вчера резултати от държавните зрелостни изпити, които ме правят още по-горд директор.

В този ред на мисли заявявам, че откритият урок не е иновация, включена в НП „Иновации в действие“, а е част от редовната учебна програма.

Поемам ангажимента следващия път, когато ме поканят на подобни прояви /защото в този открит урок аз самият бях гост/, да поканя всички политически лица на едно неполитическо мероприятие. Нещо повече, използвам възможността сега да поканя всички заинтересовани от дейностите в училището лица да дойдат при нас и да усетят духа на нашето огромно училищно семейство, където работи най-големият учителски колектив в България. В периода 18-20 юни 2021 година ще се състои 6-тата национална конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“ – „Хайдутството“, посветена на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, организирана от Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов.

Искрено каня всички да присъстват, за да разберат, че мотивирани деца и учители не трябва да бъдат обиждани и превръщани в маша в ръцете на политици преди избори.

А… по повод интерпретациите за моите политически амбиции искам да успокоя всички: МНОГО СИ ОБИЧАМ РАБОТАТА!“, се посочва още в позицията на Милко Багдасаров.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/6/21 22:36

    Радо си е натегач за водач на листа, какво му обръщате толкова внимание. Ако зависеше от него, щеше да срути всички паметници и да построи заведения на тяхно място. Естествено, ако терените ДПС му ги даде за жълти стотинки.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/6/21 23:21

    Радо, радо говориш за хората а виж се себе си. Държанието ти е на бизнесмен от мутренско време. Смешник.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/6/21 23:38

    алооо милев заведението ти работи незаконно по време на пандемия басейна на хотела ти незаконен послее моралааа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/6/21 07:02

    По времето на комънизъма народа работеше на безценица за да може софиянци и комунистическата власт да живеят като крале.В момента почти всичко се повтаря само че на яслата са хората които работят по върховете на общините и в пралмаменту

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/6/21 07:02

    По времето на комънизъма народа работеше на безценица за да може софиянци и комунистическата власт да живеят като крале.В момента почти всичко се повтаря само че на яслата са хората които работят по върховете на общините и в парлааменту

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/6/21 07:07

    Не измряха да ги ева...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/6/21 10:35

    ama tova i s obesvaneto, razstrelvaneto, koleneto, riazaneto na glavi, izbojdaneto na ochi, zabivaneto na otriazani glavi po kolovete za domati i fasul, lepene na pozivni materiali po elektricheskite stalbove, bombene na gari, kmetsva, opojariavane na sela, gradove, fabriki, magazini, posti, mandri, chiflici, davaneto na umrelite tela na prasencata moje sasto da stane prilojno praktichesko znanie i uchebna praktika, kakto i podariavane na bg prirodni podzemni i nadzemni bogatstva koncesii na chujdi infestitori, falirvane na bg banki po podobie i otlichen primer na venceslav iosifov, monika iosifova stanisheva i drugi otlichni chavdarcheta, podpraviane na lichni i familni dokumenti na jivi i umreli hora s izmisleni bulgarski imena ...da stanat istinski trudovi bulgarski olimpiiski championi decata, sasto i da trenirat glasuvane, pluvane, koi za nai-malko sekundi ste izbere niakoi politicheski kuku perushan pluvec, za da ima politicheski izbori non stop na black jack mashinkite i na ruletkite za bulgarsko hazartno izbirane na upravliavasti darjavni slugi i slugini i prez sledvastite 14-15 veka primerno...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/6/21 20:59

    vai, kakav dobrodetel...
    vav vsiaka kasta i vav vsiakoi apartament govedo ...vai avrupa, vai, vai kiopeklar...makedonia dur, dur!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.