Рекорден брой заявления за гласуване в чужбина с несъответствия са постъпили в Централната избирателна комисия. Хиляди желаещи да гласуват на 11 юли извън страната са попълнили некоректни данни и техните заявления попадат в категорията „непотвърдени“. Голям брой от тях са от нашенци в Турция.

Констатациите са: „Въведеният ЕГН не е открит в Национална база данни "Население"“, „Името не съвпада с данните от Национална база данни "Население",

„Датата на издаване на документа за самоличност не съвпада с данните от Национална база данни "Население", „Издаващият орган на документа за самоличност не съвпада с данните от Национална база данни "Население" и др.

Както вече 24rodopi.com писа, най-много заявления за гласуване извън страната на парламентарния вот са били подадени от Турция. Срокът за това приключи в 24.00 часа на 15 юни.

24 640 са електронните заявления от южната ни съседка, отчитат от Централната избирателна комисия. Най-много желаещи да подадат своя вот за Народно събрание има в Бурса, Текирдаг, Истанбул и Измир, формирайки 79 процента от общия брой подадени заявления. Заявленията в Турция са от нашенци, които живеят в 18 области, съобщиха за 24rodopi.com от изселнически организации.

След българските граждани в съседката ни, най-много заявления са били подадени във Великобритания-13 724, следва Германия с 10 396. 2638 са от САЩ.

Предстои Централната избирателна комисия да обяви броя на секциите, като изселническите лидери се надяват ЦИК да определи около 100 избирателните секции в Турция за вота на 11 юли.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/6/21 09:34

    Отчетът на служебното правителство било нещо като напън на класната и дружинната (пиара на кабинета, б.р.) класът да покаже, че е по-добър от съседния клас. Нямало доказателство за скандалните разкрития, било дума срещу дума, а и въобще не било работа на министрите да се занимават с подобно нещо. Всичко това го изговаря една, дето отдавна е еталон за слугинаж към предишните управляващи.
    В люта конкуренция с нея и подобни на нея е Това Биков. Нямал работа и обикалял по улици и села да снима филмчета. Милият, нали е завършил актьорство в ЮЗУ, какво друго да измисли. Всеки човек има таван на възможностите, неговият е се навърта между IQ 50 и 70…
    „24 часа“ не изостава: „Отчетът на Стефан Янев: Приказки за корупция, но без доказателства“. Наистина ли? А списъците за санкциите и обвързаностите на лица и фирми по закона „Магнитски“? А фактологията по безобразията в ОББ, Държавната консилидационна компания, „Автомагистрали“, НАП и пр.?

    Недялко в Пик с пореден плонж: Било тъпо да се вкарва майката на Пеевски в черен списък като асоциирано лице… Сякаш Недялко не знае какви ги е вършила Ирена Кръстева. Преди време самият Недялко се изказа така: „Друга група – тъй наречената медийна група на Пеевски, са дотирани от голяма корпоративна групировка и не се самофинансират от пряка дейност или реклама. Част от тях, като вестниците „Труд“, „24 часа“ и „Стандарт“, са във фактически фалит, имат непогасени данъчни задължения в рамките на десетки милиони левове, а търговските им марки са заложени като обезпечения в НАП.“ И още: „Блъсков, не съм казал, че "Труд" е на Пеевски. Гузен негонен бяга. Ако толкова държиш обаче, мога и да го кажа. Истината добре я знаем и аз, и ти. Ако искаш, можем да дискутираме и по въпроса кой е Калоян Стоев (анализаторът, който громеше съдебната реформа в “Труд“), кой пише "системните анализи" във вестника ти против зелените, "Протестна мрежа" и Лозан Панов, кой ти ги праща на флашка и по мейла. Мога да ти посоча и конкретния мейл, от който ти ги пращат. Искаш ли? И защо никой журналист от вестника не се навива да ги подпише с името си…Срам ги е хората, че "Труд" деградира до пощенска кутия, това е истината, Блъсков".
    Ако от „24 часа“ още смятат, че няма доказателства за корупция, да дадат Недялко на съд, за да видим какви факти ще извади той в подкрепа на твърденията си. Но не смеят. Защото знаят, че не само той знае.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/6/21 09:36

    Това е силата на дпс, ако хората им бяха грамотни, за тях ли щяха да гласуват?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/6/21 10:33

      Dam eto edna konstatacia na specialist po obrazuvanieto...

      Изтриване
    2. Анонимен17/6/21 11:27

      На теб ти трябва консултация от специалист по образование, образувание такова :)

      Изтриване
    3. Анонимен17/6/21 13:03

      Правилно!Много точно!!

      Изтриване
  3. Анонимен17/6/21 09:39

    Спокоо ИТН вазелина от анадола пътува с машинките на новия доставчик !
    "След българските граждани в съседката ни, най-много заявления са били подадени във Великобритания-13 724, следва Германия с 10 396. 2638 са от САЩ."
    ЖАЛКАРИ ПРОДАЖНИ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/6/21 11:38

    КАК МОЖЕ ХОРА, КОИТО НЕ ЗНАЯТ И ДУМА БЪЛГАРСКИ, ДА ИЗБИРАТ КОЙ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/6/21 13:35

    Повечето регистрации в Турция са били с изтекъл срок на личните им карти т.е невалидни

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/6/21 22:44

    Pırvata rabota na novoto pravitelstvo şte bıde interniraneto v Belene na Ahmet Dogan, Boyko i ostanalite mafiyoti

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.