Обединените ВМРО, „Воля“ и НФСБ реално дадоха старт на предизборната си кампания с протест пред централата на ДПС в столицата. Поводът е изказване на лидера на Движението Мустафа Карадайъ, което според коалицията поставя под съмнение националната идентичност на България.

„Днес сме внесли сигнал до прокуратурата, с който искаме действията на ДПС и на техния лидер в Турция, и техните изказвания да бъдат разследвани, и тази партия да бъде забранена в България“, обяви Юлиан Ангелов, водач на листата за кандидат-депутати в 25-и МИР.

Казал ли е Карадайъ, че Турция е неговата родина, както твърдят хората на Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов?

Репортер на 24rodopi.com разговаря с политически репортери в Истанбул, които посочват, че от срещите на Карадайъ в Одрин, Анкара и Истанбул в медиите се появявали протоколни съобщения от съответните пресцентрове на институциите, които били кратки.

Единствената информация с повече детайли е за срещата на Карадайъ с председателя на парламента в Анкара Мустафа Шентоп. Предлагаме ви тази част от дописката, която е преведена некоретно в България:

„Карадайъ припомни, че неговите сънародници са дошли в Турция преди 100-150 години и каза: „Тези земи са наши земи. Ние там не сме емигранти (Смисълът е, че България е нашата Родина)! Турция е нашата прародина. След Османско останахме там. Нашата борба е да запазим турската си идентичност. Да запазим нашия език, религия и обичаи. Истина е и, че изпитваме трудности“.

24rodopi.com

За Анаватан, 100-те долара на Доган и главата на Карадайъ – четете тук

На снимката: Карадайъ и Шентоп

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/6/21 17:03

    Нито ДПС нито Псевдо патриоти, тези номера не минават вече, народа се събуди Бай Ставри очаква новия набор

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/6/21 17:21

    Казал,не казал,да е казал.Престанете да ни занимавате с лумпени и тулупи...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/6/21 17:40

    Нарочно връща времето само 100-150г назад защото ако го върне още 50г ще се окажат потомствени Българи. Мидхат паша всеки знае каква голяма фигура е в Османската империя, роден 1822г преди 199г също така е
    бил образован човек, завършил Сорбоната описал подробно има или няма турци в България

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/6/21 02:48

      Никой не оспорва

      Изтриване
    2. Анонимен10/6/21 15:20

      A bulgari ima li ili samo yujni slavyani?!

      Изтриване
    3. Анонимен11/6/21 08:57

      Славяни българи траки всичко е едно бе чети история всичко се обединиява и прави България !

      Изтриване
  4. Анонимен9/6/21 18:17

    "НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН В БЪЛГАРИЯ,ОЩЕ ПО-ТРУДНО Е ДА СИ ТУРЧИН В ПАРТИЯ ИЗВЪН ДПС"беше казал популярен български социалист, етнически турчин.До кога търсене на теле под вола?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/6/21 08:49

      а най хубаво е да знаеш перфектен български да си образован и да си правиш кефа тогава няма граници

      Изтриване
  5. Анонимен9/6/21 18:24

    Ami mn pravilno kazal karadaği kade protıvzakonoto...Türkiye nashata prarodina no ne sme emigranti v bulgaristan zastoto sme ve4e 500 godini po tez zemi kvo drazni uj psevdopatriotite....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/6/21 19:05

    Край Босфора шум се вдига.
    Не е на добре-хич.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/6/21 19:06

    След рухването на комунизъма в страни от бившия соцлагер и омекнали демокрации, както Бразилия и Турция се появи нова форма на капитализъм - демагогичният авторитарен капитализъм. Той е хибрид, доближаващ се до китайската система на бюрократичен авторитарен капитализъм, владетелят е над закона и демократично неотчетен - изборите са бутафория. Властта обаче е лична, а не институционализирана. Това е корумпирана гангстерска политика. Тя почива на личната лоялност. Често ядрото се състои от членовете на семейството, считани за най-надеждни от всички.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/6/21 08:51

      мн добро ааа бааш но тези маси само така се управлялват

      Изтриване
  8. Анонимен9/6/21 19:07

    Структурно и функционално, ДПС е организирана като корпорация с вертикална йерархична организация на управление, с ясно разпределение на роли и отговорностти, присъщи за бизнес корпорация с военна дисциплина. Този модел е заложен от ДС още 85-та година, когато Политбюро на БКП взе решение да се разреши частен бизнес, но под условието частниците да са от БКП и ДС елита и да се контролират от организация, която след 89-та придоби известност като модела КОЙ или така наречената паралелна власт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/6/21 10:18

      Много правилно.....за съжаление

      Изтриване
  9. Анонимен9/6/21 19:07

    За разлика от повечето европейски страни от соцлагера, в България ДС и елита на БКП през 89-та направиха така, че промяната в България я поставиха изцяло под свой контрол. Създадоха автократичен демагогичен капитализъм. Промяната се оказа не революция на недоволни граждани срещу комунистическата върхушка, а дворцов преврат. Впоследствие ДС надделя над фракцията в БКП, участвала в дворцовия преврат, свалил Тодор Живков. Точката на пречупване беше моментът на отстраняването на Луканов. Премахнаха и Илия Павлов, защото творците, които го създадоха, категорично не приеха желанието му той да кара влака. След това ДС елитите, надделели над БКП елитите и просто продължиха нататък, осигуриха си най-добрите хапки от държавната икономика и се преоблякоха като демократи.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/6/21 19:13

    Shto ne puskate komentarite vsichki ot dps I tapite turci rqzani ste I takiva shte ostanete hodete si v turciq PRI erdokan fanatika

    ОтговорИзтриване
  11. zaferiyus9/6/21 19:57

    Kazal ne kazal, ne kazal kazal.
    imame dve rodini, Turtsia i Balgaria, tova e istinata.
    Oba4e za nasia jivot Garant e Tursia.
    Kakvo go vatiat i su4at.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/6/21 19:57

    kolko leva e edin chas rabota v anavatan? ;-)

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/6/21 19:58

    kolko vreme e voennata slujba za majete i jenite v anavatan? ;-)

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/6/21 21:28

    18.17 По точното "НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН В НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ.ОЩЕ ПО-ТРУДНО Е ДА СИ ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН В ПАРТИЯ ИЗВЪН ДПС..."

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/6/21 21:42

    Когато бяха на власт тези патриоти работеха с Пеевски, никаква реакция нямаше на нарушаването на принципа на уседналост на местните избори.Само в Кърджалийско пристигнаха над 2 хил. избиратели на ДПС и гласуваха. Нито дума нямаше и от местната опозиция.Май "патриотите" огладняха много бързо. Използват вируса /антитурски/. Нашата държава трябва да намери час по скоро ефективната ваксина. Това изисква националния интерес и националната сигурност! Стига вечно виновни за всичко турците,циганите, сега и македонците

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/6/21 21:49

    А в Украйна, Бесарабия, Сърбия българите като определят България за пра РОДИНА, дума няма тук. Използването на прародина там не се третира като анти Украйна... !Хей, оправете си разваления Ви часовник! Карадайъ формулира точно АНАВАТАН!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/6/21 21:55

    А в Украйна, Бесарабия, Сърбия българите като определят България за пра РОДИНА, дума няма тук. Използването на прародина там не се третира като анти Украйна... !Хей, оправете си разваления Ви часовник! Карадайъ формулира точно АНАВАТАН!ВАТАН НИ Е БЪЛГАРИЯ. която я обичаме всички. Един социал демократ преди време беше казал, че турците в РБългария не са по-малко патриоти от братятя етнически българи... Абсолютно точен!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/6/21 22:16

    Преди време нашия съгражданин Назми Мюмюн БСП,отсече:ДПС е естествена и закономерна необходимост на родния български демократичен политически живот. Роди се и ще отмре само тогава и пак тогава, когато изчезнат напълно причините за неговото раждане. Днес е видно,че ДПС е реалност,необходимост като хляба, водата, въздуха... ЗА ЗАЩИТА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/6/21 08:54

      От какво от развитието образованието и издигането на индивида ??? Колкото по прости толкова по добре се управляват а а ???

      Изтриване
  19. Анонимен9/6/21 23:01

    Тия патрЕоти верно ше си направят кампанията, ама не знам дали все още има будали които да гласуват за тях. Няма такъв срам като шефовете на партиите им, и да не забравим и Ангел Джамбазки. Пълен резил са всички, патриоти били, пфу, боклуци.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен10/6/21 13:21

    Дпс ще загубите . Още сте на принципа и магаре да вържа ще го изберете Да ама Не . Времената се променят хората разбират за какво става въпрос . Не може ти да работиш с дебили и да вървиш напред тва беше до 2009 !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен10/6/21 15:18

    До няколко дни се очаква Земетресение

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.