„На Еньовден ни споходи благата вест, че чудодейната икона на Кръстителя и частицата от неговите мощи, пристигнали в Кърджали от далечна Украйна, ще останат завинаги в църквата „Св. Йоан Предтеча“, написа на страницата си във фейсбук Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание. Тя и бившият областен управител Никола Чанев бяха единствените официални лица, които снощи посрещнаха светините в църквата, а днес съпроводиха литийното шествие с иконата, което обиколи Божия храм. Реликвите пристигнаха в Кърджали от далечна Украйна след като пропътуваха 2 000 км. Донесе ги отец Александър. Иконата на светеца е ръчно рисувана, а мощите са вградени в нея. „Несравнима е духовната радост за православната общност в Кърджали, докоснахме се до целебната й сила и се помолихме за здраве и благословение на всички кърджалийци. Божията закрила и чародейната сила на росата, слънцето и лековитите билки на Еньовден да пазят всички ни от зло. И нека се сбъднат всички добри пророчества за България!“, пожела Караянчева.
Днес църквата почита рождението на Св. Йоан Предтеча – светецът, предсказал идването на месията. Небесно чудо е, че мощите на нашия небесен покровител са тук, за да ни напътстват и закрилят“, каза стопанинът на храма отец Николай. Той благодари на Караянчева и Чанев за подкрепата за възраждането на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ и превръщането му в убежище на вярата и на българщината.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/6/21 17:49

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/6/21 19:03

    Ами той, Никола Чанев вече не е официално лице, откъдето и да го погледнеш!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/6/21 19:03

    Аз ще ходя пеш, БЕ!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/6/21 19:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/6/21 19:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/6/21 19:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/6/21 19:21

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/6/21 19:22

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/6/21 20:12

    На многая лета братя християни! Тези лица обаче с какво са официални и двамата в момента са безработни ако не се лъжа. То и аз съм член на политическа формация, но това едва ли ме прави официален и по-специален.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/6/21 10:29

    Чанев беше много харесван, но ...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/6/21 10:38

    Такава радост преживяхме преди една година при направата на първата копка на новата "Спортна зала" в Кърджали,но разочорованието ни беше още по голямо при вида от това каквото е направено след тази първа копка от Вас г-жа Караянчева и от министър Кралев.Народа е казал "На лъжата краката са къси".

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/6/21 11:19

    Какво търсят политици в челната колона на религиозно шествие? Хайде, поспрете се малко там не е мястото ви! Дори и да имате някакви заслуги за нещо. Нали сте го направили за хората . Бъдете там, но не най- отпред.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/6/21 13:40

    Чанев не се научи, не се прави така...... Помислете малко и за децата за да спортуват. Нито басейн / открит - закрит/, нито спортна зала, нито игрище за плажен волейбол и футбол, а ние се тупаме пред иконата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.