Когато можеш, пречките не служат за оправдания, а за предизвикателства, които мотивират и вдъхновяват за поредни или нови успехи. Това доказват успехите на немскоезичните ботевци, които за пореден път през тази „пандемична“ и „дистанционна“ година показаха , че този труден за изучаване език не може да им се „опре“ и в национален мащаб трябва всички да се съобразяват с тях. Резултатите от националния кръг на 8-то състезание по немски език на издателство „Клет“ са красноречиво доказателство за знанията на учениците по немски език. Две първи места за: Нурджан Ибрямова на ниво Б1 с 93 точки и Борислав Енчев на ниво Б2 с 63 точки, които познават вкуса на победите и успехите.

За малко с първото място се разминават Лара Себахтин Нури и Синем Юсеинчауш, които са на второ място съответно на нива А1 и С1. Успешното представяне на учениците от Езикова гимназия „Христо Ботев“ продължава с третото място на Селин Асенова на ниво Б2 и Ирем Караджа и Елиф Махмут, на които не им достигат по 0,50 точки за третото място. Другите участници  - Кристина Величкова, Дария Асенова, Джейда Салиф, Калина Манева и Елица Ликова - също за малко не успяха да усетят вкуса на победата, но представиха достойно своите знания и защитиха авторитета и престижа на училището и преподавателите си по немски език.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.