В Актовата зала на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ се проведе кръгла маса на тема: „Споделяне на добри практики по прилагане на компетентностния подход в обучението по история и цивилизации в V – XII клас за формиране на ключови компетентности у учениците“.

Основната цел на квалификационната форма е усъвършенстване на педагогическите компетентности на учителите по история и цивилизации и използването на иновативни методи за преподаване и оценяване на резултатите от обучението на учениците.

Даниела Апостолова, старши експерт „ОНГО“ в РУО Кърджали, поздрави участниците и направи кратко въведение, свързано с прилагането на компетентностния подход в обучението по история и цивилизации. Тя подчерта, че този подход води до по-голяма мотивация на учениците и дава възможност на учителите да бъдат креативни и иновативни.

Добри практики представиха:

Диана Георгиева-старши учител в ЕГ „Христо Ботев“ -Кърджали -„Прилагане на специфични техники в обучението по история и цивилизации в 10 клас с помощта на работни листи“;

Славея Нинова – старши учител в СУ „Йордан Йовков“ –Кърджали -„Историята лесна и интересна в прогимназиален етап“;

Теодора Богданова, Мариана Василева и Кирил Гогов –учители в СУ „Отец Паисий“ –Кърджали -„Компетентностният подход като мотивиращ метод в обучението по история и цивилизации“;

Милен Филипов, Кети Георгиева, Галина Стефанова –учители в СУ „Петко Рачов Славейков“-Кърджали - „Интерактивните методи в обучението по история V –X клас и мотивиране на учениците за работа“;

Димитър Димов – главен учител в СУ „Петко Рачов Славейков“-Кърджали - „Историята забавна и интересна“;

Кръглата маса завърши с пожелания за по-чести срещи между учителите по история и цивилизации за споделяне на опит и иновации!

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.