Месец юни е, макар и с необичайно ниски температури. Идва моментът за лятната почивка. Планират ли кърджалийци такава?! От малцината отговорили в анкетата на 24rodopi.com, става ясно, че някои вече са го направили.

„Аз съм почивал вече. Избрах Анталия - Турция. Обслужването е много хубаво. Тази година там много ми хареса и догодина вероятно пак там ще отида със семейството си. Като цени, мога да кажа, че за 2000 лв. си починахме за една седмица “, казва млад мъж.

Други нямат възможност за такъв отдих.

„С минимална пенсия никъде не мога да отида. Всичко отива за лекарства. Преди 5 години последно бях на море с три приятелки и то в частен дом, на гости. Сега, нашата почивка е тук, в парка, и бавно, бавно до пазара и обратно, това е“, посочва възрастна жена.

А трети - отдавна заминали от тук, се прибират, за да почиват в родния си край.

„Ние дойдохме на почивка в България. Аз съм българка, а човекът до мен англичанин. Дойдохме от Англия за две седмици. Планирахме да отидем и до Гърция, но трябва да минем през определи процедури - PCR тест и т.н. Ще отнеме много време, а аз искам да видя майчицата си и роднините. Тук си е хубаво и планираме да се върнем пак след няколко месеца. Дано да няма карантина“, обяснява кърджалийка, живееща на Острова от години. А за нейния приятел англичанин, България,  и в частност Кърджали, се оказват чудесно място за спокойни старини.

„Харесва ми. Като се пенсионирам ще дойда да живея тук. Цените са супер и страната е хубава“, казва чужденецът, който вече си има и любима храна. „Месото е много хубаво тук, кебапът, кюфтета и бирата също, браво, супер! Даже натрупах доста килограми“, казва англичанинът доволно и сочи корема си като доказателство.

И така, всеки според възможностите и желанията, разбира се, но съобразени с все още съществуващите ограничения заради COVID-19…

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.