Част от имуществото, използвано от предприемача Танер Кадир Тюркоглу и негови близки, е запорирано.
Националната агенция по приходите установява в общински и държавни регистри цялото недвижимо и движимо имущество на джебелчанина, както и активите на фирмите му, доколкото такива са останали, за да си гарантира прибирането на задълженията на бизнесмена-политик. Проверява се и информацията за евентуално прехвърляне на фирми с данъчни задължения на социално слаби лица.

Джебелчанинът е ревизиран и като физическо лице, научи 24rodopi.com от неофициални източници.

Запорите са заради борчове на бизнесмена Танер Кадир Тюркоглу към хазната. Като собственик, съдружник и управител на дружествата, с които е оперирал, Тюркоглу фигурира в съдебните и фирмени масиви и с имената Тянко Калинов Насков.

Припомняме, че турски източници разкрили пред ДОСТ, че Танер Кадир Тюркоглу се отказал от турското си гражданство малко преди да му гарантират, че ще стане депутат в България. Разследването на ДОСТ било провокирано от опитите на Тюркоглу, който беше депутат за един месец, да привлече в екипа си активисти на политическата сила, за която през 2017 година гласуваха 100 000 души.

Отделно от разкритията за отказа от турско гражданство, от ДОСТ, засегнати от публикацията на 24rodopi.com „Активисти на ДОСТ: Танер ни кани да се запишем в ИТН!“, повдигнаха и въпроса „за многото паспорти и различни имена на джебелчанина“. Дори имаше обвинение, че редакцията „пробутва рекламно Танер“.

Редакцията на 24rodopi.com забави правото на отговор на засегнатите от действията и думите на джебелчанина, за да бъдем коректни и по отношение на отправените питания към медията. От ДОСТ настояваха да проверим „защо кандидатът за депутат от „Има такъв народ“ не може да пътува за Турция с любимата си лимузина“; „дължи ли огромни средства в България и Турция“; „работил и е в МИТ и ДАНС“; „защо фирмите му се водят на възродителното му име Тянко Калинов Насков“.

Какво установи журналистическата проверка:

Тюркоглу/Насков не може да преминава от България с Турция с БМВ, с посочен от ДОСТ регистрационен номер с кърджалийска регистрация, защото на собственика е наложена забрана да се разпорежда с въпросния лек автомобил.

Тюркоглу никога не е бил служител на МИТ (турското разузнаване), нито пък на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Той е работел в Турция в звено за охрана на пазарите, бил е в обходен екип, който следял да не се продават незаконно плодове и зеленчуци по улиците.

Колкото до различието в имената, то това е личен избор.

Относно въпросите за инвестиционните намерения на Тюркоглу за изграждане на депа за пластмасови отпадъци в село Груево и в Кърджали, както и за монтиране на инсталация в областния град за тяхната преработка, 24rodopi.com първи писа за скандала, като даде право на отговор и на предприемача. Към момента няма движение по процедурите.

Що се отнася до „прескачанията от партия в партия“, Тюркоглу/Насков е бил областен председател на партия „Българска нова демокрация“ в Кърджали, кандидат за общински съветник от коалиция „Десен съюз“ и др., но и това е личен избор. На последните парламентарни избори Тюркоглу попадна в кандидатска листа на партия „Има такъв народ“ в Пловдив-област и дори успя да натрупа почти един месец стаж в 45-ото Народно събрание. В момента е кандидат за депутат от същия район. Предизборната кампания дава "глътка въздух" на джебелчанина, а ако пък бъде избран, ще може да разчита на депутатски имунитет.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/21 18:51

    Tilki mestanliya saldirinca oyle oluyor iste.
    Bileceksin hattini, bilmezsen bildirirler hattini.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/6/21 19:08

    Браво на човека, искаме такива депутати...Успех...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/6/21 19:46

    И сега ли още няма да им е достатъчно компроментиран на ИТН този измекяр, за да го разкарат?! И на врабчетата даже им стана ясно, поради какви причини драпа за имунитет!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/6/21 20:05

    И какво от това

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/6/21 20:08

    E и? Колко от сегашните политици, бизнесмени имат борчове знае ли се?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/6/21 20:14

    Заради вашите писания в момента спечели ДПС.ИТН щеше да има поне двама депутати за сметка на ДПС и БСП в Парламента.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/6/21 21:06

    Какво ни занимавате с кандидат депутат от друга област.Някой да не се стравуваше от него

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/6/21 21:58

    До 21 06 въпроса е от друго естество така че не се палете. Танер кадровика заземи се малко бе повече не си никой бе бате. С теб и подлогите ти ИТН ще преживее колапс.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/6/21 21:58

    До 21 06 въпроса е от друго естество така че не се палете. Танер кадровика заземи се малко бе повече не си никой бе бате. С теб и подлогите ти ИТН ще преживее колапс.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/6/21 22:25

    Внимавайте този тип,това е типична фурнаджийска лопата. Доносник на МИТ. Възложено му е да следи от близо,от самия терен и да донася информация на Турските власти и по специално екипа на Тайип Ердоган. Турците в България е по добре да гласуват за Валери Симеонов, Каракачанов или Волен Сидеров отколкото за този тъмен субект! Хайде някой да каже какво ще даде този на Българския парламент? Бъдете разумни. Мошеници имаме достатъчно,не ни трябват вносни.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/6/21 23:10

    koi zakon e narushil, ne razbrah 🍋🍉🍐🍓🥝🍒🍏

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/21 14:17

      Ako otvoriş Zakon'a za prihodite i danızite,shte razberesh

      Изтриване
  12. Анонимен16/6/21 10:42

    Направете малко проучване между хората за кандидатите, които издигате, за да не се стига до подобни излагации, че като ви гледам пълнежа на листата и на местно ниво, май ще затриете надеждата на много хора, още преди да се е зародила! Сериозно, стегнете се!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/6/21 10:54

    Вече имам чувството, че областните координатори на ИТН работят срещу репутацията на партията. Като започнем от този господин - кандидат за народен представител със запорирани сметки(сигурно без причина), в Кирково лице на ИТН е солташак на местен властелин на ДПС, в Момчилград - човек сменил няколко партии(явно, колкото е нужно, за интереса на народа все пак), в Кърджали само Никола Стоев, който не остави партия около, която не се завъртя(пак в интерес на народа естествено! Не си мислете друго). То не беше националист, то не беше бесепар, какво ли не беше...и сега прозрение пак. Та въпроса ми е простичък : Ще спрете ли от кол и въже да ги събирате или ще продължите така, докато разочаровате достатъчно много хора симпатизиращи на ИТН?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/21 21:19

      Явно не ги познаваш тези хора,щом така ги определяш......Тролче си ,а?Герберастче?Слушай,боклук,ако ти стиска,иди при тези,дето плюеш и в лицето им кажи това което си написал.Ама не ти стиска,нали?Ще те изчегъртааат.........И за вас иде Видовден

      Изтриване
    2. Анонимен17/6/21 07:52

      Познавам ги достатъчно! Не ги определям аз, те са се определили сами! Ненавиждам герп! Нямаш и представа колко ми стиска и колко пъти съм се срещал с "тези хора" и обичайната им реакция е да заекват и мигат на парцали! Внимавай какво си пожелаваш, да не ти излезне късмета и да ти залезе скорострелно политическата кариера!

      Изтриване
  14. Анонимен16/6/21 11:34

    Този Танер е настъпил мотиката на някой той си знае ама освен негъ няма ли кандидати та все за него пишите

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/6/21 14:21

    24rodopi deystvat kato mediyavna GESTAPO. Tova li vi e osnovnata rolya?!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/6/21 15:16

    Закона за данъците които ние плащаме

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен16/6/21 20:24

    Vay kerata zaabıtalık da yapmış!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен16/6/21 21:04

    Тая проста тиква от къде я изкопахте г-н Трифонов. А и никакъв Джебелчанин не е, до вчера никой не го знаеше кой е. Не знам от къде емигрира в Джебел, но тук е никой и не е човек, който се ползва с авторитет.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен16/6/21 22:39

    Този семпъл човечец цапа имиджа на ИТН. Няма да гласувам за него в Пловдив, подал съм заявление за гласуване в друга област само и само за да дам гласа си за ИТН. Ясно е, че той ще влезе депутат, но това не го оневинява за всичката простотия, която олицетворява. Също така няма гаранция, че от ИТН няма да се отърват от него, когато му дойде времето.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16/6/21 22:40

    САМО ИМА ТАКЪВ НАРОД! ДОЛУ БОКЛУЦИТЕ НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА! СЛАВИ, ИЗЧЕГЪРТАЙ И ПИЯВИЦИТЕ В ИТН, ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ ТИ СЕ КАЧАТ ТНА ГЛАВАТА!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен18/6/21 06:36

    Този е пълен леш

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.