1 472 животновъди в Източните Родопи са застрашени да останат без европейски пари след акцията на прокуратура и полиция в Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали, научи 24rodopi.com. Иззети от регионалната дирекция на БАБХ, оглавявана доскоро от Георги Грозев, са удостоверения на животновъди, които те не могат да представят в Разплащателна агенция, за да получат полагаемите им се средства.

„Около 300 сме ощетените само в община Момчилград. Стриктно сме се придържали към правилата и след направени проверки в обектите ни от служители на кърджалийската дирекция по безопасност очаквахме да получим удостоверения, за да кандидатстваме с тях за субсидии пред Разплащателна агенция. Точно в този момент е проведена акцията и след многото иззети документи за досъдебното производство се оказаха и нашите оригинали, от които е видно, че съответният обект е проведен и отговаря на изискванията за финансиране“, разкриха пред 24rodopi.com животновъди от община Момчилград. Те са поискали съдействие и от ръководството на Общината.

Кметът на Момчилград Илкнур Кязим потвърди пред 24rodopi.com за тревогите на животновъдите в цялата област и отбеляза, че с проблема вече са ангажирани депутатите на ДПС от региона и се надява да бъде решен в полза на хората.

„Ние вина нямаме. В Разплащателната агенция пък се придържат строго към фиксирани правила и срокове. Данните се вкарват в информационната система и европейските структури контролират как се изразходват средствата“, добавят животновъдите.

С проблема вече е занимаван служебният министър на земеделието, както и ресорният зам.-министър. В следващите дни в Кърджали ще пристигне изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция.

Както първи 24rodopi.com писа, акция след сигнал за престъпление по служба са проведе в кърджалийската дирекция на БАБХ. Извършени са претърсвания на помещения, при които са иззети значителен обем книжа, които ще имат значение за делото. 

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/21 08:48

    Трябва на наново да се правят проверки на всички животновъди, те повечето не отговарят на условията. Пасат ги по асфалта, оборите са в населеното място от което страдат всички хора. Как може да се прави обор в самите села.Ушните марки са им по джобовете само ги прехвърлят от едно животно на друго заради бройката. Защо проверяващите не ги отчитат тези неща. На такива трябва да им се спират субсидията и то веднага.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/7/21 13:39

      Вече няма да има животни в населените места ще им сложим крила и ще летят. И хора не останаха, ще пустеят и толкова. А ушните марки ще си туриме на нашите си уши. Тогава няма да има никакви проблеми, ще решим проблема коренно.

      Изтриване
    2. Анонимен29/7/21 16:46

      Заедно с баба ти и други роднини ги пасат на асфалта нещастник!

      Изтриване
  2. Анонимен29/7/21 10:16

    За всичко са виновни вет. лекари и общината, които не си гледат работата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/21 10:51

    а само животновъдите ли ,с фиктивните земепроизводители какво правим,дето само разорават нивите и теглят субсидии...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/7/21 12:12

    Stigavece.tezi.supsidi.dayte.na.bednite.hora.tezi.pari.dase.podlrjat.pone.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/21 15:15

    В Нидерландия самите обори в населените места и на никого не пречат, да не говорим за миризмата, която се разнася.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/7/21 07:50

    Lajat, pisali sa ce gledat rodopsko govedo, a kravite po ton za meso, oborite v centara na selata, vmesto traktori vsi4ki kupiha BMV baraki.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/7/21 11:50

      Само Депутати и Биснесмени ли ще карат BMW, чобаните не са ли хора или са аватари, или работят само за да плащат данъци за да може някой да крадат по "Легален начин"?

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.