Мъж не издържа след нападение, грабна пушката и…


Мъж от Момчилград не издържа, след като улично куче влезе в двора му и го нападна, грабна пушката и… Бе осъден за причиняване на смърт на гръбначно животно.

Инцидентът станал в родопския град миналото лято. Безпризорното животно успяло да достигне през оградата до къщата на мъжа и се разлаяло. Човекът се уплашил, взел въздушната си пушка и произвел два изстрела. Вторият бил фатален и кучето починало вследствие на раната от съчмата.

Деянието станало посред бял ден. Хора от съседно заведение станали свидетели на случката. На място пристигнали и полицаи. Те отнели оръжието на мъжа, който пък се озова в съда в Момчилград. Магистратите го признаха за виновен и му наложиха санкция в размер на 2000 лева.

След обжалване пред Окръжния съд в Кърджали, глобата бе намалена на 1000 лева.

До дома на момчилградчанина се намира училище. А набезите на безпризорни животни в домовете на хора и школото не били рядкост.

Припомняме, че действията на З. С. - Зафериус, предизвикаха остра реакция от страна на защитници на животните в Момчилград.

Тогава родопчанинът заяви, че винаги е помагал на животните и каузите, свързани с тях, но не може да допусне да бъде нападан от улични кучета дори в собствения си двор.

На снимката: Ситуацията в целия регион, във всяко населено място

24rodopi.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Стига вече де за какво ще плаща човека няма закон няма ред в тая държава.хем ще е нападан хем ще е наказан.първо приберете тези звяри.че не можем да пуснем децата си на вън.всякъде се разхождат и размножават глутница е като чели живеем в африка.срам особено кърджалийския район бездомни кучета на всякъде.асъл държавата трябва да плати на човека

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/7/21 15:54

    Kuceto se e poyavilo s pojavata na coveka i tjahnata druzbu v borbata za oceljavaneto na coveshkiyat vid ostava zavinagi .No njakoi celoveci nedoumjavat i gledat na kuceto kato vrag ,a dori posjagat s pushka v raka da go unictozat.A te se nuzdajat samo ot malko hrana za da oceleyat i malko obic ,zashtoto ne se gasi tuy shto ne gasne...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/7/21 15:54

    Животното е гръбначно,ама магистратите...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/7/21 15:56

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/7/21 16:06

    Куче да си в днешно време.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/7/21 16:23

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/7/21 16:38

    Държавата е намерила колая на лесните пари! Глобяват бедните хора,това си е жив рекет. Полицията, държавата,ТОЛ, КАТ гледате само да глобите хората. Това е хайдутлук,това е кражба,това е обир.Какво сте дали на Зафериус,че да му взимате 1000 лева? Нека държавата да гледа и стопанисва купетата. Само търсите поводи да рекетирате хората. Защо точно глоба? Дайте му наказание 6 месеца да храни бездомните кучета и животни. Веднага глоба и пари. Държавата е майка а не мащеха.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/7/21 16:42

    Време е кметовете да почнат да си изпълняват задълженията

    ОтговорИзтриване
  9. zaferiyus24/7/21 17:24

    Съдът осъжда за да бъде има осъден това е единствената истина.
    Ще си използвам правото на отговор утре или в други ден.
    Вината трябва да е безспорно доказана, няма нито изходна рана нито сачма в тялото на кучето, има и други неща които съдиите не искаха да вземат под внимание.
    Съдебното решение ще се атакува за несъответствия и неясноти в самото садържание, делото ще отиде до европейския съд за правата на човека, българския съд ще бъде принудена да ми плати солидно обещетение

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/7/21 18:44

    Има само една кучка в града, която не е за тук, не става! Не виждате ли...???

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/7/21 19:09

    Това куче не го е ухапал,защо го убива,това е=все едно да убиеш човек,този трябва да се пенсионира да мине,преглед от психиатрията,и да му се върже,100лв.пенсия

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/7/21 19:10

    Ако кучето разкъса дете или друг човек то ще бъде ли съдено ? Е наистина няма такава държава в Европа.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/7/21 19:35

    Predi dni vidyah s ocite si ohapano dete v bolnicata v kj ohapano po liceto i tyaloto ne day si na nikogo da ne se sluci no se slucva togava kogo sidim?kogom??

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/7/21 22:47

    Подкрепям заферриус и аз съм жител на М.град преди години заведох детето си на децка градина както всеки гражданин и гледам две кучета на пясъка където играят децата попитах директорката дали това е нормално нужно ли е да се стигне до нападения това ли е крайната граница . помните ли този случай от крумовградско дето репортер пита на една баба бабо къде ти са краката и тя казва изядоха я кучетята до там ли трябва да се стигне между другото и аз имам куче не домашен любимец като дете ми е която без нея не мога

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/7/21 00:08

    В Европа наказанието за убийство на куче и човек е едно и също.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен25/7/21 00:08

    Какво е глоба от 1000 лева? Поне година затвор трябва!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/7/21 06:29

    Агент Павел да му плати глобата

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/7/21 08:57

    А елените,кочовете,прасетата,телетата и т.н.БЕЗГРЪБНАЧНИ животни ли са????????? Отговорете ми най-после с какво се хранят бездомните кучета след като не
    могат,като котките да се качват/влизат/в кофите за отпадъци.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен25/7/21 10:18

    Със случаи като този българските правораздавателни органи искат да ни покажат, че работят! С истинските престъпници обаче сключват споразумения. Тук ситуацията е следната: 1. Обвиняват и наказват човек с будна съвест, който не се притеснява да говори истината и 2. Нека хората като Зафериус имат "обица", че и те могат да попаднат в подобна ситуация. А както самия Зафериус казва, изглежда следствието има сериозни пропуски...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен25/7/21 11:49

    Каква вина нападнал го куче и го гръмнал, аз като войник съм полагал клетва ако враг ме нападне да бъда безмилостен обичам живите същества но който ме нападне директно трепя.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен26/7/21 11:15

    То кучето е по голямо от човека.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.