Кърджалийка предлага услугите си на своя позната: „Ще уредя мъжа ти на работа в полицията, а Т. ще помага с гледаческите й сили“. Цената - 15 000 лева.

„Бяхме измамени от Б. А. и гледачката на Бели вир Т. О., които ни завлякоха с 15 000 лева. Действат заедно, като внимателно си подбират жертвите“, твърди измамената, която е подала жалба в прокуратурата.

Всичко започва през декември 2020 година. „Б. ни предложи да уреди съпруга ми в МВР. Двете с ясновидката бяха толкова убедителни, сякаш са правели това десетки пъти, че се подлъгахме. Б. е наша семейна позната, докато при Т. сме ходили да ни гледа“, разказва ужилената.

Б. си предложила услугите при една от случайните им срещи. „Преди време й бях казала, че мъжът ми ще се явява на изпити и тя вече е оплела мрежата за измамата. Беше категорична, че без връзки няма как да се постъпи в полицията. Буквално каза: „Аз имам силни хора в полицията и срещу 15 бона ще го уредим, а кака Т. ще помогне там с магия или баене“. Звучеше много убедителна – той ще влезе в системата на МВР“, продължава разказа си тя.

Младият мъж участва в конкурса за заемане на свободните позиции в полицията. „Той се явяваше на изпитите, стигна и до психотеста, но накрая разбрахме, че е скъсан. Тогава ни „светна“, че сме били жертва на голяма измама. Ако беше преминал всички тестове, мъжът ми щеше да стане полицай със собствени сили, и тогава вероятно тези двете щяха да се хвалят колко голяма работа са, но сега са големи измамнички“, продължава разказа си съпругата на провалилия се кандидат за полицай.

Б., която е получила парите, в момента е в Германия. Гледачката е тук, но казва, че пари е взимала Б. и трябва от нея да се искат.

„Пуснахме жалба в прокуратурата, чакаме развитие по нея. Б. е в Щутгарт, свързахме се по телефона. Постоянно се поставят някакви срокове за връщане на парите, но времето минава, а резултат няма“, посочва измамената.

Припомняме, че през 2012 година в Кърджали гръмна скандал с назначаване на лица в полицията срещу заплащане. Тогава бе арестуван тиловак, който срещу определена сума уреждал полицейски позиции на кандидати, които се проваляли на тестовете за интелигентност. Именно тогава в пространството се завъртя сумата от 15 000 лева - цената за постъпване в органите на реда без издържани тестове. Междувременно 4-мата мъже, които бяха дали пари на бившия началник, се изметнаха от показанията си, обяснявайки, че покривали старите си борчове, които получили от въпросното лице. Обвиняемият спечели делото и дори получи обезщетение.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/21 08:32

    Всички знаят, кой е този бивш началник и как накара хората да се откажат от показанията си, но вместо да го накажат, те го направиха началник на охранителна фирма. Голяма справедливост, няма що!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/8/21 08:53

    Ето как се става милиционер, значи?

    ОтговорИзтриване
  3. zaferiyus18/8/21 10:14

    Има млади хора, учени, кадърни и неопетнени.
    Те трябва да са в системата на МВР и Съдебната система.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/8/21 10:24

    Те за това повечето от полицаите изобщо не са си на мястото там! Нито интелектуално, нито чисто физически. Единственото обяснение, за този иначе необясним феномен, са точно тези 15 000, или колкото са там... От тези хора чакаме да ни защитават, а не да избиват комплексарщините си, както всички ставаме свидетели при повечето носители на униформи. Да не говорим, ако им цъкнат един изненадващ тест за наркотици, половината ще изгорят.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/8/21 10:26

    Има ли са, дали са. Докато има глупаци ще има и тарикати. Кой би повярвал на гледачка за каквото и да било, та да те ореди да бачкаш в полицията. Вярно е, че стандартита за там са паднали много, както става ясно от медиите, но чак пък да разчитат на гледачка да им води кадри :D Съжалявам, но това... Хем ми е смешно, хем ми се реве, че сме в едно общество.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/8/21 11:41

    В Полицията има учени, кадърни и неопетнени служители, но те са влезли там без връзки и подкупи и тях ги държат в трета глуха, защото няма кой да ги подкрепи. За съжаление навсякъде в държавата ни е така.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/8/21 15:10

    Аптито пак да го назначават

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/8/21 15:22

    Тази гледачка в Бели Вир не е гледачка, измисля си на картите, шарлатанка, а другата кой знае коя е. Изгоряли са хората с 15000 лв. Как се изкарват тези пари, как се събират?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/8/21 19:33

    То е така,и в фабриките,едно чеверме.иси.на длъжност,народа е ненаситен особено необразования,с връзки стига до длъжност началник...а ти..сили рожба😡😡

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/8/21 20:19

    Сега вече разбрахме защо Кърджалийските милиционери не са умни и интелигентни теста за интелигентност е купуван срещу 15 бона

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/8/21 09:00

    Че кой не знае че в системата на полиция и пожарна се влиза с предварително даване на 15 - 20 хилядеи лева и ставаш с фуражка после работиш 1 година да си върнеш сумата
    всички се натискат за тея служби щот няма работа има заплата, а при пожарникарите и време за строителствотоКойто не го знае значи живее в друг свят

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/8/21 09:18

    А защо трябва да се търсят незаконни начини за постигане на някаква цел? И какво може да се очаква от човек, който чрез връзки се е добрал до някакъв пост и т.н.? Нима очаквате от него да бъде доблестен, съвестен, да съблюдава някакви етични норми и т.н., или да бъде поредния паразит, хранещ се и дебелеещ от практикуването на корупционни дейности? Мен ако ме питат, съдът трябва да се произнесе с присъди, към всички участници в схемата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/21 15:33

      Защото вече не са останали законни начини,затова са длъжни щат не щат да дадат тези пари.Това вече е като нещо нормално,без пари нищо не може,въпреки че си го заслужават истинските съвестни хора.Дори след,като се запишеш в унивеситета или където и да е било на посочената длъжност,знаеш,че и от г*за да се дереш без да платиш необходимата сума си едно НИЩО...

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.