Ден 3 на консултациите на „Има такъв народ“ (ИТН) за съставяне на правителство. В Народното събрание се проведе среща с Движението за права и свободи.

Целта на политическите консултации, инициирани от ИТН, е да се очертаят приоритетите за бъдещо управление, както и дали ще има по-широка парламентарна подкрепа за бъдещ кабинет.

Заявихме, че безусловна подкрепа няма, заяви председателят на ДПС Мустафа  Карадайъ след срещата, като поясни, че са изслушали приоритетите на ИТН. По думите му повечето от приоритетите им съвпадат, но безусловно имали и различния.

Така от думите му стана ясно, че не е била договорена каквато и да е подкрепа, пише „Монитор“. Поставили едно неотменимо условие - възстановяване на нормалността в политиката и демокрацията в държавата. Това за тях означавало НС да заеме своята рола според Конституцията, а държавният апарат и администрацията да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а в услуга на хората. По думите на Карадайъ това е било условия, от което не могат да се откажат. Заявили, че от значение за тях и персоналния състав на кабинета,като Карадайъ добави, че не искат постове в кабинета. Не отговори на въпроса дали са обсъждали бъдещето правителство да има времева карта.

На свой ред Тошко Йорданов поясни, че просто са изложили вижданията си за програма и приоритети - краткосрочни и дългосрочни цели. ДПС направили същото. Не са водили диалог за подкрепа, не са и искали такава за евентуален кабинет. "Всички партии, предполагам и ГЕРБ, ще кажат, че са за съдена реформа", каза той. На заявката на ДПС, че личностите в кабинета са важни, от ИТН заявили, че това е тяхна отговорност  и няма да взимат съвети от никого. Нито пък щели да позволят някой да им казвал кои да са хората. "Бяхме пределно ясни. След като бъде представен кабинета, ако се стигне до там, като партия ще си преценят харесва ли им или не и ще гласуват", каза Йорданов. уточни, че и ДПС не са им предлагали хора. Но дори и да са го били направили, не биха приели. Йорданов не отговори и на въпроса защо са поканили на среща ДПС, след като не са искали подкрепа от тях.

Както и при БСП, така и след разговорите с ДПС, формациите дадоха отделни изявления, докато при срещите с ДБ и ИБГНИ бе точно обратното, посочва „Монитор“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/7/21 14:12

    Всъщност къде е Пеевски? Как върви разследването на нашата прокуратура? Или ще чакаме САЩ да го обяват за издирване? Все още ли смятат, че е чист като сълза?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/7/21 14:13

    Изникна нов обществен въпрос - #КОЙ уволни Пеевски?
    Мисля, че Мая тоя път няма да поеме отговорност.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/7/21 15:21

    Зафериус ще плати! 1000 лева за убито улично куче в Мастанли.
    А колко, ще е наказанието за кучета в София...?? Следват рекламите по Нова....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/7/21 01:56

      Зафериус го зготвиха и ще има още само гледай

      Изтриване
  4. Анонимен25/7/21 20:43

    ДПС бавно залязва. Те пропиляха 30 години на Българските Турци. Ако бяха вложили в избирателите си,сега щяха да имат минимум 20% представителство в парламента. ДПС елита избра сладкия живот и далаверите. Те не инвестираха в избирателите си. Изоставиха ги на произвола на съдбата. Евро фондовете щяха да напълнят селата и регионите. Сега всичко замира и ДПС умира,бавно и мъчително! Човекът е богатството на държавата, изворът на просперитета. Хората не искаха нищо даром, просто им трябваше минимална подкрепа и насока. ДПС изтрезня,но влака замина и друг едва ли ще дойде, защото те продадоха релсите,а гарата се превърна в хотел. Без хора няма живот. Бог да те прости ДПС. Поне натрупахте пари. Тъжно и логично!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/7/21 00:12

      Правилно.

      Изтриване
    2. Анонимен26/7/21 00:18

      Дано им приседне и не могат да ги харчат

      Изтриване
  5. Анонимен25/7/21 20:51

    Sledvaştite izbori BEZ dps.Çestit umrql...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/7/21 07:52

      Това куче ти ли си?Знаеш ли къде е заровено?

      Изтриване
  6. Анонимен26/7/21 07:48

    Забравете вече национализма и омразата към тази партия! Тя е икономическа и финансова сила! Не само за българските мащаби! Без нея не може! Дали явно или тайно, ДПС ще е на сцената! Искате или не, ДПС вече е фактор, и то не от вчера!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/7/21 07:50

    ДПС САРИТЕ НЕ ПРОУМХА ЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА.ЕЛИТА ЗАБОГАТЯ С ДАЛАВЕРИ А НАРОДА МИЗЕРСТВА. ЕЛИТ-МОШЕНИЦИ И КАРИЕРИИСТИ. ЗАЛЕЗ. ПУБЛИКУВАЙ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/7/21 08:25

    Няма как ДПС да се откаже от продължаване на анархията в държавата.ДПС няма сметка от възстановяване на нормалността в политиката и демокрацията в държавата.Няма сметка също от спазване на Конституцията и държавният апарат и администрацията да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса.Няма как ДПС да печели избори без селските деребеи.ДПС заложиха изцяло на диктатурата,корупцията и разчитат не на живеещите в България,а на тези които Ердоган ще им докара под конвой.ДПС не вложи в избирателите си. ДПС елита избра сладкия живот и далаверите. Те не инвестираха в избирателите си. Изоставиха ги на произвола на съдбата.Уж евро фондовете щяха да напълнят селата и регионите,е те отидоха в селските деребеи и партийни кадровици. Сега всичко замира и ДПС умира,бавно и мъчително! Забравиха ,че човекът е богатството на държавата, изворът на просперитета. Хората не искаха нищо даром, просто им трябваше минимална подкрепа и насока. ДПС изтрезня,но влака замина и друг едва ли ще дойде, защото те продадоха релсите,а гарата се превърна в хотел. Без хора няма живот. Но първите натрупаха пари. Всичо това нито господ нито хората ще Ви простят.Да,имате по няколко апартамента в Турция,но и това няма да Ви даде спокойствие.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/7/21 10:28

    Бай бай дпс, какво ли ще правят неграмотните "депесари" които получават заплата ей така защото са послушници

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/7/21 16:11

    mnogo e losho kato nikoi ne iska da igrae s tebe.no drujte se uiko shte opravi neshtata

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/7/21 16:41

    Персони нон-грата в парламента. След още пет години ще са обикновени граждани.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.