Кърджалийка плати 800 лева за породисто куче, след което от развъдника й „стъжниха живота“. Дамата бе помъкната по съдилища, за да си върне четириногото обратно. Тя дори бе дадена на прокуратурата по обвинение за обсебване…

Жителката на областния град искала да се сдобие с чистокръвен Ваймаранер. От националния клуб на собствениците на тази порода я насочили към развъдник в страната.

Кърджалийката се свързала, а от там я зарадвали, че всеки момент очакват раждането на малки. Когато се появили на бял свят, родопчанката капарирала едно мъжко кученце, предавайки 100 лева. След два месеца, поставени ваксини и издаване на паспорт, жената си получила кученцето, като се срещнала със собственичката край гребния канал в Пловдив. Там кърджалийката дала още 200 лева, а останалата сума от исканите общо 800, щяла да преведе след Великденските празници.

Кърджалийката се прибрала и се заела с отглеждането на кученцето. Десет дни по-късно пък превела и останалите 500 лева. Тогава обаче започнал и тормозът. Собственичката на развъдника настоявала да й бъдат пращани снимки и клипчета на кучето, което и правила кърджалийката. Позвъняванията обаче станали толкова чести, дори през работно време, че родопчанката блокирала телефонния номер на управителката. Последвало изпращане от страна на адвоката на развъдника на писмена покана „за прекратяване на изпитателния срок за гледане”. Кърджалийката върнала писмен отговор, че покупко-продажбата на кученцето е приключила по правилата на гражданското производство и никакви условия не били договаряни. От развъдника върнали по банкова сметка 800-те лева, които жената пратила. Тя пък на свой ред ги препратила отново. От развъдника последвало същото действие, както и блокиране на сметката, за да не се препратят парите отново. Както и жалба до прокуратурата за обсебване на чуждо движимо имущество.

С постановление държавното обвинение прекратило наказателното производство по досъдебното производство. Актът обаче бе обжалван от страна на развъдника.

След месеци наред тормоз и главоболия, на две инстанции съдът в Кърджали потвърди-престъпление няма!

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/21 17:19

    Да ви е...законите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/21 16:54

    Внимание хора не минавайте от парк Арпезос Север до новостроящия се мост със Пеперуди те. Има хайка кучета от 5...6 бройки, които спят вътре в храсталаците до тези без водни шадравани със разбити дървени мостове. Бях изненадан от тези кучета. Със скъсана риза, панталон, потник и ухапан на 3,4 места. Спасих се по случайност. Моля ви се вземете спешни мерки със тези скитащи кучета, преди да е станала по-голяма беля в този град.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.