На финала на предизборната кампания всякакви социологически агенции ни заливат с проучвания за последните нагласи на избирателите, които ще застанат пред урните на 11 юли. Ако съдим по това доколко успешни бяха социологическите агенции в прогнозите си преди 4 април - и за процентите на партиите, и за избирателната активност, едва ли можем да им вярваме напълно, но това, което стана ясно и на малките деца е, че ГЕРБ не могат да бъдат отново в управлението. Дори и да са първи на изборите, нито една от останалите 5 или 6 политически формации, които ще влезнат в парламента, не ги подкрепят. С изключение на Патриотите, ако влязат, разбира се.

ГЕРБ плюс Патриоти остава далеч под сбора от 120 депутати. Трябва им трета формация, която да ги подкрепи, и която да има около 40 депутати.

Според декларираните заявки от лидерите на  политическите партии, единствената възможна управленска коалиция след изборите е между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се!Мутри вън!". Тоест БСП и ДПС също остават зад борда. И те са нежелани като партии на статуквото. Разбира се, Протестърите трябва да постигнат 120+ депутати, за да сформират Правителство на промяната. Но при всички положения без „Има такъв народ“ на Слави Трифонов правителство не може да има. И евентуално, ако бъде съставено чрез пазарлъци и безпринципни прегръдки, това би означавало рестарт на протестите в столицата.

 

Това е очертаващата се картинка в страната ни. А Кърджали стои някак странно на фона на всенародния ентусиазъм за нови лица в управлението. Напълно възможно е да се окажем своеобразен "политически анклав" и да станем единствената прецакала се област, която има само опозиционни депутати. Без нито един управляващ депутат!

Ясно е, че в "бастиона на ДПС" Движението ще си вземе своето и гони четвъртия си мандат. ГЕРБ, която партия през април спечели над 10 000 гласа в Кърджалийско, е най-близо до другия мандат.

Според социологията и логиката от последните избори, най-вероятно на 11 юли 5-те мандата ще се разпределят така: 3 за ДПС, 1 за ГЕРБ и 1 за „Има такъв народ“. Но в зависимост от пристигащите от Турция, както и разпиляването на гласовете за партии със скромни възможности в област Кърджали, не е изключен и вариантат „4 за ДПС, 1 за ГЕРБ“.

И Кърджали да остане в политическа, и в управленска изолация. Този сценарий никак не е обнадеждаващ за… Обходния път на Кърджали!

Ерхан Алемдар, избирател

 

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/21 08:47

    Това е мечтата на много от избирателите.Т.е.ГЕРБ да няма депутат.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/7/21 08:48

    ГЕРБ и ДПс ще загубят в Област Кърджали. Особено Герб. А тези глупости които наговори срещу американците господин Мента, поставиха “точката” на това движение. Давам им максимум до края на годината. Херо ще направи Муската с тях. Другото което ми направи впечатление е, че господин Мента дори НЕ Знае името на Председателя си: Не Е “Карадая”, а Карадайъ. Хахаха и това ми било политици..смешни неграмотници.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/21 10:48

      пИИИ СИ ПРОПАГАНДНИТЕ ХАПЧЕТА И НАЙ ВЕЧЕ СИ СВАЛИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА 2-2 = 0

      Изтриване
  3. Анонимен9/7/21 08:52

    Ами ако са 4 за ДПС и 1 за ИТН!???????????????????

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/21 09:53

      Ако дпс имат 4 депутата от Кърджали обходният път ама друг път

      Изтриване
    2. Анонимен9/7/21 10:48

      КО НЕ

      Изтриване
  4. Анонимен9/7/21 09:20

    Единственото решение това да не се случи е всички да излезем да гласуваме. Само ако всички гласуват се неутрализира купения вот на ГЕРБ и поредните машинации на ДПС

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/21 10:49

      ДА ЩЕ ИЗЛЕЗНЕМ ДА СПРЕМ ЦИРКАДЖИЙСКИТЕ ХВЪРЧИЛА И ДА ПОДКРЕПИМ БОЙКО

      Изтриване
    2. Анонимен9/7/21 12:45

      На бостана в Банкя тиква расте, но ще дойде жътва в други ден уволнение

      Изтриване
  5. Анонимен9/7/21 09:28

    Да допълня анализа, ако позволите, има много гастарбайтери които се връщат от Европа и това не са гласоподаватели на дъпъсе. Въпроса е дали ще гласуват за промяната или ще си кажат "Мене в Германия си ми е екстра що ще им гласувам". Надявам се всички да мислят за това че можем да променим нещата и то само с отделени 5минути за гласуване- толкова е лесно и бързо а същевременно е изключително важно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/21 22:31

      Искам веднага да Ви успокоя-ние със сина ми сме точно в Германия и в неделя сме първи в секцията да гласуваме абсолютно убедено точно за Промяната!!! Стига вече,много
      търпяхме,много шансове дадохме,качиха ни се на главите! Нагли,некадърни,алчни и некомпетентни неграмотници,дето за нищо не ставате и мачкате образованите,с възпитание и култура хора! И ги оставяте без начин да дишат и да си печелят честно хляба,принуждавате ги да емигрират,за да оцелеят,защото навсякъде са само "вашите"боклуци, диви и прости!!! Войнстващата посредственост пак е в ход! Но край,баста,махайте се,писна ни и си искаме Родината обратно и предишният красив,зелен и спокоен Кърджали!!! А не бетонираното село,в което,вие,дивите селяндури в местното управление превърнахте града ми! Поне да бяхте от самия град,а не от чукарите от Десета глуха и да си избивате комплексите върху инфраструктурата на града ни! Няма жалост,няма пощада,ще ви изметем безмилостно и без това много от вас са за затвора директно! Вие си знаете много добре кои сте!Промяна! Мутри вън!ЩЕ СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА!ТРЕПЕРЕТЕ! ВСИЧКИ В ЧУЖБИНА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ КАТО ЕДИНЕН ЮМРУК!И ВСИЧКИ ЩЕ СИ ДОЙДЕМ,ЗАЩОТО СМЕ ПАТРИОТИ
      И СИ ОБИЧАМЕ РОДИНАТА,НЕ КАТО ВАС!Безродници от депесе и статуквото,дето съсипахте всичко,без мисъл за утре,на принципа"след нас и потоп". Политически трупове ще сте само след ден-два,нищо няма да ви споси вече,нищо!

      Изтриване
  6. Анонимен9/7/21 09:49

    Време е за друго, трябва да се гласува

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/7/21 13:01

    НЕ искаме Статукво! Искаме Промяна! Който не бачка за хората, трябва да си ходи!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/7/21 14:45

    До Анонимен9/7/21 10:49 :
    Ще му подкрепите на Бойко кофата дето си позволява да рекетира и заплашва полицейски шеф. И тя ще ми говори за ред и демокрация. Айде хОдете пеша!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.