При голям интерес преминаха очните прегледи в Ардино. Инициативата за тях бе на д-р Еркин Осман, със съдействието на община Ардино. В рамките на деня, в мобилния очен кабинет, оборудван със специална съвременна апаратура, бяха прегледани десетки граждани с предварително записване. Желаещите имаха възможността да си поръчат и очила.

Според д-р Еркин Осман, чиито корени са от село Млечино, най-честите очни заболявания, особено при възрастните хора, са катарактата (перде на окото), глаукома и макулна дегенерация. „Много е важно да се направи ранна диагностика на най-честите очни заболявания, защото те вече са лечими, когато са открити навреме“, заяви д-р Осман.

Леман Кочева беше сред първите прегледани. „От интернет научих за прегледите. От малка имам проблеми с очите. Откакто се помня съм с очила. Чудесна инициатива, поздравявам д-р Осман за перфектната организация. Очното здраве е много важно. Добре би било, периодично в Ардино да идват за профилактични прегледи мобилни кабинети и с други лекари-специалисти“, сподели Леман Кочева.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/7/21 15:45

    Да прегледат всички от селата, щото после на избори викат че не виждат бюлетината. Гласуват за грешния номер/nümre/ и ДПС-то губи гласове.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/7/21 20:10

    Поздравления д-р Еркин! Личи си човечността и грижата към хората от Ардински край. Браво на общинското ръководство!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.