От ИТН ще поканят на среща всички партии в НС, без ГЕРБ. Това стана ясно от думите на Филип Станев и Станислав Балабанов в кулоарите на парламента. Тя поясниха, че поканите ще бъдат пратени днес до ДБ, ИБГНИ, БСП, в това число и ДПС. Самите разговори пък ще се проведат в следващите дни в самата сграда на парламента, съобщава „Монитор“.

Балабанов поясни, че такъв е смисълът на демокрацията и е логично тези разговори да се водят в НС, да бъдат практични в името на това България да има стабилно правителство.

На въпрос дали не се притесняват войната между ДПС и ДБ, Балабанов поясни, че са длъжни да поканят всички, без ГЕРБ, за да ги чуят. Поясни, че се съобразяват с общественото мнение на хората. Целта била да обсъдят идеите си. Скоро ще станат ясни и часовете, като срещите ще са публични.

Станев на свой ред поясни, че чистата математика от конфигурацията на партиите на протеста нямат 121  депутатите и в името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат тези разговори. Иначе този кабинет няма как да се състои. По думите му няма да преговарят за имена и постове, а за приоритети и политики.

Не отговориха дали това наистина ще доведе до стабилен кабинет. Станев поясни, че всичко което се случило в България е заслуга на ГЕРБ последните 12 години.

Президентът ще проведе консултации с представители на парламентарните групи преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. Това съобщиха от администрацията на Румен Радев. Разговорите ще се проведат в петък. Първи в президентството са поканени ИТН, час след тях трябва да влязат ГЕРБ-СДС. После - БСП, ДБ, ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/21 11:17

    ИТН да внимават ние турците гласували за тях не сме гласували да са в коалиция с мафиотите от ДПС

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/21 11:37

    Станев, не само ГЕРБ, а и на ортаците им от ДПС. Не се доближавайте до тия, те са продуценти на най-голямото разграбване на тази държава

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/7/21 11:42

    Кабинет с ДПС не е никакъв кабинет! Нали щеше да има ревизии, а случи ли се това, повече от половината депесари ще влязат в затвора! Да видим как ще подходят ИТН. Дано за пореден път не бъдем разочаровани!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/7/21 13:11

    Престани да пишеш статии и да си ги коментираш...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/7/21 13:13

    Комунистите ограбиха държавата.... АРТИК...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/7/21 15:32

    11:17
    Прав си.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/7/21 15:50

    Няма да правим коалиция с партиите на статуквото ДПС герб и БСП ???? Излъгахте хората. коалиция не но подкрепа да. Безплатен обяд няма славчо

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/7/21 21:34

      Е тогава да ходим пак на избори?Той предложи правителство без другите партии,вие го изядохте,че не прави компромиси.Сега се опитва да е толерантен ,пак не ви харесва.Как щестане тогава работата?Вечни избори ли?

      Изтриване
  8. Анонимен22/7/21 17:11

    Рестарт на държавността! С ДПС! На кой е проекта ИТН аджеба?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.