С богата и разнообразна програма ще посрещне своите гости Община Ардино в дните на Фестивала на чистите храни от Родопите „Ардино 2021“. Събитието ще се проведе на 20, 21 и 22 август под патронажа на кмета инж. Изет Шабан.

В рамките на 3-дневния фестивал ще има изложение, на което ще бъдат представени екологично чисти храни от Родопите. Посетителите ще имат възможност да опитат вкуса на традиционни местни ястия, на разнообразни храни и продукти. Фолклорната програма с участието на любителски художествени състави от страната и чужбина ще започне на 20 август в 17:00 часа. Официалното откриване на фестивала ще бъде в 19 часа. Първият ден ще завърши с младежка дискотека с участието на Deep Zone Project.

На 21 август от 10:00 фестивалът продължава с концертна програма с участието на фолклорни състави от област Кърджали, Смолян, Стара Загора, Разград, Пазарджик, Добрич, Силистра и Русе. От 10:30 часа в залата на общината ще има презентация на академик Атанас Атанасов – съвместен геномен център между Софийския университет „Св.Климент Охридски“ и Селскостопанската академия на тема „Органично чистите храни от Родопите и Европейския зелен пакт“.

По време на фестивала ще се проведе и изложба „Изкуство и занаяти“ по проект „Ардино и Димотика през миналото и бъдещето“ (ARDICO) – Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България“. 

От 19:00 часа ще започне концертът на големия майстор на саза Фахри Нур от Момчилград, а от 20:30 часа в центъра на града, програмата за деня ще завърши с концерт на известния поп-фолк изпълнител Меди.

Третият ден на фестивала също се очаква да бъде атрактивен, с богата концертна програма на фолклорни състави. Фестивалът ще завърши с награждаване на участниците.

Организатори на фестивала са Община Ардино, читалище „Родопска искра 1921“ и представители на местния бизнес.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.