Кучета нападнаха млад мъж в началото на Новия мост в централната част на Кърджали снощи. Инцидентът е станал снощи към 23.00 часа.

„Вървях от центъра към „Възрожденци“.  Три улични кучета ме нападнаха на тротоара до комплекс „Грийн парк“, близо до светофарите. Добре, че мина бус, който спря и вшофьорът ми се притече на помощ“, разказва за преживения ужас 24-годишният Сейдали С. Той се придвижил до Центъра за спешна медицинска помощ, където раните му били обработени.

„Имам четири рани. Ако не беше този човек, не знам какво щеше да се случи“, разказа пред 24rodopi.com поредният нахапан от кучета кърджалиец.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

44 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/7/21 13:51

    има едни кучччччки които ги хранят там и по целия град, да дойдат да му лижат раните.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/7/21 14:02

    Тези кучета вече станаха за тровене

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/21 22:58

      Има си начини да се реши проблема, ама много разбирачи станаха и все на някого нещо не му отърва. За да се реши проблема понякога трябват твърди решения, но да са законни. Стига да се заеме някой ще има резултати. Да се надаваме, че ще е скоро.

      Изтриване
  3. Анонимен8/7/21 14:09

    Виждате ли Хаки Кан и момчилградската му посестрима с тази ваша добронамереност към кучетата до къде ни доведохте. Взимате пари за доброволческа дейност, ама нещо май не си насочвате да се оправи проблема с кучетата. Защо прокуратуварата и отговорните власти не се семосезират и не ви направят една хубава проверка как се разполага с парите и какви са тези фантомни организации които само надигат глас, а реално няма решение на проблема. Къде са община и държава в цялата тази картинка. Има избори и забравихте за хората, а преди поне по избори се сещахте за нас. Следвщия път кучетата да гласуват и без това скоро ще се повече от хората. 21 век е щом трябва да спазваме правата на животните да се види примера от някои развити държави и да се направи нещо, защото скоро ще грабнем по една пушка и проблема лесно ще се реши. И ще се кара подред я кучето я кучкаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/21 15:00

      Толкова прост коментар не сме видяли скоро 🤣

      Изтриване
    2. Анонимен8/7/21 18:35

      Ти за умна ли се мислиш мастанлийска кучкарка

      Изтриване
    3. Анонимен8/7/21 22:51

      Момчилградската хайде да си траеш. Малко ли ти е заплатата от фондацията. А уж само заради животинките и за добро го правите. Скоро кучетата ще започнат да бягат от псевдозащитниците си.

      Изтриване
  4. Анонимен8/7/21 14:13

    Къде са сега природо-защитниците-помияри дето толкова ги вълнуват кучетата. Сега са се спотаили и дебнат от някой ъгъл. Чакат да си получат за пореден път паричките които въобще не им се полагат. Трябва обаче да знаят, че който хвърля камъни те падат върху главата му. Някой ден "природозащитник" също ще излае, че е бил ухапан от куче. Дано да е по-скоро. До къде ни докараха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/21 14:59

      Откъде знаете,че и те не са ухапани? Аз познавам лично някои природозащитници,ухапани от котки и кучета,но едва ли без причина.. Тези хора също са ухапани от кучета когато се опитват да им помагат,но някои кучета толкова са стресирани заради нас хората и те се опитват да се самозащитават

      Изтриване
    2. Анонимен8/7/21 18:41

      Пак ли ти мастанлийка кучкарка

      Изтриване
  5. Анонимен8/7/21 14:41

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/7/21 14:45

    Междувременно Хакикан носи туби с топла вода, за да спасява бездомни и подивели кучета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/21 23:03

      Всеки луд с номера си. Да е жив и здрав да си върти инфлуенсърската кариера, но да не е за сметка на хората. Едва ли е само той, но за да става нарицателно името му за този проблем явно има нещо нередно.

      Изтриване
  7. Анонимен8/7/21 14:54

    Сигнализирайте в централните новинарски емисии, да ни дават за пример в цялата страна, как в Кърджали на почит са помиярите, а не хората! Как, ако нараниш куче, ще те съдят и ще скочат ония нещастни псевдо защитници, ама като пострадат хора, особено деца, всички мълчат все едно нищо не се е случило! Това в една бяла държава, никога няма да се случи, но тук, при нас - се случва всеки ден! Както скочиха кв. Байкал, да защитават квартала си, сега да скочи целия град, да защити децата си....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/7/21 15:33

    Браво 14:09 приветвам решението.Не може кучето да е по-важно от човека.Горкия младеж,какво ли е преживял.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/21 23:07

      То не е въпроса кой е по-важен, а че проблема е наболял. Не е нужно да се връщаме в минали времена и да действаме варваски, а да използваме ефективни модели за справяне с проблема.

      Изтриване
  9. Анонимен8/7/21 15:42

    В сряда сутринта около 8 часа бях свидетел как на същото място млад мъж тичайки спокойно беше нападнат от тези мръсни помияри. Той запази самообладание и успя да се защити, но ако беше жена или дете последствията можеха да бъдат жестоки.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/7/21 15:44

    Ако ме нападне куче веднага стрелям, а трупа на кучето пред общината.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/21 23:15

      Това е най-лесното бе другарю съгражданин, ама в общината кучета не ядат. Тя е толкова навързана работата, че да зависеше само от общината...., а кмета питате ли го дали му е лесно. Нека да гледаме реално на проблема. Ако не става с кмет има и общински съвет и там са бая хрантутници да свършат някоя работа. Има областна управа кучетата не са само в Кърджали. От тук от там ако се понатисне ще се реши проблема. А който има смелост и нерви да се разправя с фондациите, че ще ревнат и те, ако няма парче от баницата и за тях.

      Изтриване
  11. Анонимен8/7/21 15:55

    Общината отговаря за бездомните кучета. Да съди общината.
    Едно, че като ги осъди може да се сетят да предприемат мерки и второ ще вземе 3-4 хиляди лв. за причинени болки и страдания.
    Аз усъдих Хасковската община за същото, мога да му помогна, но не го знам кой е. :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/7/21 15:57

    Да си куче в Кърджали...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/7/21 16:27

    Проблема с уличните кучета наистина е много сериозен.
    Аз живея в "Студен кладенец" близо до датската площадка и от кучета не може да се отиде до там. В момента има и около 8 малки които щъкат из парка . Който знае кучетата са каптиран а непрекъснато раждат. Между глутницата която се разхожда из парка има и едно много агресивно
    Кога най после ще се вземат някакви мерки? Чакате да се случи най-лошото ли?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/7/21 16:37

    Преди няколко години съм нападната от улични кучета и сега изпитвам
    голям страх когато на пътя ми се изпречи куче. Няма случай да излиза навънка и да не срещна четириного . Институциите които отговарят за бездомните животни е крайно време да си свършат работата.Не ми се говори за така наречените самозвани защитници.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/7/21 17:16

    Колок са ни примитивни хората, писачите по-горе в това число.
    Не са виновни природозащитниците, и хората които обичат животните. Виновни са "селяните", в буквалният и преносният смисъл на тази дума. Тези които си взимат кучета за няколко дена, и ги пускат после.
    Още по-големи селяни са тези, които избират управлението в град Кърджали, което като цяло нищо не прави за града и гржданите му. Пряко задължение на общ. Кърджали е да реши проблемът с бездомните кучета. Нивото на развитие на едно общество се определя от оношението му към слабите слоеве на населението и към животните. По тези показатели Кърджали е на нивото на Африканските страни.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/7/21 17:18

    Има право да съди общината защото е нейно задълението да реши този проблем. И сумата която ще вземе никак няма да е малка

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/7/21 17:37

    Кучкарите не обичат кучетата те обичат парите които вземат от тях.Всичките по цял ден обикалят града като замаени.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/7/21 17:45

    Природозащитниците освен да молят за пари във Фейсбук за друго не ги търси.Никаква отчетност няма пращат им пари по Еконт и Epay и 70 % прибират в джоба си.След изборите ще пусна сигнал до прокуратурата но в София да дойдат малко да ги проверят.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/21 20:21

      Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване
    2. Анонимен8/7/21 20:24

      Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване
  19. Анонимен8/7/21 18:00

    Вече месеци не можеме да спиме нощно време от кучешки лай.От недиспиване вече и хората започват да изкукуригват!В истинската Европа бездомни кучета няма!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен8/7/21 18:47

    Във Възрожденци до Била една от касиерките на Симекс също храни бездомни котки и кучета дано някой ден не нападнат нея тромавичка е и доста охранена има какво да хапнат.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен8/7/21 20:40

    Трепане му е майката кой каквото иска да си говори а тези природозащитници дето май много ги защитават дано ги изпохапят ама хубавичко как си трябва тях и родата им па после пак да ги защитават

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен8/7/21 20:52

    Господа общинари, намерете и решете проблема с бездомните кучета да не се налага ние данъкоплатците да решаваме проблема стреляйки от терасите. По официални данни в област Кърджали има най много ловци на глава от населението, а и доста от тях са били войници в бойни поделения и са добри стрелци.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен8/7/21 21:25

    Turkyan ot momchilgrad ste lekuva ranite.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/21 13:56

      Turkyanin tirna bile olamazsiniz cucum 😂

      Изтриване
    2. Анонимен9/7/21 17:28

      Turkanin AMK... butun pislik unun basinin altindan cikiyor parayi hoop cebe indragandi yapik bakyo keyfine olan gene bizlere olyo...

      Изтриване
  24. Анонимен8/7/21 21:36

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен8/7/21 22:21

    За ухапване от бездомно куче отговорност носят общините, а за ухапване от домашно куче – неговият собственик. Можете да претендирате имуществени вреди – манипулации, операции и др., както и неимуществени за изживения от вас стрес, уплаха и тревога. Обезщетенията, които се присъждат са между минимума от 1500 лева до 40-50 хиляди за средна телесна повреда и многократно повече от 100 хиляди при смърт.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/7/21 07:42

    Алооо общината не можете да решите най дребните проблеми в града ама знаети да ревете за гласове.Време е за промяна време е за чистка

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен9/7/21 08:27

    Всички мишоци трябва да ги изритаме от общината

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен9/7/21 10:34

    Голяма работа...Виновни са Селяните и хората,които ги насхъсват ей така и после биват нахапани.То и да е гладно и да не е няма да те ухапе ей така ...За кучкарите няма какво да правят,не може всички кучета да бъдат събрани,те са безброй заради безотговорността на селяните и общината...Всеки пазарен ден я по някое куче или котка са изоставяни,в джебел,момчилград,кърджали.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен9/7/21 11:51

    Стига сте мрънкали бе,управляващите нали вие си ги избрахте?Сега ще ги търпите!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен9/7/21 22:04

    Da osadi Obshtina Kardjali. Ima pravo na obezshtetenie. Da poiska 20000 leva.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен30/7/21 20:01

    Аз също искам да съдя общината. Кой ще ми помогне.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.