Активът на ДПС от област Кърджали се събра в Кирково, за да отбележи големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

Това е традиционна среща, която се организира в третия ден на Рамазан и Курбан Байрам.

Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман поздрави присъстващите и изрази удовлетворение, че са домакини на този важен за мюсюлманите празник.“За нас това е двоен празник впредвид постигнатите изключителни резултати в област Кърджали на отминалите парламентарни избори. Празничните дни са не само за веселие, а и за прошка. Ако искаме да просперираме и вървим напред, трябва да си простим и да бъдем единни“, каза кметът на Кирково.

Председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад също отправи пожелания за здраве и благоденствие по случай празника.“Като областна организация постигнахме изключителен резултат на 11 юли. Благодаря на всички, които работиха за постигане на този успех! Всички общински организации на ДПС имат принос за отличните резултати, всички дадоха ръст в сравнение с резултатите от 4 април и благодарение на този ръст имаме 4 народни представители от областта. Нашите депутати заемат отговорни и достойни места в 46 НС – Мукаддес Налбант беше избрана за заместник председател на НС, Адлен Шевкед е секретар на ПГ на ДПС, Павлин Кръстев е парламентарен секретар на ДПС. Приемаме това  като оценка за работата на нашата организация в Кърджали, но в същото време и като отговорност. Надявам се да постигнем целта ни да бъдем част от следващото управление на страната. Надявам се диалогът в 46 НС да се осъществи и да имаме възможност да реализираме голяма част от предизборната програма на ДПС“, каза в приветствието си Ресми Мурад.

Заместник председателят на ДПС д-р инж.Хасан Азис поднесе поздравление към актива от ръководството на Движението. Той посочи, че тези срещи на третия ден на Байрама са се превърнали в добра традиция, която трябва да продължи.“На тези срещи си честитим,  опитваме се да потърсим  покаянието, сближаването, прошката, но и да направим равносметка. За пореден път откриваме, че има повече поводи да бъдем заедно, да намерим оная енергия, с която да продължим напред, получили силата на опрощението. Освен на прошката, Курбан Байрам е и празник на съпричастността. Нека да помагаме на хората около нас, които имат нужда от подадена ръка. Присъединявам се към думите на Шинаси Сюлейман и Ресми Мурад, че днес е двоен празник за нас. За първи път след смяната на избирателната система печелим 4 от 5 мандата, но всъщност това се равнява за нас на 5 от 5 мандата. Вдигнахме високо летвата. В национален мащаб Кърджали се откроява ярко като резултати, което е и оценка за работата на общинските организации, на младежките и женски структури. Този успех се крепи на нашето единство  и сплотеност“, посочи в приветствието си д-р инж.Хасан Азис.

На тържественото отбелязване на свещения празник присъстваха кметове на общини от областта,  председатели на ОбС на ДПС, председатели на ОбС, представители на младежката организация и женската структура на Движението, кметове на населени места, репресирани, бивши народни представители и др.

На срещата бе отслужена молитва за здраве, берекет и благоденствие от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/21 15:12

    Какви успехи, смешници?! Паднахте под 300 хиляди гласа, никой не ви иска до себе си. Може едно народно събрание да си направите в региона

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/21 15:39

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/7/21 15:41

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/7/21 15:43

    ФИКРИ САЛИ В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАКЪВ СЕ Е НАРЕДИЛ МЕЖДУ ВАС?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/7/21 08:02

      Фикри Сали е там, в качеството си на първият Главен мюфтия, който се е борил срещу Генджев. Генджев е човекът продал много вакъфски имоти. Дано да знаеш кой е Недим Генджев. Благодарение на Фикри Сали (бивш Главен мюфтия), Мустафа Хаджи (сегашният Главен мюфтия) и Селим Мехмед (бивш Главен мюфтия) нещата в Мюсюлманско изповедание се нормализираха. Басри Еминефенди (сегашният Районен мюфтия на Кърджали) е Районен мюфтия благодарение на горепосочените мюфтии.

      Изтриване
    2. Анонимен23/7/21 20:59

      Като най-големия далавереджия. На мюсюлманите....

      Изтриване
  5. Анонимен22/7/21 15:45

    Стига с вашата политика -навсякъде политика - байрам, сейран ...
    аман от вашия кокал!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/7/21 15:53

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/7/21 15:53

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/7/21 15:58

    Фикри Сали като какъв е там.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/7/21 15:59

    Фикри Сали като какъв е там в групата.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/7/21 16:01

    Те наште имами служат на партията

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/7/21 16:18

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/7/21 16:35

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/7/21 16:43

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/7/21 16:47

    Ок,но къде са ви Депутатите?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/7/21 16:48

    Празнувате Байрям ,аго няма Депутата ви Байрям!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен22/7/21 17:12

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен22/7/21 17:23

    50 000 гласа! Браво!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен22/7/21 17:24

    Афферрим за секретарските постове.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен22/7/21 17:34

    24родопи, учудвате ме как още не сте се похвалили, че месец преди изборите написахте, че ДПС ще спечели 4 мандата заради водача на листата на БСП и заради листата на Демократична България, в която да хванеш единия и да удариш другия.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен22/7/21 17:48

    Вместо да правите само политически сбирки, направете едно добро дело като хората от село Гьоврен. Направете и вие 74 курбана за хората в Африка. Ако организирате местното население не за гласове, а за благотворителност, може и 740 курбана за Африка да направите

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен22/7/21 20:55

    Napravete proverka na rosen v ucilihteto v Benkovski za naznaceniata na cistackite i sega napravenoto naznacenie ot nego nai golemia mohenik v benkovski

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен22/7/21 22:03

    Vav tova ucilihte e iasno koi naznacava personala uiosinkata i Rosen si praviat dalaverite Rosen naznazil licno novata cistacka ana ostanalite koito sa kandidatstvali za posta rosen im kazal neste ot nahta PARTIA

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/7/21 09:02

      Абе ти болен ли си? Престани да ни занимаваш с това училище, като ти е толкова зор пиши сигнали до прокуратурата. Аман, под всяка статия си.

      Изтриване
  23. Анонимен23/7/21 08:42

    Учудвате ни ,че досега не сте се похвалили,че за сметка на обикновения народ давате по 6 хил.лв. годишно на съветниците,че сте им дали пари за дрехи,а бедния народ го товарите с данъци и такси.Даже до такава степен сте се абдикирали от промлемите на хората,че пенсионери с минималните си пенсии благоустрояват улиците си.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен23/7/21 11:26

    От ДПС няма грам файда за хората. Вече 30 години пълнят само джобовете си. Жалко, че хората по селата са неграмотни и не осъзнават това. 99% от гласовете на ДПС идват именно от Кърджалийските села.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен23/7/21 14:13

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен23/7/21 16:31

    Всички политици в България са ненаситни като хиени.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.