„Това е положението - боклуци, тоалетна, целият град идва тук по малка и голяма нужда. Ето го нашия блок, под него мръсотии и миризми“, се казва в любителско видео, заснето от дълбоко възмутени кърджалийци, живеещи в централната част на областния град, които показват в какво е превърнато пространството между бул.“България“ и ул.“Пирин“ и какво са принудени да търпят. 

“Не може пред блока да имаме две тоалетни. Лятно време не се живее. 21 век е, аз живея 20 години в Канада, такова чудо там няма. Там за един фас глобата е 200 долара. Отчаян съм, не знам какво да правя. Не мога да си отворя прозореца, мирише на тоалетна. Къде го има това?!“, възмущава се Живко Ушев.

В същото време, зловония се носят и от рушаща се необитаема къща в близост, намираща се на ул.“Пирин“№1.

„Първо беше обитавана от бездомници, след това горя, имаше пожар. Добре, че беше през деня, иначе и апартаментите щяха да ни изгорят. Сега падат керемиди отгоре, а най-лошото е, че е превърната в градска тоалетна. Това е такова безобразие в условията на пандемия“, оплаква се и Екатерина Горчева, чието жилище е на метри от опасната сграда. 

„Това е раково образувание точно в реалния център на Кърджали. Не може да продължава така“, възмущава се и Любен Полихронов.

По думите на хората, много от нарушителите, превърнали мястото в обществена тоалетна, са клиенти на увеселителен обект, намиращ се в непосредствена близост до жилищните сгради. Но… проблемите не спират до тук.

„Вечер е ужас! Гонка със страхотни автомобили - в 2-3 часа през нощта. Да не говорим за крясъците, побоищата, които стават. Явно сред тях има дрогирани и или пияни“, добавя Полихронов.

По повод на рушащата се къща, са подали жалба до няколко институции, но без резултат.

“Сега е още по-разграден двор. Сградата е опасна, тя трябва да се обезопаси при всички случаи“, казва още Екатерина Горчева.

„Мястото около блоковете е занемарено, неокосено и изключително мръсно. Защо ние, в центъра на града, сме принудени да живеем при тези ужасни условия? Кой позволява това и защо?“, пита жената. 

Не желаят да се примирят с безобразията, на които са свидетели ежедневно.

Затова ще продължат да сигнализират институциите и обществеността, докато не бъдат предприети мерки.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/21 09:21

    Кърджали мой мил град,с какво заслужи такива управници??? Мъка,мъка,мъка....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/7/21 16:14

      За това ни казват: не стига, че си в България, ами и в Кърджали...

      Изтриване
  2. Анонимен22/7/21 10:10

    Токова е състоянието в целият град. Промема не е само в центъра на града.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/7/21 10:38

    ЖУНГЛА...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/7/21 10:42

    Ужас е там, да. Няколко пъти съм минавала оттам, посред бял ден съм виждала да пикаят в тунелчето. Сега предпочитам да заобикалям. А хората в блока там, и градинка са си направили, искат да им чисто и приятно. Явно няма скоро да им се случи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/7/21 11:10

    Същото е и на автогарата. Храсталаците са превърнати в сметище и тоалетна. Мирише от километър. Неможели това да се изсече и да се почисти, ами сами създавате впечатление, че това може да се ползва за тоалетна.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/7/21 13:03

    Любо без пушките ред няма.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/7/21 15:23

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/7/21 15:35

    И аз чуках там преди време

    ОтговорИзтриване
  9. Нека има повече такива репортажи от целия град ,живущи в града а не само с писане...нали гласувахме за оправията тука ...действайте смело сьграждани👍

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/5/22 23:05

      👍Благодарности но никой не е последвал след този репортаж
      .Проблемите си продължават.. нека има още такива..

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.