Алармата на телефона буди Асен в 6.00 сутринта.
Тича към плажа, за да метне кърпите върху 4 шезлонга и после цял ден ще се чувства като първи секретар на партията
(преди 1989 г.) на трибуната по време на първомайска манифестация. Поне така ще изглежда в очите на жена.

Успи ли се – проблем голям! Асен и асенчетата цял ден ще слушат как селянката от Пазарджишко си избрала за мъж „пълен левак“, каквото и да значи това.

Това е проблемът на Асен, който това лято почива в Несебър.


Хасан от Кабул тръгва със семейството си на дълъг път. Бяга от талибаните, целта му е да стигне Европа, по възможност - по-добрата част на Европа. Хасан се моли да остане жив в следващия месец, защото без него семейството му…

Това са най-трудните дни в живота на Хасан. А Асен е един щастлив българин! Дори да се успи, дори веднъж да се ядоса и люсне един тупаник по муцуната на вечно киселата половинка. Щастлив българин на море, дори до края на почивката само банички да нагъва.


Асен и Хасан имат само една прилика. И за двамата политиката е мръсна дума. Онези в Кабул напълнили куфарите с пари и духнали, оставяйки Афганистан на талибаните. Тези в София каквото и да правят, все за пари иде реч. Това си мисли Асен и затова рядко гласува.

 

В българската политика ключовите играчи я карат с асенови стъпки, но пък с думите умеят да тревожат обществото с тревоги а ла Хасан.

Голяма новина от вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев няма. Идат очаквани кризи – бежанска, ковид… И поисканата актуализация на бюджета ще „мине“ в парламента, но преди това партиите ще си направят предизборната кампания. Демек, ще се гласува в подкрепа на правителството и мерките срещу кризите, ама с триста зора, като всеки ще се опита да извлече дивиденти.

Вече си мирише на предсрочни парламентарни избори наесен (ако Слави Трифонов не се изметне от думите си, на 100% ще има вот през октомври или ноември).

 

С предизборно настроение ще бъдем на гребена на ковид вълната и ще посрещаме бежанци от талибанския Афганистан!

24rodopi.com

На снимката: 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души. Снимка: Defense One


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/8/21 17:08

    Да е... Турция за всичко е виновен Тайипия ако не беше отворил границата за сирийските терористи сега нямаше да има и афганистански терористи дано да не стигнат до Европа дано да им падне самолета и да умрат до един...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/8/21 07:44

      Дано ти да умреш по рано неграмотен хората ква вина имат че веднъж руснака ги окупира а после американеца а целта е ясна опиумът на Афганистан

      Изтриване
    2. Анонимен18/8/21 16:49

      Харесваш Афганистан май а? Дано да минат от твоя род дето е роден и нероден дето е в утробата на майката заради такива терористи ЕС е в такова положение ако не беше Тайипия арабите нямаше да мечтаят за Европа хората са виновни че не се борят за свободата на държавата си извинявай държава ли казах талибаните превзеха само един град нали и афганистанските терористи започнаха да бягат от Афганистан по повод че има война в Афганистан ПОВТАРЯМ Талибаните превзеха само един град и целия народ бяга в Европа аз не съм длъжен да ги търпя тука в Европа ние ще работим като животни а те тука ще ядат ще пият няма да плащат данъци няма да плащат наеми ще изнасилват деца жени ще убият невинни хора а ние ще ги гледаме отстрани и ще ги аплодираме и ще кажем за вас всичко е свободно защото вие бягате от войната правете каквото си искате НЯМА ТАКОВА НЕЩО ДА ДОЙДАТ И ВСИЧКО Е ПОД КРАКАТА ИМ Да дойдат да работят като нас да видят как се изкарва пари но те не обичат да работят искат всичко на готово а като става дума за теб може да си ходиш в Афганистан ако толкова много ги обичаш...

      Изтриване
  2. Анонимен17/8/21 17:19

    няма такъв народ, няма такава държава, паплач събрана в парламента, хиените дори имат закони и ги спазват.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/8/21 19:26

    Чудна работа десетки хиляди Афганци са на едно място нито дистанция има нито маски има нито хигиена има,и всичко е наред майна, Мутафа Кантара Къню да обеснят са положението.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/8/21 03:43

      Няма ковид тва е а септември ще ви затворят аре бай

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.