„За какво да живеем, ако не за да правим живота по-малко труден един за друг“, с тази мисъл гологлавият полицай риташе настървено протестиращия. Всъщност, "протестиращ" е пресилено казано. Тийнейджърът беше такъв преди три минути, но десетина униформени го префасонираха за нула време на... „чувал с картофи“, че и окован с белезници.

„Друг път да не срещаме, за да не си правим живота по-труден“, съскаше и риташе станалият още по-силен далеч от тълпата и скрит зад колоната г-н с униформа. "... да не си правим живота по-труден, да не си виждаме повече" - видимо доволен беше полицаят, че може да продължи изречението от сутрешното късметче с кафето.

Блондинка от частите на жандармерията пък с лакти избутва колегите си биячи, за да може и тя да тегли един як шут в слабините на младеж, т. е. на друг „чувал с картофи, вързан с белезници“

Това се е случвало в късните часове на 10 юли м. г.

 

Година по-късно продължението на тази кървава нощ в центъра на столицата е следната:

Ако си ритал паднали, ако си унижавал безсилни, ако си скачал с кубинките върху оковани с белезници, ако си мятал протестиращ върху протестиращ (като чувал с картофи върху друг чувал с картофи), ако си бил шеф на бияческата група, ако си крил доказателства за полицейско насилие като баш шеф във ведомството… и ако всичкото това гадно и зловещо се е случило в България – няма страшно. В България не е страшно!

Страшното и справедливото за извършителите на това престъпление щеше да стане факт, ако се беше случило някъде другаде между Анкара и Лондон, между Букурещ и Мадрид, в друга страна, било с по-хард лидер като Реджеп Тайип Ердоган или либералната Ангела Меркел. Навсякъде вече щеше да има уволнения и предаване на виновните на прокуратурата. Почти навсякъде виновните щяха сами да са подали оставки, щяха да са се махнали от важни служби, от парламент, биха се скрили от срам.

Но тук е България и „държавните кубинки“ дори могат да си позволят да заплашват: Внимавайте какво говорите, за да не ви разкатая фамилията в съда!

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/8/21 16:13

    Снимката е показателна: полицай прави снимка на личен телефон на полу-гола задържана млада жена или девойка. Не сме народ а мърша, не сме държава, а кочина. Между другото, прави впечатление дългото мълчание на ДПС по темата с избиването на невинни хора.
    През 1984 милицията правеше същото.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/8/21 16:31

    С това поведение няма да се учудя ако протестите престанат да бъдат мирни, а ченгетата видят какво е народния гняв в действие. Тогава ще се правят на света вода ненапита. Агресията не е насочена срещу тях, но това ще се промени заради самите тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/8/21 19:03

    Статия която показва единствено едното зло. За другото-мръсната тълпа безмозъчни елементи няма слова. Така не се прави правова държава, така се разделя и владее простия народ. Казах!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/21 10:49

      daaam samo ednata gledna tochka mn udobno tak se pravi promivka

      Изтриване
    2. Анонимен17/8/21 17:55

      И каква е гледната точка на воаьора с телефона, да не е изватеняк, садо-мазо.

      Изтриване
    3. Анонимен17/8/21 23:37

      Аре, спрете вече с тези тъпотии с гледната точка на другата страна, бе. Кой от тези младежи е обвинен от прокуратурата, че е направил нещо незаконно, освен, че е бил на протеста? Имало е провокатори, да, платени и изпратени от герберите, за да окървяват протеста, но нито един от тях не е бил бит и унижаван зад колоните. Ако тези деца бяха направили и една грешна стъпка срещу полицаите, вече да ги бяха вкарали в затвора!Мислете с тези глави, не са ви само за красота. И второ - в никоя правова държава не се бият обезредени вече хора. Изгледайте клипа и тогава говорете, гадовете в униформа се държаха с тях зверски. Как може с кубинки да ритат по телата и главите хора, с белезници на ръцете, да ги влачат по лице и да ги хвърлят един върху друг като чували с картофи? Молете се някой ден да не видите вашите деца в това положение.

      Изтриване
  4. Анонимен16/8/21 20:24

    Абсурдистан! Сами сме си виновни.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/8/21 20:32

    Този полицай дето с телефона си снима момичето на земята, както е толкова силен ако имаше поне 1/2 акъл от телосложението си цена нямаше да има. Ама в днешно време виждаме какви дебили влизат и работят в тази полиция която няма нищо общо с полицията в другите страни от ЕС. Ако го докарат с белезници за разпит в следствието друга песен щеше да пее. Едно време имаше военна полиция, военна прокуратура и военен съд и за това извършено от него деяние отдавна щеше да бъде в панделата. Те поне нормално да работеха. Да ама не. И в това съм се убедил след като съм посетил в толкова държави от ЕС и извън него.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/8/21 21:42

    За съжаление това е в тъмна Индия, никога няма да стигнем запада,ПО ЦЕНИ ДАЖЕ СМЕ В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА, СЪОТНОШЕНИЕ ЗАПЛАТИ ЦЕНИ, НО ИНАЧЕ СЕ СРАВНЯВАМЕ С ГОЛЕМИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/8/21 07:31

    Пълни изроди! Че и снима,явно ще се отчита пред някой! Тия всичките в затвора!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/8/21 14:49

    Fuck the police! Всеки път едно и също, големите шапкари, вече политици, плащат на 10 гамена да предизвикат безредици. После малките празноглави шапкари бият беззащитните, защото ги е шубе от феновете и гамените.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/21 23:47

      В десятката! Точно и ясно!

      Изтриване
  9. Анонимен17/8/21 15:38

    Срам и позор за институцията МВР - забележете за всеки пребит протестиращ давали по 2000 лв.!!!
    Преди няколко години в Грузия за една нощ разформироваха цялата полиция - време е и тук да се направи!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/21 23:46

      Абсолютно подкрепям!Гадовете и мръсниците вън от полицията!

      Изтриване
  10. Анонимен17/8/21 18:16

    Аз работя като полицай и гледайки това се срамувам адски много. Не ни слагайте всички под общ знаменател. Има и достойни хора между нас....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/8/21 22:03

    В Кърджали са същите.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/8/21 22:26

    Нека бъдем с един аршин , към нарушенията . Упрекваме полицаите за насилие , но не забравяме ли да покажем кадри в които тези така наречени мирни граждани се даржат като насилници срещу нашите деца - полицаите от които при нужда тичаме и искаме помощ от тях . Те не бяха ли блъскани , плюти ,ритани , обгазявани , дърпани и така още какво ли не бяха наричани . Защо не съдим и едните и другите . Тези които говорят и плюят полицията , утре ще бъдат първи да търсят защита от тях .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/21 23:45

      Има много достойни полицаи, които си вършат работата по закон. Респект пред тях. Тези от клипа обаче не са такива. Плюя аз на такива пазители на реда! Дори и да са действали под команда, едва ли е трябвало с такъв див садизъм да бият и унижават протестиращите. Колко му е петима да арестуват един тежащ 60 кила студент? Защо трябваше да ги пребиват, защо това момиче Цвети беше подложена на такова унижение? Кой от протестиращите унижи по някакъв начин служител на реда? Полицаитте са там не да бият недоволните, а да не позволяват насилие! И в крайна сметка кой упражни насилие, протестиращите или полицаите? Какво значи при кого тичаме като се случи нещо? Ами на тях това име е работата, а заплатите им ги плащаме всички ние! Помислете върху тази теза и тогава вече няма да пишете тъпотии. Ох, и дано не ви се случи да търсите помощ точно от такива полицаи, които бият за удоволствие.

      Изтриване
    2. Анонимен18/8/21 09:11

      Никакви тъпотии нее писал ! Каква полиция желаеш да има "нежна полиция " ? Тези до кога им беше разрешено да протестират ? Имаше час ?!!! Защо нито един от тях не е дал показания ? Не е защото , както казва Хаджигенов ниЩо няма да направят , а защото са виновни ! И мен някво пияно лапе да ми дойде да ми нарушава обществения ред 3-4 часа, след позволенот за протест, да ме обижда, бута и псува и аз да търпя ли, малко са им токатите ! Едно време полицията повече биеше и ред имаше , а сега всеки втори нежен джендър му нарашували правата и имало полицейско насилие ,а ми ти защо не се видиш джендърЕ тИ какво нарушаваш ?!! За едните анархия, за другите права , хайде моля ви !

      Изтриване
    3. Анонимен18/8/21 10:18

      09.11! Верно имаш акъл колкото да пазиш равновесие. Какъв час, бе, това е обществено недоволство, не работно време на магазин. Тези хлапета ако са били пияни най-малкото щяха да го съобщят на всички, та да разбере народът, че "пияни и дрогирани деца искат да свалят правителството". И да, по принцип няма проблем да се задържи кое да е лице за нарушаване на ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, а не на личния комфорт на охраняващите протеста. Да се задържи и закара в полицейското управление за снемане на данни и т.н. Те ги биеха като брашнени чували с ритници, скачаха върху тях и ги мятаха като трупове един върху друг, бе, как може изобщо да напишеш такъв коментар, ти не си ли баща или майка? Ако не си - дай боже да станеш и тогава ще видиш как боли да пребиват детето ти като краставо куче. Дори по време на война не се позволява да се малтретират военнопленници, има си международни конвенции за това нещо. Ама пък ти откъде ще ги знаеш тези неща.

      Изтриване
    4. Анонимен18/8/21 10:46

      Ще има такива коментари(защитаващи биещите закачалки на униформи), защото може да не го усещаш като призвание да служиш на народа и да го пазиш, може даже за нищо да не ставаш(както в повечето случаи за съжаление), НО даваш едни...(колко бяха?) към 15 000 и ставаш, иначе нищо не ставащ, пълнеж за униформа. Те всички си знаят кои са!

      Изтриване
    5. Анонимен18/8/21 11:03

      Значи щом е обществено недоволство да спират майки с деца посред пътищата и да ги бият, така ли или по всяко време могат да си правят каквото искат под тази мантра !!!??? Я ,свободно ти . . и да, имам деца и за нищо на света няма да ги пусна по нощите с кенче бира да освобождават България, щото виждате ли Бойко държал опозицията гладна . . . ".Дори по време на война не се позволява да се малтретират военнопленници, има си международни конвенции за това нещо. Ама пък ти откъде ще ги знаеш тези неща." Свали си розовите очила с тези глупости, питай освободителите на света колко германки са изнасилили или виж мирните талибани в Авганистан колко жени и деца са убили изнасилили и поробили, . . глупости на търкалета ми говориш, като джендър, това държание на полицаите е чиста афекция от малките гамени . . . . .

      Изтриване
    6. Анонимен19/8/21 09:07

      редакция къде ми е отговора на този джендър или и вие взимате страна свободно слово дрън дрън

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.