Слави Трифонов даде интервю.
В предаването „Политически НЕкоректно“ на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. „Хоризонт“ – може би най-свободната медия в най-несвободната за словото в Европа страна.

В царството на слепите и едноокият е цар!?

Не. „Хоризонт“ има две широко отворени очи, а останалите просто се вместват в диапазона от „дупе под наем“ до „Погледни ме с едното око, за да те погледна с двете“.

Слави би казал „Аз интервюта на дупета не давам“ и затова пак говори по БНТ.

И този път каза най-важното: Вали-гърми, ще има предсрочни парламентарни избори наесен, всичко друго е губене на време.

Неговите 65 депутати няма да подкрепят дори третия мандат, който президентът Румен Радев ще даде на БСП или на „Демократична България“, които декларираха, че ще се пробват да съставят и прокарат в 46-ото Народно събрание редовен кабинет.

Няма как да стане, ако до „железния“ Трифонов с мъжката дума се "бетонира" и Бойко Борисов. 65+63 депутати няма да гласуват „за“, няма да останат и извън пленарна зала, за да бъде свален кворумът и правителството да се „роди“ със задкулисна аритметика.

Ако Трифонов и Борисов остават „железни“ докрай, напъните на малките в парламента ще бъдат… на баир лозе.

 

България върви към избори 2 в 1 – президентски и парламентарни, или два вида избори в три седмици – два тура президентски и един тур предсрочни парламентарни.

Всъщност, това поиска и суверенът на 11 юли – правителство на „протестърските“ партии, ако имат 121 депутати, или нов вот, но с промени в кандидатските листи. Едва ли има избирател, който да е гласувал за… Абе, съберете се там и си поделете баницата, защото комшията гледа телевизия и казва, че е пагубно да няма редовен кабинет!

Или… Червена шапчице, като стигнеш гората, намери вълка, той ще ти покаже пътя към къщата на баба ти!

Или… Направете един модерен Отечествен фронт и спасете България!

Опс, тихо, че Тодор Живков ще се обърне в гроба.

 

Гласуват актуализация на бюджета и оставят на служебното правителство да се справи с ковид кризата, ваксинационния план и другите проблеми на България. Все пак 59% обществено доверие е много повече от всички възможни комбинации в този парламент.

Колкото по-рано депутатите от 46-ото Народно събрание си тръгнат с еднопосочен билет за родните краища, толкова по-добре и за тях (ще хванат края на сезона за море), и за България.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/8/21 10:53

    Слави, бойко и доган са едно трио които играят комбина. Нека всички които гласувахме за ИТН и ни продадоха да ги игнорираме на следващите избори.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/8/21 10:24

      Пълни глупости ,предателите са Иванов и Манолова , ИТН не са ни лъгали , аз също гласувах за тях и пак ще гласувам.Ти ,който правиш този коментар ,явно не си почтен и честен човек.

      Изтриване
    2. Анонимен16/8/21 18:57

      Не е за вярване - все още ли има заблудени, които ще следват Славчо?! На затворен чувал се доверявате - а вътре е кутията на Пандора... Не чувате или не виждате - тези арогантни и злобни хора ли искате да са нашите политици?! Докога с тази карма?! Опомнете се!

      Изтриване
  2. Анонимен15/8/21 10:58

    За по Европейска и Бяла България ще гласуваме за Радев и ИТН! Другото е фалш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/8/21 10:25

      БРАВО !!! ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА!!!

      Изтриване
    2. Анонимен16/8/21 10:55

      Тъй, тъй, „За по Европейска и Бяла България“ искаха да назначат почетния консул на Барбадос за министър на МВР. Нищо, че Барбадос е държава от черния списък, не е в Европа, че даже и населението е чернокожо.

      Изтриване
  3. zaferiyus15/8/21 11:36

    ДА АМА НЕ Е КАЗАЛ zaferiyus.
    Всичко зависи от това колко ниско ще са теманетата и как ще цилунат ръката на Хидроинжинера и от части Султан-Халиф-зюбюкзаде на Турция колко афганистанци ще им подари.

    ОтговорИзтриване
  4. Братовчеда16/8/21 10:20

    Всъщност, има начин Трифонов да е „железен“ и Бойко да е мъжкар и пак да се състави правителство. Истината е, че Славчо каза, че неговите хора изобщо няма да слязат в пленарна зала за гласуването на третия мандат. Ако това наистина стане, тогава пак ще има кворум от 175 депутата в зала. Даже и ГЕРБ да гласуват с 63 гласа „против“, което ще се случи със сигурност, останалите партии ще могат да изберат правителство със 112 гласа „за“. Ясно е, че в този момент се водят пазарлъци в стил „И вълкът сит, и агнето цяло.“. Като се има в предвид, че БСП и ДБ се пазят от явна подкрепа на ДПС, поне пред електората си, то най-вероятния вариант за гласуване може да изглежда така - 83 гласа „за“ правителството от БСП, ДБ и ИБГНИ, 63 гласа от ГЕРБ „против“, 29 гласа „въздържал се“ от ДПС... При това положение Радев може спокойно да отвори шампанското.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/8/21 16:32

    До 10;24 два поредни пъти ИТН баламосва избирателите си, кажи една основателна причина да бягат от отговорноста да управляват.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.