Ако сте зле с българския език, не се отчайвайте – пробвайте да се реализирате в политиката!
Все ще намерите работа в някой партиен офис, но трябва да сте „върха“ по веселата част.

Секретарка по веселата част в централата на „Има такъв народ“ написа покана до парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с рекорден брой грешки. 2 изречения – 5 грешки!

И това нещо стана най-четеното и най-коментираното в България за последните 24 часа. Такава е „сътруктурата“ на информационната лавина във Фейсбук.

А този абзац е опит за свеж прочит на тъжното в българската политика.

 

Днес политиката ще измести останалите новини, но вчера не беше така. Днес ИТН кани „протестърските“ партии и БСП, за да ги запознае със „сътруктурата“ и състава на новия Министерски съвет. Но пък вчера водещи бяха нещата от живота, политиката беше на заден план.

Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка“, пише Dnes Bg.

Може ли бензин и дизел да станат 3.20 - 3.40 лв.? заглавие в ClubZ. Сред заподозрените "виновници" - нов акциз от Брюксел, нов биокомпонент и не само.

И понеже темата е по-значима от кахърите на българина по морето – да си метне рано кърпите под чадър на първа линия, малко пояснения:

До драстичното поскъпване на горивата щяло да се стигне заради планове на Брюксел за увеличаване на акцизите, както и заради други екологични изисквания, съобщи бТВ.

„До нас достигна информация, че акцизният комитет на ЕК обсъжда едно увеличение на акциза следващите 2 години, като те са от сегашните цени да бъдат повишени с около 1 лев. Тоест, след 2 години при настоящата стойност на петрола цената не бензина ще е около 3,20 лв., а на дизела 3,40 лв.

Освен това има и други задължения, които са наложени от ЕК. От началото на следващата година ще започне смесване с нов биокомпонент, който е 2-3 пъти по-скъп от настоящия и това, разбира се, че ще се отрази на цените на горивата“, казва пред телевизията Светослав Бенчев от Газовата и петролна асоциация.

„Пазарът на жилища експлодира. Създава ли риск за икономиката?“, гласи друга четена новина. Скокът на цените е невиждан от 20 години и не става дума само за България. Феноменът се наблюдава в почти целия свят. Експертите: „Рекордно ниските лихви правят кредитите твърде привлекателни. Хората нямат идея какво да правят парите си в кризата и започват да пазаруват като обезумели недвижими имоти, верни на традицията, че това е вид хеджиране на средствата“. Прогнозите: Дали високите цени ще се окажат наистина проблем за икономиките - предстои да видим. Дотогава - имайте предвид, че "спукването на балона" може би няма да бъде скоро.

 

Много преди да се спука имотният балон, ще гръмне този на българската политика. Хубавото е, че винаги се намира кой да надуе новия. Разбира се, говорим за политическия. При имотите гръмне ли и... майка плаче.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/21 09:12

    Запомнете едно ИТН ще е партията с най кратък живот. Още не са на власт и самочуствие до ента степен. Само Радев и президентска република друго спасение няма.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/8/21 09:44

      09:12 Трол

      Изтриване
    2. Анонимен3/8/21 11:40

      09:12 Просвета и Култура депесарче. Запомни го, хубаво точно ти! Имаш много да учиш и за политика и за живота, принципно.

      Изтриване
    3. Анонимен3/8/21 19:22

      "Пред нас са блеснали житааата, окъпани ...и ний-вървим, вървим..." и никога не стигаме...Е, как ще стигнем, като "Има тъп народ" и Славиози Мафиози ни водят

      Изтриване
  2. Анонимен3/8/21 09:33

    Грамотността или липсата на такава, не прави човека повече или по-малко алчен. Защото именно алчността е водещата черта на управляващите в България!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/8/21 09:44

    Този “документ” е фалшив. Няма Изх. Номер. Всеки може да си го направи и да манипулира.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/21 10:17

    Само Радев и служебното му правителство!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/8/21 10:25

    Ти ко ми се смееш ва абдал. Виш си себеси ва. Прустак такъф. Сега нема ти дам сигарка. Сигарка нема да пушиш сега. Аннадунму ва. Ти си много прост ва. Ама мъного проста човек си ти ба. Седмо клас си станала и не знае булгарски ба абдал със а бдала. Харе махай бе.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/8/21 10:36

    До 09,12 трол е на майкати сещаш се нали.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/8/21 13:18

    ЗА БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ОТ ВСИЧКИ ГРЕДНИ ТОЧКИ. ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА С ПЪРВИ ПРЕЗИДЕНТ КОГОТО ПОЗНАВАМЕ ВЕЧЕ МНОГО МНОГО ДОБРЕ ОТ ВСИИЧКИ ДОСЕГАШНИ. ТОВЕ Е Г-Н РУМЕН РАДЕВ. НИТО ЖЕЛЕВ/БОГ ДА ГО ПРОСТИ8 НИТО ПЪК И ОСТАНАЛИТЕ ТРИМА-ОСОБЕНО ПЪРВАНОВ И ПЛЕВНЕЛИЕВ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/8/21 17:04

    hubava pikana ;)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/8/21 18:48

    Де да имахте късмета да прочетете овициалната жалба на общинския председател на ИТН в М-град до ОИК преди изборите !!! Ще ви увисне ченето от неграмотния правопис и граматика!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/8/21 20:43

      Ти скина да видиш как пише

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.