От днес до следващата сряда,
когато 46-ото Народно събрание ще гласува правителството на малцинството, наредено от Слави Трифонов, най-важният политически играч в България ще бъде ДПС.

Това става ясно от действията и думите в последните 24 часа на всички онези, от които зависи животът на редовния кабинет на „Има такъв народ“.

Още днес се очаква Слави Трифонов да въздъхне частично облекчено, хората около Корнелия Нинова да запърхат превъзбудено, а аритметиката за живот на правителството да започне с „65+36=101, трябват ни още 20“.

„Демократична България“ (хората от коалицията са наричани "майкопродавци" от кандидат-министър на Слави) ще се самоубият политически, ако гласуват „За“. В групата на Мая Манолова не са единни, количествено натежават тези, които искат да работят със Слави Трифонов, ама и 13 депутати не могат да помогнат за сбор от 121 гласа.

ГЕРБ първо обещаха да останат извън пленарната зала, но после размислиха, че реално кръшкането от работа е подкрепа за „Има такъв народ“, и вчера направиха кръгом към залата, декларирайки: Вътре сме, категорично в опозиция!

И за да го бъде кабинетът на Слави Трифонов и „Има такъв народ“, зависи от гласуването или негласуването на ДПС. Хората на Мустафа Карадайъ или трябва да гласуват „За“, или да не влязат в парламента и да помогнат с по-нисък кворум.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/21 08:21

    ИТН=КОЙ! Значи дъпсе са ЗА.
    То и на децата е ясно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/8/21 19:16

      :::::::Ми да. Стат,уквото се държи отчаяно за властта.

      Изтриване
  2. Анонимен4/8/21 08:22

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/21 08:23

    ИТН беше до тук и да има и да няма правителство партията ще се преименува на ИТП. Само Радев е достойния който ако направи партия ще жъне успехи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/21 08:23

    Има много индикации, че Слави и трупата му от послушковци не могат да постигнат нищо добро. Като започнем от тайнствеността, в която тази организация е обгърната, и завършим с отявлената им склонност да се коалират с жълто-кафевите медии и тези. ДБ трябва елегантно да ги отсвири, независимо дали след едни нови избори ситуацията ще е същата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/8/21 08:23

    ИТН беше до тук и да има и да няма правителство партията ще се преименува на ИТП. Само Радев е достойния който ако направи партия ще жъне успехи.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/21 08:24

    Те не искали "коалиция" понеже била мръсна дума. Авторитаризъм явно е по-чиста в техния безумен речник..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/8/21 08:30

    За избирателите на Слави, както и музиката, която произвеждат и слушат, въздейства само по-надолу от кръста. Горните части, а пък главата още по-малко, съвсем не участват.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/8/21 08:31

    Значи все пак ставало въпрос за порции.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/8/21 08:40

    Все пак това с чалгари. Поради тази причина "арсеналът" им за успешна борба с Демократична България е твърде слаб и беден.

    Но все още имат шанс! Може да се обърнат за помощ към дпс, към медиите на Делян Пеевски, към Позитано 20, дори към Борисов...
    Не е късно за един такъв последен отчайващ ход!

    В противен случай, след три провалени номинации за премиер, чалгарският проект ще премине в режим на затихване.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/8/21 09:29

    Време е за Президентска република - правителството на генерал Радев го доказа!!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/8/21 09:32

    Остана само едно Президентска република.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/8/21 10:32

    ДПС директно няма да подкрепят в зала .защото така са се разбрали с итн ,за да не попадат под ударите за съглашателство или предварително споразумение с дпс за съвместно управление .Ще предпочетат да намаллят кворума за да се получи резултата им с някой от гласовете на герб които също са групата на тука има тука няма .А имали правителство никой не може да го свали без герб и дпс и за това итн става от управляваща в залажник на ГЕРБ и ДПС

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/8/21 11:03

    Къв е тоа лаладжия папагал дето само за президентът пише и ВИЕ родопи му давате постоянно трибуна? Що за безОчие от ваша страна? Темата е съвсем друга!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/8/21 10:40

      Публикувайте да не ви страхуват

      Изтриване
  14. Анонимен4/8/21 13:32

    Аз не гласувах за ИТН и убеждавах всички около мен да не се връзват на Слави, защото има други партии на протеста. Те държаха, че Слави е партия на протеста и постоянно показва какво е мазало при ГЕРБ, как ще ги бори и т.н. Слави по всички проучвания имаше най-много гласове и как така да не се гласува за най-големия, та той да направи правителство и да изрине?

    На 12.7 след обявяването на Николай Василев само тъщата остана с "Какво им има на момчетата?". Останалите казаха, че такава лъжа не са си помисляли, че може да има, и почнаха да питат "Сега тия има ли начин да ги махнем?".

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/8/21 13:36

    До 11:03 я млък бе трол ли си миндил ли си само президентска република ще ни управи и тогава няма да си на ясла окей.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/8/21 14:15

    Ако има правителство тия нямя начин да махнем ,защото ще бъдат мнозинство герб дпс и итн.страшно се очертаво в управлението на държавата с тия мутри ,далавераджии и чалгари

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/8/21 16:58

    Стига с това дпс, та дпс. Този холдинг на доган сарая не е вече фактор. Дори турците спират да гласуват за тази шайка. Отлив с над 40 000 гласа. Следващия път ще е още по-зле. С калпавите си и ептен прости 29 депутати, какъв фактор са? Фактори са само сопола и свинята, щото са се окопали в системата, но и техните хора ще бъдат очистени

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/8/21 18:52

    Напълно съм съгласен с мнението.
    Искам само да допълня, че освен оставка и съд хората на протеста бяхме обединени и около две други точки. Притесняваме, че Главния Прокор (към момента все още Гешев) и Лустрация някак си остават на заден план, когато си припомняме за какво излезнаха хората по улиците.
    Без реформи в съдебната система и изчистване на влиянието от Кремъл няма как да говорим за промяна.

    Доган, Светлана Шаренкова, Бриго Аспарухов, Атанас Тилев, Калин Митрев, Борислав Дионисиев и Стоян Денчев някак си останаха в дебелата сянка на задкулисието…

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен6/8/21 18:20

    ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ.БЕЗ ВЛАСТ И ПАРИ СА ЗА НИКЪДЕ. САМО ШАРЛАТАНИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ОЩ БАЛАМОСВАТ РАЯТА НО И ТЕ ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЯТ ОЩЕ И ОЩЕ КАТО ОГЛАДНЕЯТ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.