15-ото издание на международния турнир по тенис на маса за кадети и кадетки до 16 години, който се провежда през две години в знак на почит и уважение към човека, спортиста, треньора и общественика Дургут Адемов-Джофи, бе официално открит в Ардино. Събитието, което се провежда под патронажа на кмета на общината инж. Изет Шабан, започна с едноминутно мълчание в памет на почетния гражданин на Ардино и основоположник на тениса на маса Решат Айдън.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан приветства с добре дошли младите тенисисти, треньорите и гостите на китния родопски град. „Приоритет за ръководството на  Община Ардино е създаването на условия за развитие на спорта. Полагаме усилия за ефективно функциониране на системата за физическо възпитание и спорта. Доказателства за това са обновената, поддържаната и в процес на изграждане нова спортна инфраструктура. Гордост за нас и основание за провеждане на турнира на много високо ниво са и постигнатите резултати и класиране на призови места на състезателите на СКТМ „Юнак“ през последните години на регионално, национално и европейско равнище“, заяви в приветственото си слово инж. Изет Шабан. Той пожела успех на всички състезатели и приятни изживявания в дните на турнира.

В надпреварата участват над 60 изявени тенисистки и тенисисти от 13 елитни клубове от Турция, Румъния, Македония и България.

Спортното събитие уважиха председателят на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) Стефан Китов,  главният секретар на БФТМ Михаил Фролашки, областният председател на ДПС Ресми Мурад, представителите от Сдружението на Ардинци от Бурса - Ерол Четин и Хюсеин Касапоглу, известният треньор и почетен гражданин на Момчилград Хасан Ходжаоглу и дългогодишният треньор на СКТМ „Юнак“ Бахри Юмер. Тук бяха още съотборниците и приятелите  на Джофи – Рейхан Сезер – Капитана, Красимир Аврамов,  Арслан Коч, Наджи Коч, Наджи Мюмюнов, Гюлвер Шерифова, Борис Влахов, както и съпругата, синът и дъщеря му заедно със семействата си.

В своето приветствие председателят на БФТМ Стефан Китов отбеляза, че тук в Ардино се спазва живата история на тениса на маса, която е велика. „Смятам, че тази традиция да се организира международен турнир в памет на Джофи през две години ще продължава и в бъдеще“, каза още Китов.

Председателят и треньор на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин заяви, че дните на международния турнир са празник на приятелството и високото спортно майсторство, както и фактор за утвърждаването на Тениса на маса във водещ спорт в общината, региона и страната.

Главен съдия на турнира е м.с.Димитър Караиванов от Момчилград, републиканска категория. Финалите са в неделя.

Гюнер Шюкри, Ардино

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.