Засега само Бойко Борисов и ГЕРБ подкрепят назначения за премиер от Слави Трифонов
Пламен Николов. Останалите политически сили поставят условия – кой очаква списък с министри, кой настоява за подписване на споразумение, кой поставя ултиматум да няма нито едно лице от служебното правителство, кой…

Ходът на Борисов депутатите му да излязат от парламента, както декларира лидерът на ГЕРБ, за да бъде свален кворумът и по-лесно да мине кабинетът на ИТН, е нищо повече от една яка подкрепа. По-мъжкото е да влезеш в залата и гласуваш „Да“! „Да с кръшкане“ е опит за по-меко изпълнение, видяно някъде, но в български условие с гарантирано мощно освиркване.

 

Ако Борисов заповяда да своите депутати „Кръшкайте, че да мине правителството“, това би означавало ГЕРБ да е съучастник на новата власт. Логично ще бъде след това ИТН и ГЕРБ да бъдат сочени за „пакет“ в управлението на България.

И в никакъв случай ГЕРБ не бива да се причислява към чистата опозиция.


Възможно ли е порочният формат от времената на тоталитарната държава – Отечествен фронт, да се случи в 46-ото Народно събрание.

Да, напълно възможен е кабинет „ОФ“, т. е. подкрепен от всички -  кой гласувал „За“, кой се регистрирал, но „забравил“ да гласува, кой пък свалил кворума с бягство в полза на Слави Трифонов, „Има такъв народ“ и уж „правителството на малцинството“.

 

Вариации за стъкмяване на ОФ-правителство – твърдо „За“, кръшкащо „За“, мълчаливо „За“.

После избраните в 46-ото Народно събрание и господарите им извън парламента се вайкат защо му расте рейтингът на служебното правителство!

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/8/21 08:48

    Славчо е "човек" на Боко и Доган. Вече ни го доказа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/8/21 11:34

      И как по точно стана това доказателство, ве Дълбоко виждащия.

      Изтриване
  2. Анонимен2/8/21 08:53

    По-стабилно от служебното правителство няма!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/8/21 09:04

    Славчо иска да състави правителство от послушни преводачи. Така си представя, че ще е падишаха на "територията".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/8/21 09:06

    От вчера не сте пускали заглавие за курвите. Админе, излагаш се.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/8/21 09:31

    Пеевски заповядал на Борисов: Батка, изкарай твоите от парламента за да не се наложи нашите от ДПС открито да подкрепят правителството на Дългия.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/8/21 09:56

    Ще има ли възмездие за бандитите?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/8/21 10:05

    На всички гласували за ИТН да пийнем една студена вода. До сегашните "рокади "всички виждаме че назначенията са лица на подмяната но не и промяната кадри на статуквото се подменят с други от резервната скамейка. И всеки се оправдава с факта че ИТН няма нищо общо с назначенията а тези назначения са на президента. И си мислят че вярваме, посмъртно господин Радев няма да назначи кадри на дпс и герб и предстанете да ни лъжете защото ставате смешни. Дано се иде на избори и да видим дали ИТН ще искарат повече от 50депутата.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/8/21 10:07

    Накрая наистина ще се наложи да изкъртим жълтите павета и бой по чутурите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/8/21 14:41

    ЖЕГА Е...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/8/21 17:43

    А ние си мислехме, Славчо е различен, уж, не е от мафията. Е да, ама не!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/8/21 20:02

    Днеска бардака си дигнал ценоразписа си, трябвало да плащат за рекламата ви.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.