Служебният премиер Стефан Янев попита кой подрежда кабинета на партия "Има такъв народ", кой определя приоритетите и даде да се разбере, че има съмнения доколко процесите протичат логично. Той направи това по време на правителственото заседание.

Янев коментира усилията за създаване на бъдещия кабинет като отправи критики. По думите му „усещането, че политическите процеси не протичат по обичайната си демократична политическа логика е осезаемо“.

„По мое мнение гражданите имат право да знаят на първо място кой определя приоритетите, кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане и сформиране, както и имат право да знаят и трябва да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство", заяви той и добави: "Това е важно, а именно връзката между политическите партии, между политическото представителство и гражданите, техните избиратели. Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува“.

Служебният министър съобщи, че днес правителството ще разгледа анализ на ДАНС и предложения за изменения в Закона за функционирането на системата за национална сигурност, пише „Сега“. Те ще бъдат публикувани за обществено обсъждане до края на седмицата. Създава се и междуведомствена работна група под председателството на вицепремиера и  вътрешен министър Бойко Рашков. Задачата била да се изготви концепция за нов Закон за управление на кризи.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/21 14:07

    Този който печели избори

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/8/21 19:09

      65 не е 121.

      Изтриване
    2. Анонимен4/8/21 20:46

      Какво значи "печели изборите"? Спечелени са 25% от гласувалите за ИТН. Това спечелени избори ли са? Някои хора съвсем са се объркали с понятието "спечелени избори". Спечелил си, когато имаш диалог с останалите и можеш да стигнеш до консенсус. Това е печелене в политиката. Но не всеки го разбира по този начин...

      Изтриване
  2. Анонимен4/8/21 16:51

    Господин Янев праеителството се реди от летния сарай и Банкя.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/21 18:26

    Браво за отношението на Янев към ИТН!!!
    Дали обаче някой от упрекнатите ще осмисли думите?!
    Докога ще продължи това шоу? ...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/21 18:48

    Сойле конкретно Стефчо за един приятел ли питаш, поздрави от Амет агата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/8/21 23:35

    ugasihte li pojarite?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/21 23:45

    Кой? Кой? Де Песеевски

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/8/21 09:27

    Как кой бе, Янев? 1 Пеевски, 1 трифонов, 1 пеевски, 1 трифонов, 1 за заблуда на врага

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.