"Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци" - така студентът Евгени Марчев описва пред Нова тв нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван, пише Dnes Bg.

Както вече 24rodopi.com писа, в парламента бяха разпространи брутални кадри как полицаи влачат младежи, а някои от униформените скачат върху закопчаните с белезници.

"Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР", казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/8/21 07:32

    Мая Манолова за побоя над протестиращите

    Преди 9 часа във профила си във Фейсбук:

    "Като жена и майка пиша този пост. Не само като участник в протестите.

    Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента!

    Заедно с бившите министри, които са им наредили тази гавра, и с настоящия министър, съдействал записът да стане публичен след цяла година укриване. Заедно с бившия премиер Борисов заради защитата на чиито режим се случи това. Да се явят на извънредно изслушване в парламента. Незабавно! Ако откажат, да бъдат принудително доведени!

    Дължат обяснение на 7 български майки, чиито деца пребиха. И на Цветелина, обект на особено гнусна гавра от страна на български (уж) мъж с пагони. Тя е седнала на земята, с белезници, изплашена, бита, унизена, разсъблечена (заради побоя и влаченето), беззащитна. Докато до нея пребиват и ритат с кубинки по главите и с палки момчета, въпросният полицай я "гали" по главата и я опипва, надвесен над нея.

    Кой си ти, бе, господин "мъж"? Застани с лицето си и пагони си пред нас!

    Ти майка, жена, сестра, дъщеря нямаш ли? Излез с името си и с униформата си да те видим ние, майките и жените.

    Гневна съм, защото си можел да не участваш, да спреш това, да откажеш да се гавриш с това момиче. И не си го направил. Ти не заслужаваш пагоните си! Ти си позор за МВР!

    Не е достатъчно, че Христо Терзийски и Младен Маринов вече не са министри. Днес са депутати от ГЕРБ! Днес Борисов мълчи за този позор и цяла година го кри.

    За зверствата, побоя, гаврата с момичето и момчетата от протестите, за неоправданите арести, скалъпените обвинения, за злоупотребата с правото, за насилието, лъжесвидетелстването, укриването на този запис виновни не може да няма. От вчера, след заседанието на комисията в парламента, те се виждат и са ясни. Цяла година са си лягали и събуждали безнаказани.

    Сега да бъдат доведени в парламента и пред народа да обяснят защо съзнателно приеха да извършат тази гавра. Как спят?! Как прегръщат децата си?!

    За тръшкането на младите хора един върху друг като чували, за незаконното подслушване на протестиращи цяла година и на журналисти - за всичко трябва да има наказани с цялата сила на закона и без значение на какъв пост са виновните.

    Изпълняването на служебни задължения не включва гаврата със закопчано с белезници момиче и не оправдава побоя на хора, неоказващи съпротива.

    Политическа, дисциплинарна и наказателна отговорност трябва да се носи от министрите, заместник- министрите, директорите и включително от полицейските служители, причинили това на протестиращите.

    Държавата да плати обезщетения на пострадалите незабавно!"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/8/21 08:26

      Мая Манолова : “Обещайте им и не го изпълнявайте!” 7:32 Тази жена е истинското лице на ЛЪЖАТА. Използва проблемите на хората за да печели лични политически дивиденти. Абсолютен Фалш.

      Изтриване
  2. Анонимен15/8/21 08:05

    имали наказани за нападението над зъболекарката чиято кола беше разбита от"мирни" протестиращи докато децата му бяха вътре

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/8/21 09:25

    Никога повече герб, никога повече мутри.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/8/21 11:28

      депсе също бе в играат с г€рп

      Изтриване
  4. Анонимен15/8/21 09:50

    Позор за тази полиция, която нищо не върши , а най вече се гаври с народа /,Не народ а мърша /Ако тези животни останат безнаказани ,позор и за тази държава, Просто нямам думи

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/8/21 09:54

    КОЙ назначи толкова уроди в милицията.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/8/21 10:17

    Де да беше само на протестите това, навсякъде,безбройни и различни издевателства директни и дискретни,как ще може да се обезщети всичко,хиляди замаскирани от ни чули ни видяли униформени

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/8/21 11:04

    Кво прави там да го бият с тези измислени протести има си закони като посягаш на полицай и нарушаваш така става след 22.00 кво ми прави там едно време минаваше патрулката и ги прибира ше

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/8/21 11:36

    Държавата не трябва да плаща обезщетенията на пострадалите, а да си ги платят виновните. Нали получават високи заплати, държавни служители са и са първа категория. Да си понесът и наказателната отговорност.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/8/21 12:39

    Тези уроди-милиционери все още са на заплата от нашите данъци. Честито, уважаеми съграждани! Доган ви се кефи, много!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/8/21 13:53

    Мая,която се чете за най-четна във всички сфери да се изправи пред парламента и даде обяснение,защо направи нещастни децата на Ангел Найденов как скрои Костин-та афера как излъга майките как се молеше на Бойко и как и как....... Мен не ме е ритал полица нито ме е глобявал катаджия,защо ли????Народа го е казал:Ако би мирно седяло не би чудо видяло.Благодаря на редакцията, че ме отразихте.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/8/21 17:29

    Подкрепям Мая Манолова, само нека виновните да платят всички обезщетения на пострадалите, а не от нашите данъци

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/8/21 19:12

    Нищо никой няма да направи на комплексарите полицаи...има един малък процент от тях,които са достойни и качевствени хора останалото е неуспели никъде да се реализират малоумници

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/8/21 15:08

    А преди да го бият полицаите, той какво е правил?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.