В никакъв случай правителство в рамките на 46-ия парламент, но на всяка цена кабинет, избран от депутатите в следващото Народното събрание.

Това е дневният ред на 65-имата народни представители от „Има такъв народ“, начертан им от човека, който ги уреди с парламентарен стаж, колкото и кратък да е той. Слави Трифонов. От него за тях: два сезона – два депутатски мандата!

„За някакви си 6 месеца бях народен представител в 45-ото и 46-ото НС“, как само звучи!

Дневният ред до края на това Народно събрание за 65 души. Втората част от изречението е за тези, които ще станат депутати в 47-ото Народно събрание от ИТН. Ще бъдат по-малко от 65, но някои ще повторят присъствието си в законодателния орган.

 

Татяна Дончева, за разлика от мнозинството в парламента с „хъката-мъката“ в изказа, стреля 1:1 с думите. Тя потвърди позицията си за кръгове, които стоят зад проекта „Има такъв народ“. „Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и „касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща“. Ако гледаме накъде тика Слави, следващото управление ще е с доминация на ГЕРБ и ДПС", коментира Татяна Дончева в предаването „Неделя 150“.


През призмата на последните социологически проучвания, начертания от Трифонов дневен ред на първата политическа сила, както и думите на Дончева, следва да отчетем, че Бойко Борисов, чиято партия ГЕРБ ще бъде първа на продсрочните парламентарин избори през ноември, ще се опита да сформира правителство. ГЕРБ и ДПС заедно ще имат между 90 и 95 депутати. За необходимия сбор от 121 гласа в 47-мия парламент може да се разчита на гласовете на славитрифоновите депутати, защото „правителство трябва да има на всяка цена“.

 

През призмата на последната социология, на дневния ред на Трифонов, а и на други негови разсъждения за логиката на протестърското управление, но без да включваме категоричността на Дончева, можем да рамкираме втория вариант за редовно правителство на България към Коледа.

Вторият вариант: БСП и „новите“ партии с насмешка наблюдават как изолираният ГЕРБ се опитва да прави кабинет и изчакват преизбрания президент Румен Радев да даде мандат на втората сила. А втори на изборите през ноември може да финишира и „Демократична България“, и „Има такъв народ“, и БСП. Трите формации могат да намерят формулата за редовен кабинет. Разбира се, ако са преглътнали тежките обвинения и обиди, които си разменят вчера, днес, а и утре. Трифонов казва „на всяка цена“, т. е. той ще преглътне, и, ако Дончева не е права за генезиса на ИТН, този път ще има редовен кабинет на протестърите и БСП.

Нико Ников, 24rodopi.com

Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/8/21 15:59

    В махалата Айшето пита Асан-Асане защо ме излъга бе, нали каза да гласувам за партия Мутри вън а тях ги нямало в Парламента ?
    Как ги нема бе Айше?
    Айше-Ами гласувах за Мутри вън а излезе че сме гласували за Ние идваме.
    Асан се ядоса и каза -спокойно бе Айше на следващите избори ще им сменим името на ОТИДОХА СИ …

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/8/21 16:02

    Без Доган тая работа няма да стане! Колкото по рано го разберете, толкова по добре! По - добре за Родината ни България! И за вас, които за всичко вините ДПС и оправдавате некадърноста и робската си психика с малцинството избиратели на ДПС!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/21 20:23

      Иска ти се ама дпс ще видите на куково лято коалициа

      Изтриване
    2. Анонимен31/8/21 11:38

      Стига сме пиляли народни ресурси за нечия пиячка.

      Изтриване
  3. Анонимен30/8/21 17:51

    До 16.02 недей да етнизираш въпроса и аз съм от малцинствата и не съм гласувал и няма да гласувам за коалиция дпс герб.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/8/21 17:51

    До 16.02 недей да етнизираш въпроса и аз съм от малцинствата и не съм гласувал и няма да гласувам за коалиция дпс герб.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/8/21 17:55

    ИТН стартира като корпоративен проект с подкрепата на Делян Пеевски, Кирил Домусчиев и Орлин Алексиев - ДПС (Сарая) и ГЕРБ искаха да имат влияние в партията на Слави Трифонов.

    Бойко Борисов изтегли Орлин Алексиев, който правеше структурите на партията, когато видя, че ИТН вдига вълна преди вота на 4 април.

    Делян Пеевски излезе от проекта след "Магнитски". Няма "дълга ръка на ДПС" зад ИТН, американците промениха играта с "Магнитски".

    Всъщност не Пеевски прокарваше влиянието на ДПС, той играеше "партия" с Бойко Борисов чрез близкия и до двамата Орлин Алексиев.

    Кирил Домусчиев беше "дългата ръка на Доган" в ИТН. След "Магнитски" той пое ролята на Пеевски, но кабинетите, редени в "Есте", не минаха.

    Домусчиев също се изтегли от проекта ИТН. И Слави Трифонов загуби интерес ИТН да е първа политическа сила - нали победи "Бойко".

    Лидерът на ИТН вече е в друга игра - спира БСП за участие във властта. Това е играта на американците - Корнелия Нинова да не реди властта заради близостта си с шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин.

    Американците пренареждат корпоративно-политическата комбинация - извадиха Делян Пеевски от играта, който преди това обслужи схемата им с отстраняването на Васил Божков.

    Главната им цел е БСП като инструмент за влияние на Кремъл да не е във властта. "БСП за България" има само 36 депутати и това улеснява "янките".

    Линията на американците към ДПС е друга. Партията на Ахмед Доган е геостратегически играч и разполага с ресурс за влияние и във властта, и в опозиция, заради Турция.

    Целта на "янките" с изваждането от играта на Делян Пеевски с "Магнитски" беше да ограничи ролята ДПС и Доган да преформулира политиката на Движението.

    Сарая обаче реагира остро срещу "Магнитски". Ахмед Доган вдига залозите и ДПС ще остане в играта след предсрочните избори - дори да не е във властта.

    Слави Трифонов освети играта на американците - ИТН няма да подкрепи мандата на БСП и след предсрочните избори трябва да се състави правителство "на всяка цена".

    ГЕРБ отново е първа политическа сила със значителна преднина. Бойко Борисов изведе на преден план "Сорос" отбора в ГЕРБ - Даниел Митов и Томислав Дончев.

    "Демократична България" е втора политическа сила, а Иво Прокопиев, който е корпоративният фактор в коалицията, е фронтмен на "Сорос".

    ИТН е трета политическа сила и Слави Трифонов трябва да реши дали да включи партията в "американската коалиция" след изборите.

    Той вече обслужи "янките", спирайки БСП за властта. Ако влезе в управленската коалиция, ИТН ще стане партия на новото проамериканско статукво.

    bgsniper

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/8/21 19:06

    Само итн

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/8/21 20:30

    итн не носят нищо сероизно и мн. от гологлавите им депутати са случайно попаднали там, т.е. в Парламента!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.