„Отиваме на предсрочни избори, но не защото го е решила една партия и един лидер. Така е решил суверенът. Суверенът е такъв", заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в интервю пред БНР в предаването "Политически НЕкоректно". Той обясни, че депутатите на ИТН няма да излязат от зала при гласуване на следващо предложение за правителство, но няма да подкрепят кабинет дори и ако президентът Румен Радев призове ИТН да гласуват "за".

"С нашия мандат няма да има правителство, но има 175 други депутати, които може да реализират правителство. Ще видим, дали на втория и третия мандат няма да се рализира правителство. На третия мандат има шанс всички да се обединяват и да се подкрепят и да реализират своето намерение", категоричен е Трифонов.

Разговорите за намиране на общи политики, които от ИТН водиха с „Демократична България“ (ДБ), „Изправи се Бг! Ние идваме!“ (ИБГНИ) и БСП преминали добре, като най-диалогични били с БСП, отбеляза Трифонов.

„Не стигнахме до правителство, защото имахме различия по това как трябва да стане. ДБ основно и ИБГНИ изведнъж изразяваха претенции, които бяха неадекватни. Христо Иванов искаше да одобрява всички от правитеството. При среща, 2 дни преди да представим правителство, той започна да съзира "дългата ръка на ДПС". Нямаше отговор откъде. Твърдеше се, че Николай Василев е от ДПС и КГБ. Сайтовете и медиите, с които разполагат, се оказа една доста мръсна кампания. Ние бяхме обвинявани за всичко", каза Трифонов.

Относно скандалния Петър Илиев, предложен от Слави Трифонов за премиер на кабинет на малцинството, лидерът на ИТН разкри, че случайно сам го открил около организирането на националния референдум за мажоритарното гласуване. Махането на Николай Василев, първата номинация на Трифонов, пък била компромис за Христо Иванов.

„Исус Христос да бях предложил за министър-председател заедно с 12-те апостоли пак щяха да намерят недостатъци“, каза лидерът на първата политическа сила в момента в България.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Да,да те хората ще ви траят да се подигравате с народа и да се боричкате за собствените си интереси,а не за държавата.И десет избора да направите,резултата ще е почти същия,само ще потрошите напразно милиони за вашите прищевки.Сядайте да работите за народните дела или се омитайте,разбойници ненаяли се на постове и далавери.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/8/21 15:54

    Кой си ти да даваш? Шоуто ти свърши! Свърши палячовщината!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/8/21 15:56

    Отиваме към нови избори и ти ще си в историята вече. Много като мен които гласувахме за ИТН ни предаде и затова падението ти започна.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/8/21 15:56

    Отиваме към нови избори и ти ще си в историята вече. Много като мен които гласувахме за ИТН ни предаде и затова падението ти започна.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/8/21 16:18

    Слави е най некадърния политик.Има Слави Нема Слави.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/8/21 20:06

    Имахме една Тква, а сега колективно служебни Ткви.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/8/21 23:10

    Ти излъга толкова много хора,но не се надявай че ще влезеш в следващия парламент и ти ще си човека, който ще помогне на тази мутра да се върне на власт,а дали от самото начало не си бил за него......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/8/21 09:52

    Слави ,с теб сме

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/8/21 10:03

    Народа си е виновен заслужавате да сте там на дъното, Слави си държи на думата, но много продажен народ и заради това не заслужават по добро.
    Свички от министерски съвет трябвало да са хора с опит с умения умни образови
    Аз да ви кажа какво трябва, трябват честни хора, хора които си държат на думата хора които обичат планините, реките животни трудещите се един честен човек и да няма опит и акъл би се консултирал и би взел най доброто решение но умен образован но алчен никога не би взел решение в полза на държавата и народаси

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/8/21 10:32

    САМО ИТН ! С ВАС МЕ ! ТОЗИ НАРОД ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ И БОТЕВ ,ДОКАЗАХА ОТНОВО ,ЧЕ СА ПРЕДАТЕЛИ!!! С ТЕБ СМЕ СЛАВИ ,МНОГО СМЕ ЧЕСТНИТЕ И ДОСТОЙНИТЕ ! ЩЕ ГО ДОКАЖЕМ ОТНОВО!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.