Страната е изправена пред множество кризи. В момента е факт и политическата криза. Освен това се очертават и още допълнителни кризи, които се предизвикват от поведението на различни фактори. От тази гледна точка нашата позиция е непроменена от изборите за 45-то НС. С изборите българските граждани заявиха промяна“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на допълнителните консултации при президента.

Карадайъ припомни, че ДПС е засвидетелствало безусловна подкрепа за новите партии, пише Novini Bg. Въпреки това позицията на ДПС се е променила в 46-тия парламент: „Ние имаме условие, от което не бихме отстъпили - възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията. Според нас възстановяването на демокрацията не бива да става с недемократични, незаконни и противоконституционни инструменти“.

Карадайъ беше категоричен, че страната има нужда от редовен кабинет.

„Мисля, че Вашите думи щяха да звучат още по-убедително, ако бяхте останали на КСНС и бяхте изслушали важни доклади и дискусии. Надявам се, че вашето движение ще гледа с по-голяма отговорност на заседанията на този съвет“, каза президентът в отговор.

От своя страна Карадайъ припомни, че президентът е обявил преди заседанието на КСНС, че няма да се включват нови теми в древния ред: „Доколкото си спомням в дневния ред беше посочено като точка справянето с нова COVID вълна. Въпреки това се говореше много повече за бюджет и имаше желание да се говори по тази тема. Помолих един министър да използва малко повече думичката „коронавирус“, защото той повече говореше за бюджет“. Лидерът на ДПС припомни и проблема с гражданството на икономическия министър Кирил Петков.

„Разглеждахме финансови мерки за справяне с тези кризи. Мерките минават през бюджета. Не мисля, че е удачно да повдигате темата с гражданството на Кирил Петков. Да си българин не означава да имаш български паспорт, а да носиш България в сърцето си. Аз запитах г-н Петков коя е неговата родина-майка, а Вие г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е Вашата родина-майка?

„Да, г-н президент, моята родина е България. Но освен това пра-прародината ни на база на исторически факти може да се окаже обща“, отговори Карадайъ.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

33 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/21 16:28

    Браво и респект г-н Карадайъ! Крайно време е някои пропагандаджии и висши държавни служители с робска психика да се вразумят и четат повече истинска история! Мина времето на вредната комунистическа пропаганда. Историята показа, че комунистите са за бунището! н.х.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/8/21 16:29

    Разбира се ,че е български, за разлика от депесарите, дето всички сте с двойно гражданство, ни риба ни рак!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/8/21 17:00

    БРАВО г-н Карадайъ!!! Ще гласувам с две ръце и сърце за ВАС=ДПС+ на следващи избори. Без значение какви! Коя ли е общата прародина на Турци и Българи?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/8/21 17:34

    Уважаеми г-н Президент,ДПС и етническите турци в РБ гласуваха за Вас,като съграждани и обичащи България. С уважение към институцията и към Вас.Вие колко равнопоставени по Конституция български граждани етнически турци уважихте Конституцията и тези,на които родината-майка е България се доверихте и привлякохте в Президенството-чистач,охрана,гвардейската рота, сътрудник,консултант,съветник.....?Назначихте две служебни правителства, няма нито един министър,зам.шеф на агенция,областен и зам.областен,шеф на ДАНС, директор РДВР.....? ЩО Е ТО? Така ли се обединява българската нация? Към едни майка, към други майка-мащеха?Пример за ЕДИНЕНИЕ трябва да даде първо Президенството!Безспорно турците в България с труда си, с уважението към трибагреника, институциите и любовта към РОДИНАТА-МАЙКА БЪЛГАРИЯ дават отличен пример исторически и сега.Де същото да беше от партиите извън ДПС,държавните и др. институции.А за ПРАРОДИНА нека историците се произнесат.Тя е обяснима, не витае из ОБЛАЦИТЕ!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/8/21 18:52

    Г-н Президент,вашата родина СССР ли е?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/8/21 19:30

    Gospodin Radev, razucete polojenieto, statuta, prava i otgovornosti na ABOROGENITE v Avstraliya.Къде сме ние?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/8/21 19:48

    Карата ще стой мирно пред Ахмед Доган такива глупости не се прощават за Коледа става курбан като Местан.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/8/21 19:53

    emi krayno vreme beshe da se kaje i tozi fakt na takova nivo i da se prieme ,che vsichki sme bratovchedi!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/8/21 20:41

    Много злоба в малката робска душа имаш

    ОтговорИзтриване
  10. Еее предизборната борба за Президентските избори почна.
    Въпроса зададен към Г-н Карадайъ е сложен в устата на Президента Радев от почетния Председател на ДПС
    Д-р Ахмед Доган тъй като последните 30 години нищо не става без намигване и кимване от негово величество.
    Аз знам, че Вие знаете, че аз знам! Нали..?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/8/21 21:06

    Той Карадайъ Тялом е тука но духом го няма г-н Президент. Сигурно министър Петков и министър Василев настъпиха по мазола фирмите на ДПС и фирмите на ГЕРБ да си плащат данъците затова им станаха много неудобни. Много ги е яд също, че едни умни хора като Петков и Василев са завършили в Хардард щото Вл. Горанов когато беше министър на финансите им беше много удобен със завършеното си образование- счетоводство в Свищов.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/21 10:23

      21:06 Те в ДъПъСъ от край време образовани не харесват и не допускат! Президентът е прав, че на Карадаъ не му влиза в работата да пита за гражданството на Петков! Браво на Ел Президенте за подсечката на господин “Родина”.!

      Изтриване
  12. Анонимен18/8/21 21:09

    За каква демокрация говориш господине, като Вие и Вашите членове на ДПС я потъпквате навсякъде. Кое е демократично да назначавате хора, които са пълни боклуци, но са лоялни на партията, поръчките обществени да се печелят само от лоялните. Колко хора изгонихте от работа, на колко съсипахте бизнеса и т.н.Едно е да говориш, друго е да показвате, че сте демократи.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/8/21 22:29

    Браво на Президента. До сега сме нямали такъв лидер.Имаше по едно време един Плевчо Путйо от Герб и той не знаеше за какво е там. САМО РАДЕВ народен човек.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/8/21 22:37

    Карадайъ продажник точно това ли е сега най важно ти с това действие предаваш нашите с двойно гражданство ахмак такъв

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/8/21 07:50

    какво значи прародината на база исторически факти може да се окаже обща ,отговори карадайъ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/8/21 07:52

    Достоен български генерал и президент на република България

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/8/21 08:18

    Президента си показа за пореден път простотията.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/8/21 08:24

    Карадайъ е нагъл и показа, че не милее за България. Завзеха Кърджали и сега искат и цялата родина! Гордея се с президента Радев!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/8/21 10:22

    Не е вярно, че дпс защитава права.
    Повечето в тази п-я са послушнуци и неграмотни,
    те се управляват лесно нали?за тяхна
    сметка се трупат по-лесно нали?
    Радев си показа сивото моз.в-во, Браво!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/8/21 10:26

    Кирил Петков се определя за българин ,за разлика от Карадайъ,който се определя като турчин! Открийте разликата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/21 11:12

      Razbira se. Da ne iskash sega Turcite da se narichat Bulgar??

      Изтриване
  21. Анонимен19/8/21 11:25

    Само едно нещо не разбирам, при положение, че между 70-80 процента от етническите турци имат двойно гражданство, защо г-н Карадайъ повдига въпроса за двойното гражданство на друг. Примерно ако се въведат определени рестрикции и правила за двойното гражданство, това най-много би имал ефект върху етническите турци от България, които живеят в Турция и са основния електорат на ДПС. Второто нещо, което не разбирам е, че Президента като зададе един и същ въпрос на Кирил Петков и Мустафа Карадайъ, защо при последния излиза, че е против етническите турци. Явно от сега е започнала предизборната агитация. Трето, от всички политически партии от преди изборите до сега слушам, че имат планове за справяне с ковид кризата, съдебни реформи, икономическо развитие и прочие, само от представители на ДПС слушам за нормализиране на държавността. Това е важен въпрос, но много лесно може да се оправи с определени кадрови промени и прочие. Дори в момента, може да се каже, че това е постигнато до голяма степен от служебното правителство. А други въпроси, които се повдигат от останалите партии на всяка пресконференция, не са ли важни за ДПС?

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен19/8/21 13:08

    Ааа без да се делим по етническа принадлежност.Хората се делят на:хора, които печелят с пот на челото и
    хора, които забогатяват на гърба на други хора,т.е.далавераджии.
    честни и нечестни, читави и нечитави, почтени и непочтени, послушни и непослушни,калинки и некалинки, работливи и мързеливи,достойни и недостойни ...

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/8/21 13:39

    Ей, голям е Румен Радев! Право куме та в очи.Не може Карадайъ да говори в Турция едно, а тук друго! Че и на засегнат се прави! Всички с двойно гражданство да решават какви граждани искат да бъдат и да се слага край!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/8/21 13:44

    17.34 В Кърджали,знаков български град с етнически българи, турци, цигани и др.два пъти назначава областен управител и зам.областни само български имена.Хайде областния управител ако е българин,заместниците трябва да бъдат български граждани, етнически турци.Отговорността е на г-н Президента. Не враждебност а обединение на българската нация.ТРЯБВА ГОЛЯМО ИЗВИНЕНИЕ ПРЕД ТРУДОЛЮБИВИТЕ И ОБИЧАЩИ СВОЯТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ,г-н Президент!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/21 18:26

      Циганите сме повече и е крайно време заместниците да бъдат български граждани, етнически цигани.

      Изтриване
  25. Анонимен19/8/21 18:23

    Всеки етнос да си учреди своя етническа партия!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен19/8/21 18:38

    Президентът зададе на Карадайъ елементарен въпрос,на който отговарят и малките даца.А Карадайъ се направи на ощипана мома!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/8/21 19:45

    Ana vatanım Turkiyem.Bu bilmeyen kitap okusun.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен19/8/21 21:04

    Президента май отряза клона на който седи...

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен19/8/21 22:49

    Стова действие Карадайъ отряза корените на 400 хиляди двойни граждани в Турция ,сега спокойно могат да им забранят двойното гражданство

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.